welke type ondernemer ben ik

Business | Welk type ondernemer ben jij?

september 14, 2023

Met heel veel plezier onderneem ik al meer dan 10 jaar online, op mijn blog en social media. Ondernemen kan op verschillende manieren en het kan handig zijn om te weten welk type ondernemer jij bent. Als je meer weet over je persoonlijkheid, kun je je strategie daarop aanpassen, je kwaliteiten inzetten en je valkuilen tackelen. Er zijn verschillende persoonlijkheidskenmerken die ondernemers onderscheiden en jou maken tot wie je bent. In vind je de belangrijkste types ondernemers en help ik je ontdekken welk type ondernemer jij bent.

De Visionaire Ondernemer

Visionaire ondernemers houden van innovatie en nieuwe ideeën. Ze hebben vaak een groot, inspirerend doel voor ogen en werken vastberaden aan hun missie en visie. Ze zijn bereid risico’s te nemen en hebben een lange termijn focus. Als je graag nieuwe concepten bedenkt en de toekomst wilt vormgeven, ben je misschien een visionaire ondernemer. Ik ben zelf deels een visionaire ondernemer. Lange termijn denken vind ik soms lastig maar ik hou wel van nieuwe dingen proberen en ga een risico niet uit de weg.

De Sociaal Bewuste Ondernemer

Sociaal bewuste ondernemers zetten zich in voor maatschappelijke verandering en duurzaamheid. Ze willen niet alleen winst maken, maar ook een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu. Als je graag je bedrijf wilt inzetten voor een betere wereld en ethisch ondernemen belangrijk vindt, ben je wellicht een sociaal bewuste ondernemer.

De Ambachtelijke Ondernemer

Ambachtelijke ondernemers hebben een passie voor hun vakmanschap. Ze streven naar hoge kwaliteit in hun producten of diensten en hechten veel waarde aan kwaliteit en vakmanschap. Als je geniet van het creëren van iets met je handen of het perfectioneren van een specifieke vaardigheid, ben je mogelijk een ambachtelijke ondernemer. Ik wou zelf dat ik iets moois kon maken met mijn handen. Ik vind het geweldig om te zien als mensen een talent hebben en de meest prachtige dingen maken.

De Serial Entrepreneur

Serial ondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen. Ze hebben de neiging om meerdere bedrijven te starten en te laten groeien, vaak in verschillende sectoren. Ze gedijen in een dynamische omgeving en zijn niet bang om te falen. Als je constant op zoek bent naar nieuwe uitdagingen en niet bang bent om risico’s te nemen, zou je een serial entrepreneur kunnen zijn. Ik denk dat ik zelf het meest binnen dit type pas. Ik heb soms meer ideeën dan goed voor me is en hou van dynamiek en veel verschillende dingen doen.

De Strategische Ondernemer

Strategische ondernemers zijn uitstekend in het plannen en beheren van hun bedrijf. Ze analyseren goed de markt, concurrentie en trends voordat ze actie ondernemen. Ze nemen weloverwogen beslissingen en streven naar een niet per se snelle maar wel stabiele groei van hun onderneming. Als je graag strategisch denkt en voorzichtig te werk gaat, ben je wellicht een strategische ondernemer.

De Solopreneur

Solopreneurs runnen hun bedrijf alleen en dragen alle verantwoordelijkheden. Ze gedijen in zelfstandigheid en hebben volledige controle over hun bedrijf. Als je de voorkeur geeft aan onafhankelijkheid en zelfstandigheid in je ondernemerschap, ben je mogelijk een solopreneur.

Welk type ondernemer ben ik?

De meeste mensen zijn niet uitsluitend één type ondernemer. Veel ondernemers vertonen eigenschappen van meerdere types. Je kunt je ondernemersstijl met de tijd ook ontwikkelen en aanpassen aan je behoeften en doelen. Als je weet welk type je bent en welk type je graag wilt zijn, kun je daarop inspelen. Ik denk echter wel dat karakter hierin ook heel bepalend is, een ander mens worden is allereerst niet mogelijk maar lijkt mij ook geen fijne manier van ondernemen; doe vooral wat bij je past!

Het ontdekken welk type ondernemer je bent, kan je helpen bij het nemen van beslissingen, het vinden van de juiste zakelijke kansen en het bepalen van je langetermijndoelen. Wat jouw type ook is, onthoud dat succes in ondernemerschap afhangt van doorzettingsvermogen, passie en het vermogen om te leren en te groeien.

Wil jij je onderneming laten groeien en zelf in je eigen tijd aan de slag? Neem dan zeker een kijkje bij het Boost je Business Bootcamp!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.