helweek ervaring

Lifestyle | Helweek ervaring: zo vond ik het!

mei 28, 2021

Half mei begonnen Steven en ik met de Helweek en daar schreef ik toen al twee artikelen over. Ik had nog niet gedeeld hoe het nu, nu het leven weer normaal is, gaat en dat doe ik graag in dit artikel over mijn Helweek ervaring.

Hoe waren de laatste loodjes?

Zwaar maar wel te doen. Waar ik het voornamelijk zwaar mee had waren de slapeloze nachten. Die horen natuurlijk niet bij Helweek maar ik had die week gewoon niet zo´n goed slaapritme. Ik sliep 1 á 2 uur per nacht en dat brak me, in combinatie met het om 05:00 opstaan op een gegeven moment wel echt op. Het gezond eten en elke dag sporten vond ik goed te doen en stiekem zelfs een beetje leuk. Ik voel me beduidend beter als ik geen bergen suiker eet en regelmatig beweeg en dat werkte erg motiverend.

Hoe kijk je terug op de Helweek?

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn Helweek ervaring. Het was echter wel totaal anders dan verwacht. Het opstaan vond ik niet zwaar maar soms wel wat pittig; het was even wennen. De dagen vond ik echter, door het slaaptekort, wel heel lastig om door te komen. Ik heb veel fouten gemaakt op werk, struikelde veel, kon me slecht concentreren en functioneerde echt heel slecht op dat uurtje slaap per nacht. Het gezond eten en sporten vond ik makkelijker dan verwacht. Het was makkelijk om mezelf er toe te zetten en de verleiding van chocolade viel tegen alle verwachtingen in ook wel mee. De tijd viel me echter wel tegen. Ik dacht dat ik heel veel tijd over ging hebben voor dingen waar ik normaal nooit aan toekwam maar dat was totaal niet zo. De 3 uur voor werk bestonden uit wakker worden, sporten, ontbijten en me klaarmaken en na werk was het meestal wat huishouden en dan total loss op de bank. Ik heb dus nul extra dingen gedaan die week en dat is prima maar wel anders dan ik vooraf verwacht had.

Wat heb je er aan over gehouden?

Exact wat ik hoopte. Ik hoopte een shift te kunnen maken op het gebied van gezond eten (in mijn geval veel minder snoepen) en regelmatig sporten. In Helweek heb ik mezelf gewoontes aangeleerd die ik nu nog steeds heb. Ik snoep veel minder, vrijwel niet, mis het amper en sport bijna dagelijks. Iets wat me voorheen niet lukte maar wat ik wel graag wilde om wat energieker in mijn vel te zitten. Voor mij is de Helweek dus zeker geslaagd!

Zou je het nog eens doen?

Ja maar ik denk wel dat ik het anders zou doen. Ik zou meer tijd besteden aan de opdrachten uit het boek. Door het slaaptekort en de survivalmodus waar ik daardoor in terecht kwam, schoten die er bij in. Ik denk dat ze zeker van toegevoegde waarde zijn en zou er graag nog een week aan besteden. Ik zou niet meer om 05:00 opstaan als ik amper geslapen had omdat ik het gevoel had dat het me belemmerde en niet bijdroeg aan het doel van de Helweek. Na 3 dagen was ik zo extreem moe dat ik bijna omviel en meerdere malen in slaap viel achter mijn laptop. Dat past in mijn beleving niet bij ¨het optimale uit jezelf halen en je potenties benutten¨. Als ik minimaal 5 uur slaap, denk ik dat ik het heel anders zal ervaren maar dat is natuurlijk niet vooraf te voorspellen. Ik denk dat elke Helweek ervaring totaal anders is, ook al doe je ´m 10 keer en dat vind ik juist het mooie. Het helpt je enorm met doelen stellen, grenzen over gaan en patronen doorbreken; heel tof!

Zou jij de Helweek willen proberen?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.