blog essentials

Business | Mijn blog essentials!

september 16, 2019

Afbeelding van rawpixel via Pixabay.
Zoals jullie wellicht weten is mijn blog inmiddels uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf. Nu draait mijn bedrijf niet alleen op mijn blog maar doe ik er ook andere dingen naast om geld te verdienen zoals social media en mijn online diensten. In dit artikel vertel ik je welke spullen ik graag gebruik voor het bijhouden van mijn blog en het runnen van mijn bedrijf: mijn blog essentials!

Mijn laptop

Nummer één van mijn blog essentials is absoluut mijn laptop, de Acer Chromebook 14. Ik gebruik deze zeer betaalbare Chromebook al jaren met veel plezier en ik zou absoluut weer een Chromebook kopen. Voor wie het principe niet kent; op een Chromebook doe je alles online, hij heeft hierdoor weinig geheugen maar is ook zo´n 50% goedkoper dan een reguliere laptop. Het enige wat je niet kunt op een Chromebook is programma´s installeren zoals bijvoorbeeld Photoshop of The Sims. Hij start binnen 30 seconden op, update zichzelf en is licht om mee te nemen. Hij gaat dus makkelijk mee in mijn tas, beschermd door een laptop sleeve 14 inch. Vooral het zichzelf updaten vind ik ideaal; je hebt hierdoor eigenlijk nooit een verouderde of langzame laptop, iets wat bij gewone laptops vaak na 2 of 3 jaar wel het geval is.

Mijn camera

Ik gebruik al anderhalf jaar voornamelijk de Olympus OMD E5-Mark II en ben daar erg tevreden over. Het is een handzame systeemcamera die makkelijk is in gebruik, ook als je weinig van fotografie en instellingen weet. Hij maakt makkelijk mooie foto´s, zowel macro als portret. Sowieso vind ik een systeemcamera een aanrader als je een spiegelreflex wat ingewikkeld of zwaar vindt en een compact niet van genoeg kwaliteit.

Fotolampen

Fotolampen vind ik echt de uitvinding van de eeuw, via Google vind je makkelijk setjes voor rond de €100. Ik gebruik zelf een set van Bresser en vind het zo fijn om geen rekening meer te hoeven houden met het weer. Ik kan zelfs midden in de nacht foto´s maken en heb altijd hetzelfde licht. Enorme aanrader als je je fotografie een level hoger wilt tillen.

iPhone

Mijn telefoon is ook op zakelijk gebied onmisbaar. Ik gebruik ´m natuurlijk voor het bijhouden van mijn social media maar ook om snel een artikel aan te passen (spelfoutje), een factuur bij te werken en mijn adviesgesprekken te houden. Ik heb een zeer betaalbaar abonnement bij Ben met een iPhone 6, mega aanrader als je niet te veel wilt betalen en niks om de nieuwste modellen geeft.

Whiteboard

Ik vind het fijn om al mijn lopende samenwerkingen te noteren op een whiteboard op mijn kantoor. Ik schrijf op voor welk merk de samenwerking is en op welke data welke posts online moeten. Ook noteer ik of een factuur betaald is of niet. Op deze manier heb ik makkelijk overzicht over wat er nog loopt en kan ik ook controleren of ik alles meeneem als ik bijvoorbeeld ga shooten. Toen ik bedacht dat ik een whiteboard wilde kwam ik erachter dat die dingen best duur zijn (ik wilde het liefst een glazen), zeker de moeite waard om winkels als Action in de gaten te houden voor een betaalbare variant.

Notitieblokjes

Ik werk niet altijd met een agenda maar wel met notitieblokjes waar ik lijstjes op maak. Ik ben zo iemand die blij en gemotiveerd wordt van mooie blokjes en ben groot fan van onder andere Rifle Paper. Madame La Poule is op dit moment mijn favoriete webshop om rond te neuzen voor mooie nieuwe exemplaren. Digitale lijstjes zijn niet echt mijn ding, dat vind ik op een of andere manier toch onoverzichtelijk.

Natuurlijk gebruik ik nog wel meer dingen om mijn blog bij te houden, maar bovenstaande items vormen toch wel de basis van alles. Ik ben benieuwd of jullie lijstje er hetzelfde uitziet, of dat je misschien hele andere dingen handig vindt!

Wat zijn jouw blog essentials?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Lilian

  Leuk om te lezen. Ik ben gebruik ook een Chromebook met veel tevredenheid! En bij de Ikea hadden we destijds ook vrij goedkoop een whiteboard gekocht. Ik vergat hem alleen altijd bij te houden, dus nu is m’n dochter (8) er blij mee 😉

  september 16, 2019 at 1:30 pm Reply
 • Rosanne

  Wat leuk om te lezen! Een whiteboard is ook een goed idee zeg!

  september 17, 2019 at 1:19 pm Reply
 • Vera

  Mijn laptop en iPhone staan zeker op nummer 1 en mijn camera op 2. Kan echt niet zonder!

  september 17, 2019 at 4:27 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.