Sally Hansen Jelly Belly

Nails | Sally Hansen Jelly Belly Insta-Dri Collectie

augustus 13, 2019

Het is ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst een artikel maakte over nagellak. Na een jaar ben ik terug met niet zomaar een collectie: ik laat je vandaag de Sally Hansen Jelly Belly Insta-Dri collectie zien.

Sally Hansen Jelly Belly

Sally Hansen Jelly Belly Insta-Dri Collectie

Deze nieuwe collectie van Sally Hansen is geïnspireerd op de zoete, kleurrijke en glanzende snoepjes van Jelly Belly. De lakjes representeren elk een populaire smaak van de door mij zo geliefde snoepjes en hebben de vertrouwde Insta-Dri kwaliteit. De Insta-Dri lakjes brengen makkelijk aan, drogen snel en blijven lang mooi door de geïntegreerde base- en topcoat.

Sally Hansen Jelly Belly
Een 10 voor het thema

Ondanks dat ik vaak redelijk neutrale nagellak draag, werd ik heel gelukkig van dit thema. Ik ben dol op de snoepjes en vind het thema geweldig doorgevoerd in zowel de kleuren als de verpakking en de namen. De collectie bestaat uit de volgende 7 lakjes:

 • #621 Coconut
 • #623 Buttered Popcorn
 • #624 Peach
 • #625 Very Cherry
 • #626 Strawberry Cheesecake
 • #627 Bubblegum
 • #628 Tutti-Frutti

Ik kan jullie van alles over de kleuren gaan vertellen, maar laten zien is natuurlijk het leukste. Op de kwaliteit van de lakjes ga ik niet heel diep in in deze review. Sally Hansen vind ik eigenlijk altijd wel prima, uiteraard vertel ik onderaan dit artikel nog even of ik de beloftes ook waargemaakt heb zien worden.

Sally Hansen Jelly Belly
#621 Coconut

´Creamy & Dreamy´, deze witte kleur herinnert je aan Pina Coladas bij het zwembad.

Sally Hansen Jelly Belly
Hele mooie witte kleur, al hou ik zelf meer van een perfecte dekking. Voor deze dekking heb ik drie flinke lagen gebruikt en vond ik het nét niet genoeg. Dunne laagjes zijn het mooiste en blijven ook het beste zitten, echter krijg je dan geen complete dekking (met 4 á 5 wel). De tint wit vind ik wel mooi, niet te fel maar ook niet te geel, perfect.


#623 Buttered Popcorn

Kijk een film thuis of ga lekker naar de bioscoop en lak je nagels in deze zacht gele crème tint met een platina sprankeling.

Mooi effect, echter vond ik het lastig om ´m gelijkmatig te lakken. Je moet echt dunne laagjes lakken, maar ook weer niet te dunne want dan kom je aan de zijkanten lak te kort. Als je net iets te dik lakt dan krijg je weer ongelijkheid qua kleur en daar ben ik zelf niet zo´n fan van. Wel een prachtige combinatie van dat hele lichte geel en die gouden glittertjes.

#624 Peach

Fris en sprookjesachtig, deze tint bevat koraalkleurige glitters voor een iriserend effect.


Ik hou hélemaal niet van oranje dus daar moest ik bij deze lak echt even omheen proberen te kijken. Hij lakt mooi en dekt redelijk goed. De kleur van de glitters is heel mooi gekozen bij het oranje, echter niet mijn smaak.


#625 Very Cherry

Rijp en verrukkelijk, deze primair rode kleur is een klassieke variatie op een heerlijk kersenrood.

Prachtige kleur, dekt goed en glanst mooi. Ik ben fan!


#626 Strawberry Cheesecake

Trakteer jezelf op een zachtroze nagellak met felroze glitters.


Verrassend leuk lakje. Ik vind het doorschijnende roze mooier dan verwacht en de combinatie van kleine en wat grotere glittertjes is erg mooi.


#627 Bubblegum

Deze perfecte snoepjesroze party kleur laat je kauwgombel niet knallen.


Ik dacht dat ik deze te fel ging vinden maar het is mijn absolute favoriet. Hele fijne kleur roze die lekker knalt, maar toch niet te zuurstokkerig is. De glans is ook bij deze tint prachtig, ik ben wederom fan!


#628 Tutti-Frutti

Deze confetti-achtige nagellak, versierd met kleurrijke glitters, ziet er zo heerlijk uit dat je bijna je vingers er bij op zou eten (niet doen hoor!).


Ook dit is één van mijn favorieten. Ik vind de gekleurde glitters erg leuk en niet te kinderlijk (Steven is het daarmee oneens). Het is een gezellig kleurrijk lakje die ik toch nog als subtiel zou omschrijven.

Sally Hansen Jelly Belly
Nog even voor de vergelijking alle swatches naast elkaar. Favorieten zijn de roze Bubblegum en de kleurrijke Tutti-Frutti,

Sally Hansen Jelly Belly

Eindoordeel

De lakjes zijn erg goed bevallen, ondanks dat niet alle tinten mijn smaak waren. De glitterlakjes vond ik uitzonderlijk goed, de glitters waren mooi en zowel qua grootte als qua hoeveelheid precies goed. Ook de dekkende kleuren vielen op, deze door hun intense glans die eigenlijk niet over te brengen is op beeld. De lakjes drogen, zoals beloofd, erg snel. Ze blijven prima een kleine week zitten, zeker de glitterlakjes maar niet-gellak gaat nou eenmaal chippen op een gegeven moment. De belofte die wat mij betreft niet waargemaakt wordt is die van het kwastje; ik krijg hier mijn nagels niet in één haal mee gelakt. Het is een fijn kwastje, dat wel, alleen vind ik in één haal lakken zelden goed werken. Al met al een leuke collectie met een leuk thema en veel diversiteit qua kleuren. De lakjes kosten €5,99 per stuk en zijn te koop bij Etos en DA.

Welke kleur spreekt jou het meeste aan?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • bychristiana

  Glitter lakken zijn inderdaad niet altijd makkelijk om aan te brengen. Ik vind het op zich altijd wel leuk, maar het verwijderen ervan vind ik vaak een drama. Dat is ook de reden dat ik nauwelijks glitterlak draag. Uit deze collectie vind ik Very cherry het mooist.

  augustus 13, 2019 at 9:01 am Reply
 • Tessa

  Ik vind Strawberry Cheesecake er super leuk uitzien. Hopelijk liggen ze snel in de winkel

  augustus 13, 2019 at 4:03 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik hou van alles… maar idd wit is een moeilijke tint om echt prettig te lakken.
  Je zou glitter nog over een Peel-off basis kunnen dragen!

  augustus 13, 2019 at 6:22 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.