instagram

Business | Verlies je Instagram volgers? Hier kan het door komen!

april 23, 2020

Voor velen van ons vast niet onbekend; je hebt een leuk volgers aantal opgebouwd op Instagram maar merkt ook dat er regelmatig weer een aantal verdwijnen. In dit artikel geef ik je een paar redenen die de oorzaak kunnen zijn van het verliezen van het zien van steeds minder Instagram volgers.

Open deuren

Natuurlijk zijn er een aantal open deuren, voor zich sprekende redenen, die er voor kunnen zorgen dat je volgers verliest. Die ga ik niet allemaal uitgebreid behandelen. Ik ga er vanuit dat je inmiddels weet dat goede content én regelmatig posten belangrijk zijn op Instagram.

Je bent niet sociaal

Als je nooit reageert op de reacties die je krijgt én nooit eens bij anderen liket of comment, verdwijn je wellicht uit de ogen van je volgers. Mensen zien dagelijks zo veel voorbij komen in hun tijdlijn, dat je meer opvalt en interessanter bent wanneer je zelf ook de interactie aan gaat in plaats van alleen maar te ontvangen.

Je foto´s zijn te veel hetzelfde

Ondanks dat een samenhangende feed een pré is op Instagram, moet je weer voorkomen dat je foto´s te veel hetzelfde zijn, lastig he? Probeer die eenheid voornamelijk te creëren met een preset en wissel af in je foto´s. Elke keer dezelfde selfie of setting is niet echt interessant om naar te kijken.

Je plaatst huis-tuin en keukenfoto´s

Je hebt Instagramfoto´s en, zoals ik het noem, huis- tuin en keukenfoto´s. Met die laatste is niks mis hoor alleen Instagram is op dit moment op een punt waarbij mensen mooie plaatjes willen zien. Met een htk-foto bedoel ik elke keer dezelfde foto bij die struik in je achtertuin, slecht belichte selfies of foto´s waar weinig aandacht aan besteed is. Nu hoef je echt geen neppe settings te creëren of alles tot in de puntjes uit te denken. Wees alleen selectief of wat je plaatst en wees creatief. Wederom is een preset hier weer een aanrader; deze laten mindere foto´s er vaak al stukken beter uit zien.

Je post te veel gesponsorde content

Gesponsorde posts zijn hartstikke leuk, alleen pas er wel mee op. Allereerst haak ik zelf af wanneer iemand totaal geen moeite doet om een samenwerking creatief in te pakken, dat vind ik zo stom. Verder haken veel mensen af wanneer je alleen maar gesponsorde content plaatst en nooit eens iets uit jezelf. Je komt hierdoor minder relatable over en ten tweede is het niet geloofwaardig als je elke week 4 dagcrèmes aanprijst en steeds weer zegt dat het je favoriet is.

Je kunt er niks aan doen

Waar je niks aan kunt doen zijn bots die gaan volgen en mensen die het volg-ontvolg-spelletje spelen. Als je merkt dat je hier veel last van hebt, zou dat door een bepaalde hashtag kunnen komen. Loop die dan eens na en kijk of er hashtags zijn die dit soort mensen lokken.

Tot slot

Aan de andere kant is het ook geen wereldramp om volgers te verliezen en vind ik het nog steeds het belangrijkste om te doen wat jij leuk vindt en wat bij je past. Je kunt beter 1000 oprecht geïnteresseerde volgers hebben dan 5000 die alleen maar scrollen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

9 Comments

 • Amber / Ambers Things

  Wat lastig dit… over die ‘je post te veel hetzelfde’ heb ik net het compleet tegenovergestelde gehoord. Met de volgende reden: wanneer je steeds andere foto’s plaatst, creëer je geen AHA gevoel wanneer iemand snel door haar tijdlijn scrolt. Als je werkt met thema’s gaan ze je je foto’s sneller beginnen herkennen en jou onthouden.

  Nu weet ik niet meer wat ik moet geloven, maar ja, het belangrijkste is toch dat we er plezier aan hebben denk ik dan.

  Mijn instagram is @amber_things

  april 23, 2020 at 4:04 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dat klopt ook zeker hoor, wat je zegt! Ik doel meer op accounts waar je echt nul afwisseling ziet en bijna elke foto een selfie vanaf dezelfde hoek is. Dat AHA gevoel kun je het beste creëren met je eigen herkenbare stijl maar in mijn ogen niet met continu dezelfde foto. Al krijg je dan natuurlijk ook wel een AHA gevoel, alleen niet echt het goede vrees is.

   april 23, 2020 at 5:32 pm Reply
 • Bettie

  Goede blog. Ik heb afgelopen tijd ook wat volgers verloren maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Instagram neppe en inactieve accounts verwijderd. En dat ik weinig post helpt natuurlijk ook niet haha.

  april 24, 2020 at 9:47 am Reply
 • Liene van Gils

  interessante read!
  Onze business account @anaturalconnection_be verliest dagelijks verschillende volgers. We blijven rond de 6000 schommelen. Het ontvolgen gebeurd niet door 1 of 2 profielen, maar ineens 10 op het zelfde moment. Heb jij enige weet of dit probleem zich circuleert bij andere business profielen? mogelijks te maken door het shopping tabblad?

  november 13, 2020 at 9:07 am Reply
  • Mira Ennen

   Veel ontvolgen hoor ik inderdaad van meerdere bedrijven. Waar dat aan ligt kan ik zo 123 niet zeggen, meestal is het een combinatie van verschillende factoren!

   november 13, 2020 at 11:50 am Reply
 • Stéphanie

  Dank je wel voor je tips! Ik ga er alvast mee aan de slag, ik ben nog maar net een weekje online maar het baart me zorgen dat ik het cijfer met kleine beetjes achteruit zie gaan, al heb ik op een week tijd wel 780 volgers bijeen gesprokkeld, toch wil ik iedereen plezieren 😊 mijn insta is kraamkost_by_stephanie

  mei 7, 2021 at 12:52 pm Reply
  • Puck

   Hii, mijn eigen Instagram houd ik lekker voor vrienden maar die van m’n hondje staat openbaar. Helaas begin ik nu volgers te verliezen en dat vind ik toch wel erg jammer omdat ik binnenkort mijn eigen bedrijfje wil opstarten en de volgers goed kan gebruiken. Instagram is: mauiipaws

   juni 11, 2021 at 7:17 pm Reply
 • Inge

  Fijn om te lezen dat dit bij meer mensen het geval is. Elke keer zo jammer om te zien als er een aantal volgers zijn afgehaakt.
  Ik merk ook dat een winactie veel volgers kan opleveren, maar dat er daarna ook veel weer vertrekken. Dat vind ik altijd zo jammer. Blijkbaar wilde ze wel iets winnen (een fotoshoot in mijn geval), dus hebben ze wel interesse. Oh well, we blijven gewoon lekker doorgaan:).

  Groetjes,
  Inge
  http://www.instagram.com/smuldersfotografie

  mei 24, 2021 at 10:12 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.