ondernemende moeder

Business | Zo werd ik een ondernemende moeder

januari 4, 2022

Door Kirsten  – ‘Wie wil er een gastblog voor me schrijven?’, vroeg Mira op Instagram. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik ben Kirsten en sinds kort ben ik een ondernemende moeder. In deze gastblog vertel ik je hoe dat zo is gekomen en waarom ik mijn baan in het onderwijs zo snel mogelijk wil opzeggen om fulltime te gaan ondernemen.

Ik had al een voorgevoel dat het heel anders zou gaan lopen

Zelf kom ik helemaal niet uit een ondernemersgezin maar ik ben altijd al een regelaar geweest. Ik voel me op mijn best als ik problemen kan oplossen, met je mee kan denken en je van a naar b kan helpen. Op zich een goede basis voor het ondernemerschap, toch?

Toen ik op mijn 17e naar de Pabo ging, sprak ik al hardop uit dat ik het onderwijs heel leuk vond maar dat ik dat zeker niet tot mijn 65e zou blijven doen. Misschien zelfs niet tot mijn 35e. Inmiddels heb ik nog zo’n anderhalve maand te gaan tot mijn 35e verjaardag en komt ook het eind van mijn onderwijscarrière in zicht. Is het toeval? Nee, zeker niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik toen al wist dat er een ander pad voor mij zou zijn, ik heb er alleen even op moeten wachten.

Ik werd ondernemende moeder

Nadat mijn eerste dochter werd geboren, leek het me wel wat om huismoeder te worden. Dat heb ik overigens nog geen jaar volgehouden, voor mijn gevoel stompte ik helemaal af. Toen ik na dat jaar weer een baan in het onderwijs aannam, hield ik mijn ogen open. Toen ik op Facebook een berichtje voor gastbloggers voorbij zag komen waagde ik een gokje.

Net na de geboorte van mijn tweede dochter startte ik mijn eigen blog, Mamagisch, die nu bijna 3 jaar bestaat en waar ik al vrij vlot leuke samenwerkingen mee mocht aangaan. Nog steeds is deze site een bron van inkomsten en is het ook onderdeel van mijn bedrijf.

Tot slot voegde ik er in april 2020 Blog je Business aan toe. Binnen deze kaders help ik ondernemers die geen tijd, zin of talent voor bloggen hebben. Ik schrijf blogs voor ze waarmee ze gevonden worden op Google. Ik vind het een hele dankbare taak want mijn klanten zijn altijd oprecht blij met de door mij geschreven stukken. Sinds ik ook het verwerken van podcasts naar blogs aan mijn diensten heb toegevoegd, weten steeds meer mensen mij te vinden. Heel gaaf, aangezien ik nog geen jaar bezig ben!

Een eigen onderneming starten is een grote stap

Met twee kinderen en een ‘grote mensen huis’ met bijbehorende hypotheek, is het maken van een overstap naar het ondernemerschap best spannend. Natuurlijk speelt financiële zekerheid een grote rol in deze overstap. Hoe ga ik zorgen voor een stabiel inkomen en hoe zorg ik ervoor dat ik nog steeds al die leuke dingen kan blijven doen die ik hiervoor deed? Ik werk dan ook nog twee dagen in loondienst op een basisschool.

Mijn zakelijke doel voor 2022 is het opzeggen van mijn baan. Maar dat betekent dat ik echt nog wel een paar stappen moet zetten met mijn bedrijf. Al zijn dit stappen die ik maar al te graag zet. Ik kan echt niet wachten tot ik al mijn beschikbare tijd in mijn onderneming kan steken en echt kan laten zien wat ik waard ben.

De combinatie van moederschap en ondernemen is niet altijd makkelijk

Veel vrouwen die gaan ondernemen doen dat om flexibeler te zijn met betrekking tot hun kinderen. En ja, ondernemen kan heel flexibel zijn maar de grootste valkuil is wel dat er altijd wel wat te doen is. Dat een deadline alsnog gehaald moet worden, ook al is er een kind ziek.

Misschien is het ondernemende moeder zijn nog wel heftiger dan in loondienst werken, waar je de deur achter je dicht trekt. Wanneer je voor jezelf werkt, is het werk nooit af. Ik ben ook zo’n alles-of-niets mens. Ik kan ergens vol in stappen en de rest compleet uit het oog verliezen. De balans tussen mijn gezin en mijn werk is dus wel iets wat ik heel goed in het gaten moet houden.

Maar aan de andere kant, de vrijheid om flexibel mijn uren in te delen, om overdag voor mijn kinderen te kunnen zorgen en dan ‘s avonds mijn laptop nog even open te klappen om lekker aan de slag te gaan, vind ik echt fantastisch. Dat is dan toch ook wel weer het voordeel van mijn branche. Ik kan op elk moment, op elke plek ter wereld mijn werk doen. Dat is toch pure vrijheid?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.