investeer

Lifestyle | Dingen waar ik graag in investeer

juli 1, 2022

Geld uitgeven; voor de één heel makkelijk, voor de ander een issue. Ik ben zelf een makkelijke ¨spender¨ maar merk wel dat mijn manier van geld uitgeven de laatste jaren verandert is. Uitgaven die ik vroeger belachelijk vond en nooit zou doen, doe ik nu bijna met gemak. In dit artikel deel ik met je waarin ik graag investeer.

Mezelf

De laatste tijd investeer ik eigenlijk vooral in in mijzelf. Ik koop minder kleine materiële dingen die tijdelijk ¨geluk¨ brengen en investeer vaker in wat grotere en meer kostbare dingen. Ik merk dat het me meer rust, geluk en structuur oplevert als ik niet veel spullen heb maar investeer in dingen waarvan ik denk dat ze mijzelf of mijn bedrijf ten goede komen.

Duurzame producten

Ik koop voornamelijk vaker duurzame kleding. Wegwerpproducten zoals wattenstaafjes en flesjes etc. heb ik eigenlijk al een paar jaar vrijwel volledig vervangen voor duurzame varianten. Qua kleding heb ik wel een enorme switch gemaakt. Ik krijg regelmatig iets voor mijn werk maar koop daarnaast weinig en kies vaker voor een wat prijziger maar duurzamer item. Ik vind het vooral fijner dragen als ik weet dat iedereen eerlijk betaald heeft gekregen voor mijn jurkje. Dat het zo min mogelijk schade toebrengt aan de planeet, is zeker een fijne bijkomstigheid. Deze items zijn vaak wat prijziger maar dat betaal ik er met liefde voor, mits het kan natuurlijk. Ik let er bij de aankoop van duurdere kleding wel op of het iets tijdloos is zodat ik er ook lang van kan genieten. Als het een heel specifiek smaakafhankelijk item is, koop ik het niet snel omdat ik er dan vermoedelijk minder lang mee ga doen.

Twee merken waar ik onlangs shopte:

  • Aloha’s (Ontwikkeld en op aanvraag geproduceerd in Spanje)
  • Rove (Geproduceerd op Bali maar verzonden vanuit Duitsland)
Is iets wel echt duurzaam?

Via Instagram kom ik vaak leuke duurzame merken tegen maar vaak vind ik het toch best lastig. Hoe duurzaam is je jurkje nog als het met een vliegtuig vanaf de andere kant van de wereld moet komen? Natuurlijk zit er meer in het vliegtuig dan mijn jurkje maar ik merk toch dat mijn voorkeur uitgaat naar Europese en het liefst Nederlandse merken. Wat ik ook lastig vind, is dat veel merken roepen duurzaam te zijn maar dat dat in de praktijk dan helemaal niet zo blijkt te zijn. Ik vind het moeilijk waar je nou precies op kunt letten en om te onderscheiden wat waar is. Het is niet zo dat ik uitsluitend duurzaam koop maar ik wil niet denken dat ik een duurzaam product koop terwijl dat niet zo is omdat een merk me verkeerd informeert.

Mijn ontwikkeling

Regelmatig besteed ik geld aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik koop cursussen, e-books of ga een traject aan om mezelf en mijn kennis op die manier te ontwikkelen. Ik vind investeren in je ontwikkeling altijd een goede uitgave en denk dat je investering uiteindelijk altijd weer bij je terugkomt omdat je nou eenmaal meer te bieden hebt als je jezelf ontwikkelt. Mijn laatste aankoop op dit gebied was een cursus over Automatiseringen/Marketing om mijn kennis rondom dit onderwerp te vergroten. Bij investeren in ontwikkeling speelt mijn bedrijf een grote rol. Ik investeer het meest in specifieke persoonlijke ontwikkeling op zakelijk gebied maar denk ook dat elke manier van persoonlijke ontwikkeling je bedrijf ten goede komt.

Mijn gezondheid

Mijn gezondheid is van nature niet zo best maar ik merk dat ik met onder andere goed eten toch beter functioneer dan wanneer ik nergens op let. Ik investeer dan ook graag in groentesapjes, gezonde maaltijden of een app voor mijn mentale gezondheid.

  • Elke maand bestel ik lekkere sapjes bij Juicexpress. De sapjes geven me enorm veel energie en zijn met 500ml lekker groot.
  • Regelmatig laat ik lekkere vegan maaltijden van Vegan Masters bezorgen. Wat mij betreft de lekkerste vegan maaltijden in town, vooral de bowls vind ik heerlijk.
  • Ik heb een jaarabonnement op de Bloom-app. Een hele prettige ¨pocket therapie¨ app die je ondersteunt bij onder andere zaken als stress, moeilijk slapen en piekeren.

Dingen voor mijn bedrijf

Voor mijn bedrijf geef ik al helemaal makkelijk geld uit, als het er is uiteraard. Als ik iets nodig heb waarvan ik denk dat mijn bedrijf er van groeit, hoef ik niet lang na te denken voor ik de investering doe. Zo kocht ik onlangs een zakelijke telefoon omdat ik zaken meer wil gaan scheiden en investeerde ik vorig jaar in een nieuwe camera. Ik koop echter niet zomaar alles; ik moet wel een duidelijk plan hebben en een goede reden waarom de investering er voor gaat zorgen dat ik fijner en beter kan werken en daardoor ook meer omzet genereer.

Investeringen die ik in het komende jaar wil doen:

  • Een nieuwe website voor mijn diensten.
  • Een nieuwe laptop, het liefst een Macbook.

Tot slot

Ik doe dus over het algemeen wat grotere uitgaven maar koop wel minder. Ik probeer meer te letten op duurzaamheid en hecht waarde aan andere dingen dan voorheen. Dat betekent niet dat ik nooit meer impulsaankopen doe of bij grote ketens shop. Het betekent wel dat ik daar op een hele andere manier mee omga dan voorheen. Overigens vind ik elke manier van investeren of geld uitgeven prima, dat is iets waar gelukkig (bijna) iedereen zelf over mag beslissen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.