Shellac

Nails | CCO Shellac: Wat is het verschil met gellak?

juni 4, 2019

Als je mij persoonlijk kent, weet je wellicht dat ik zelden zonder kleurtje op mijn nagels de deur uit ga. Ik ben dan ook fan van gellak en shellac en laat jullie vandaag een aantal kleuren van het merk CCO zien. Ook leg ik uit wat nou het verschil is tussen shellac en gellak, want dat is er wel degelijk.

CCO Shellac

CCO Shellac is verkrijgbaar bij Shellac4U, een webshop met alle benodigdheden voor het creëren van mooie nagels, waaronder veel verschillende kleuren en allerlei tools. Ik ontving mijn pakketje met 4 kleuren deze week maar had CCO al eerder gebruikt. Ik kan jullie dus ook al wat vertellen over de houdbaarheid van deze lak.

Het verschil tussen gellak en shellac

Ik kan hier een heel verhaal over formules en ingrediënten gaan houden, maar dat zal ik je besparen. Gellak is eigenlijk een combinatie van nagellak en gel, het blijft lang zitten, is redelijk dik en ideaal als je breekbare nagels hebt. Shellac is wat dunner, blijft ongeveer twee weken zitten maar is ook weer makkelijker te verwijderen. Ik heb zelf redelijk harde nagels die snel groeien en vind daardoor shellac erg fijn. Gellak vind ik prachtig maar ik heb vaak flinke uitgroei terwijl mijn manicure nog perfect is, dat vind ik dan zonde van de tijd omdat het verwijderen best wat moeite is. Shellac gaat allemaal wat sneller qua aanbrengen en verwijderen en doordat het twee weken mooi blijft heb je er toch meer aan dan gewone nagellak.

Hoe heb je optimaal profijt van je manicure?

Zelf je shellac aanbrengen is niet moeilijk, hoe vaker je het doet, hoe netter het lukt. Er zijn echter wel een aantal tips die je kunnen helpen om zo lang mogelijk van je kleur te genieten:

 • Bereid je nagels goed voor door ze voorzichtig te vijlen en schoon te maken met een reiniger. Als je hele vette nagels hebt, is een primer aan te raden.
 • Lak dunne laagjes. Een laag extra is echt beter voor de houdbaarheid dan dikke lagen.
 • Gebruik je nagels niet als “gereedschap” en draag handschoenen bij het schoonmaken.

De kleuren

Ik kreeg van Shellac4U vier kleuren (van onder naar boven):

 • Cream Puff
 • Nude Knickers
 • Blush Teddy
 • Cosmopolitan

Van links naar rechts: Cream Puff, Nude Knickers, Blush Teddy en Cosmopolitan.

Zowel Nude Knickers als Blush Teddy zijn geen dekkende kleuren (tenzij je 4/5 lagen aanbrengt) en daardoor ideaal voor een french manicure. Shellac4U heeft op hun socials diverse tutorials staan dus bij interesse kun je die makkelijk vinden. Ik vind bij korte nagels zo’n doorschijnende kleur niet heel mooi en ben dan meer fan van dekkend. Ik heb meestal vrij lange nagels maar een paar keer per jaar moet ik ze toch echt even kort maken en dat was net bij het schrijven van deze review het geval.

Shellac nagels

Eindoordeel

Ik kende CCO al een tijdje en ben altijd zeer tevreden over het merk. De shellac nagels blijven met gemak twee weken zitten, ik heb dan best wat uitgroei en ben ook wel weer toe aan een nieuwe kleur. Het verwijderen kost me echt de helft van de tijd die ik bij gellak nodig heb en het aanbrengen vind ik door de dunne lak makkelijk en prettig. Als ik echt een nadeel moet noemen ga ik voor de kleurweergave op de website. Sommige kleuren vind ik best wat afwijken van de realiteit dus als je heel mieperig bent met tinten (zoals ik) kun je het beste even een review zoeken of kijken of de kleur op social media staat. Voor een flesje CCO Shellac betaal je €9,95 en dat vind ik een prima prijs.

Gebruik jij wel eens shellac?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Nu ben ik toch ook wel nieuwsgierig! Haal je dit er nu af met remover? En dan met of zonder aceton?

  juni 4, 2019 at 5:03 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ik heb met én zonder geprobeerd en de remover van het merk zelf, werkte alle drie prima!

   juni 4, 2019 at 8:24 pm Reply
 • regina

  hoi, hier is toch wel iets mis, de naam shellac mag alleen gebruikt worden door het merk CND. Ik ken cco niet.
  Shellac is op basis van nagellak. Niet gellak.. ik denk dat cco een namaak product is!

  september 9, 2019 at 7:45 am Reply
 • Beautilina.nl

  Leuk artikel!

  Moet wel bevestigen dat Shellac eigenlijk inderdaad een product is van CND en waarschijnlijk is nagemaakt. Ik ben toch wel nieuwsgierig naar hoelang je bent bezig geweest met het verwijderen. Kun jij je dat nog herinneren?

  Complimenten voor de foto’s. Vooral die met de spiegel zijn mooi gemaakt.

  februari 26, 2020 at 3:14 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je berichtje en lieve compliment! Volgens mij was CND inderdaad de eerste en hebben een hoop merken daarna het concept opgepikt. Ik gebruik het nog regelmatig en ben ongeveer een half uurtje bezig met verwijderen, bij reguliere gellak duurt dat wel een uur.

   februari 26, 2020 at 9:58 am Reply
   • Beautilina.nl

    Soms is gellak inderdaad erg hardnekkig. Hopelijk pikken meer bedrijven de voordelen van Shellac op.

    februari 27, 2020 at 12:14 am Reply
 • Laura

  Hallo
  Heb je er enig idee van of deze net zoals CND hypo-allergeen zijn?
  Groetjes

  augustus 3, 2020 at 8:21 am Reply
  • Mira Ennen

   Nee helaas niet, dat zou je het beste even aan de klantenservice kunnen vragen!

   augustus 3, 2020 at 8:36 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.