geen inspiratie

Business | Geen inspiratie voor je content? Dit helpt!

mei 20, 2022

Of je nou blogger, ondernemer of influencer bent; content is altijd belangrijk en het is heel normaal om wel eens geen inspiratie te hebben. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen bij je inspiratieloze momenten.

Gewoon beginnen

Als ik een artikel moet schrijven of foto´s moet maken maar geen inspiratie heb, is de meest makkelijke oplossing vaak: gewoon beginnen. Met schrijven begin ik gewoon met de eerste alinea en kijk ik wel hoe ver ik kom. Vaak komt de inspiratie vanzelf als ik eenmaal aan het schrijven ben. Qua foto’s begin ik vaak met wat dingetjes neerleggen en verschuiven en komt er vanzelf iets in mijn hoofd waar ik mee verder kan. Stel je start dus niet uit als je geen inspiratie hebt maar begin gewoon en kijk dan of het komt. Als je niet begint, komt er sowieso niks.

Pinterest

Pinterest vind ik ook een fijne plek om inspiratie op de doen. Vaak open ik mijn startpagina en zie ik binnen een paar minuten iets wat me een idee geeft voor een foto of artikel. Let hierbij wel op dat je niet letterlijk dingen gaat over nemen. Voor dit artikel was ik ook op zoek op Pinterest en zag ik een pin met de tekst: ‘Inspiratie voor je volgende date night’. Dat onderwerp heeft niks met dit artikel te maken maar het woord inspiratie bracht het idee voor dit artikel in mijn hoofd. Zoek dus niet te specifiek en laat je door alles wat je ziet inspireren.

Instagram

Ook Instagram is een mooie plek om inspiratie op te doen, zeker voor foto’s. Het mooie aan foto’s is dat iedereen een eigen stijl heeft en dat foto’s altijd anders worden. Neem wederom foto’s niet letterlijk over maar laat je inspireren door de details en geef er lekker je eigen draai aan. Zoek door je tijdlijn, bezoek je favoriete accounts of ga op verkenning naar onbekende accounts via hashtags of de explore pagina.

Iets totaal anders

Wil de inspiratie maar niet komen? Doe dan eens iets totaal anders. Ga wat eten, hang de was op, kijk een aflevering van je favoriete serie of doe een dutje. Als het echt niet komt, komt het nu even niet en hebben je hersenen gewoon even een andere modus nodig. Vaak zul je merken dat de inspiratie vanzelf komt op het moment dat je het loslaat. Geforceerd werken, leidt zelden tot goede resultaat dus let it go en maak gebruik van de momenten dat je wel in een flow zit.

Doe wat bij jou past

Doe vooral wat bij jou past. De één krijgt inspiratie van een rondje Pinterest en de ander van een rondje hardlopen. Zoek uit waar jij inspiratie van krijgt en maak daar gebruik van op de momenten dat je het even niet meer weet.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

*Photo by Jen P. on Unsplash.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.