hobby´s

Lifestyle | Leuke hobby´s voor binnen!

oktober 1, 2020

Nu het weer minder uitnodigend is om naar buiten te gaan én de landelijke maatregelen flink zijn aangescherpt, zitten we allemaal meer binnen (ik in elk geval wel). Omdat ik vast niet de enige ben die moe word van continu hangen en Netflix kijken, probeer ik graag activiteiten en hobby´s uit om mezelf te vermaken. In dit artikel deel ik een aantal leuke hobby´s voor binnen en vertel ik hoe ik mezelf vermaak.

Puzzelen

Ik hou van puzzels en dan niet die je met stukjes in elkaar moet leggen. Die variant heb ik vorig jaar een kans gegeven maar ik vond het gedoe; ik had twee keer een incomplete puzzel en het is onhandig met opruimen; niet mijn ding. Puzzels om over na te denken vind ik wel leuk; Zweedse puzzels, kruiswoordraadsels en binaire puzzels zijn mijn favoriet. Vroeger maakte ik met oma Zweedse puzzels en ik krijg nog steeds zo´n nostalgisch gevoel als ik een puzzelboek opensla. Ook dol op puzzels of wil je het een keer proberen? Bij PuzzelBrein kun je je aanmelden voor een gratis exemplaar van hun blad vol leuke puzzels. Je zit nergens aan vast en kunt ongedwongen eens kijken of een abonnement iets voor je is óf gewoon lekker puzzelen. Klik op de volgende link voor de inschrijving gratis Puzzelbrein. Ik vind Puzzelbrein zelf een erg prettig puzzelblad vanwege de enorme variatie én uiteraard door de prijspuzzels. Je kunt elk blad weer talloze toffe prijzen winnen (zonder dat je naar dure telefoonnummers o.i.d. hoeft te bellen) en dat maakt het wat mij betreft nóg leuker.

Borduren

Sinds afgelopen voorjaar ben ik fanatiek aan het borduren. Ik vind het één van de meest ontspannende hobby´s die er zijn en het is heerlijk om elke keer weer wat moois te maken. Als je het ook eens wilt proberen, ga dan voor een makkelijk patroon via bijvoorbeeld Pinterest of schaf een eenvoudig borduursetje aan. Op dit moment is mijn borduurleven (ook al) wat chaotisch want ik ben bezig met drie projecten tegelijk. Als je het leuk vind om op de hoogte te blijven van mijn borduursels, check dan vooral de highlight ¨Borduren¨ op mijn Instagram.

Macramé

Vorig jaar kocht ik een macramé setje bij de Action. Het eindresultaat was vrij lelijk maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. Als je het niet kent; Google vooral eens naar deze mooie touwknoopkunst. In de zomer schafte ik via Etsy een patroon aan voor een soort wandkleed en dat hoop ik de komende maanden eindelijk te gaan maken. Macramé is wat mij betreft geen mega ontspannende hobby omdat ik er (nu nog) bij moet opletten maar het is wel fijn om iets moois te maken.

Stickerboek

Vorige herfst ontdekte ik dit stickerboek voor volwassenen. Of nou ja, het is niet speciaal voor volwassenen maar wel heel leuk om te doen. Ik koos voor de variant met kunstwerken en vind het echt een fijne activiteit als je iets wilt doen wat niet te lang duurt en waarbij je niet hoeft na te denken; het is een soort kleuren op nummers alleen dan met stickers.

Cursussen

De laatste weken ben ik helemaal fan van online cursussen. Zo rondde ik al een cursus websites bouwen en fotografie af en volg ik nu een cursus gericht op affiliate marketing. Via Google vind je diverse gratis en betaalde cursussen en ik vind het een fijn tijdverdrijf. Ik hou er van om nieuwe dingen te leren en vind het top dat we in een tijd leven waarin er online zo ontzettend veel mogelijk is.

Heb jij een leuke binnen hobby?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Rachel

    Puzzelen heb ik echt JAREEEEN niet gedaan haha, ik wil er eigenlijk wel weer 1 gaan proberen. Van 1000 stukjes en dan een mooie natuur foto of een italiaans kiekje. ik ga eens op google zoeken! Ik doe zelf graag lezen, tekenen en ik heb ooit een gitaar gekocht waar ik op wil leren spelen.

    oktober 1, 2020 at 7:43 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.