Lifestyle | Cryptocurrency; het betaalmiddel van de toekomst

februari 16, 2021

Advertorial – Het is voor velen nog iets dat moeilijk te bevatten is: geld dat uitsluitend bestaat in de vorm van ingewikkelde wiskundige formules. Geen dekking dus in de vorm van goudreserves bij de centrale bank of andere tegoeden die een tegenwaarde vertegenwoordigen. Toch is cryptocurrency niet meer weg te denken en komt het mede door het gedecentraliseerd karakter ervan. Controle door Overheden is dus moeilijk uit te voeren en biedt dit alles een mate van objectiviteit die velen zoeken in de financiële wereld.

Een stormachtige groei

Nuchter bekeken en vergeleken bij andere manieren van betalen, is cryptocurrency een jonge speler op de financiële markt. Het is namelijk officieel pas in 2009 aangevangen met de lancering van Bitcoin, ook al waren er lang daarvoor al wat concepten die zonder succes werden toegepast. Ook Bitcoin had het niet bepaald eenvoudig in het begin en begon het pas na 3 tot 4 jaar na de lancering meer vaart te nemen. Vertrouwen staat aan de basis van elk betaalmiddel en is dat iets dat cryptocurrency ook steeds meer weet te bewijzen. Het is een proces dat nog aan de gang is, maar is het nu wel duidelijk dat er geen gang terug is. Er zijn zelfs Overheden die met hun eigen cryptocurrency op de markt komen om in elk geval niet buiten de boot te vallen. Er zijn echter nog steeds wat favorieten zoals uit het actuele bitcoin nieuws te halen valt.

Keuze uit honderden soorten

Met de toenemende bekendheid van cryptocurrency zijn er ook een groot aantal spelers erbij gekomen. Iedereen probeert zijn deel van de markt voor zich te winnen, maar kan er wel gelijk bij gezegd worden dat de concurrentie wel fel is. De mate van acceptatie, het vertrouwen en de basis principes van non-interventie door Overheden en grote financiële instituten zijn allemaal factoren die de koers van cryptocurrency bepalen. De ontwikkelingen kunnen zich in een snel tempo voltrekken en heeft dat ook een invloed op de Cardano koers verwachting. Er zijn al veel toepassingen voor cryptocurrency waarbij het gebruik niet weggelegd is voor een bepaalde groep.

De veiligheid waarmee transacties gepaard gaan en de wijze waarop informatie opgeslagen wordt in de blockchain zorgen ervoor dat cryptocurrency steeds meer als alternatief wordt gezien voor traditionele betaalmiddelen. Deelname aan de cryptomarkt wordt sterk vereenvoudigd door de vele handelsplatforms waar koop en verkoop van cryptocurrency plaatsvindt.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.