thuisblijven

Lifestyle | Thuisblijven: zo maak je het leuker

december 22, 2021

Na de persconferentie van vorige week is het wel duidelijk; we zitten voorlopig nog we even binnen. Afschuwelijk voor al die ondernemers die hierdoor in de problemen raken en mensen die er mentaal aan onderdoor gaan. Persoonlijk verandert er voor mij heel weinig en ik besef me dan ook dat ik makkelijk praten heb. Ondanks mijn luxe positie ben ik wel voorstander van “roeien met de riemen die je hebt”. In dit artikel deel ik dan ook wat tips met je die het thuisblijven wellicht iets leuker maken. Want als het dan toch moet, dan kunnen we er maar beter het beste van maken, toch? Ik wil hiermee overigens niks bagatelliseren. Als je er even helemaal doorheen zit en totaal niks positiefs kan zien aan je situatie, snap ik dat ook. Skip dit artikel dan vooral.

Thuis blijven

In Nederland hebben we geen echte lockdown en mogen we gewoon naar buiten. Echter denk ik dat het gros van de Nederlanders veel meer binnen zit dan voorheen, zeker in deze koude maanden. Door mijn gezondheid en paniekaanvallen zit ik al 4 jaar veel meer binnen dan de gemiddelde mens dus ik had al even geoefend voor deze gekke situatie en ben inmiddels een expert in thuisblijven geworden. Ik werk thuis en vermaak me doorgaans prima. Natuurlijk vind ik mijn situatie niet leuk maar ik ik heb er wel het beste van gemaakt en ben daardoor bijna elke dag gelukkig. Als je normaal wel een heel druk of sociaal leven hebt buiten de deur of je financiële zorgen maakt, kan ik me voorstellen dat dit hele thuisblijven erg ingrijpend is voor je. Wellicht verveel je je, heb je veel spanning of voel je je eenzaam; niet fijn. Echter hebben we op dit moment geen keus en hoop ik je in dit artikel wat tips te geven die thuisblijven wellicht wat leuker maken.

Ontdek een nieuwe hobby

Nu we meer thuisblijven dan voorheen, heb je wellicht tijd om een leuke nieuwe hobby te starten. Is er iets wat je altijd al wilde doen of leren maar waar je nooit de tijd voor nam? Start daar dan nu mee! Ik ben zelf enorm fan van borduren maar struin ook graag Pinterest af voor toffe creatieve projecten. Gun jezelf nu eindelijk eens de tijd om er echt aan te beginnen en voordat je het weet, heb je een nieuwe passie ontdekt.

Besteed extra aandacht aan het huishouden

Nou is het huishouden doen niet per se iets waar ik heel gelukkig van word maar een schoon huis wel. Besteed nu je meer thuis bent wat extra aandacht aan het huishouden of ga lekker een kast of lade uitzoeken. De minimalisme challenge bijvoorbeeld houdt je zeker even bezig en daarna kun je lekker in je opgeruimde huis gaan zitten. Ik vind het zelf altijd heel fijn om mijn kledingkast uit te mesten en alles op Vinted te zetten. Het ruimt lekker op en je kunt er een leuk extraatje mee verdienen.

Trakteer jezelf op een lekker huispak

Heb nog geen lekkere comfortabele kleding in je kast liggen die ook een beetje mooi is? Zo niet, trakteer jezelf dan op wat moois! Koop een lekker chillpak en geniet van het feit dat je kan werken en leven in chillkleding. Hunkemöller heeft wat mij betreft heerlijke pakken en de zachtste stoffen. Met mijn kortingscode BHKMMIRACHILL krijg je 15% korting op alles. Werkt de code niet meer? Dan hebben wellicht te veel mensen ‘m gebruikt. Stuur me gerust een DM of mailtje (info@miratells.nl) voor een nieuwe code.

Verbeter de band met je huisdier

Ik ben dol op mijn huisdieren maar in de drukte van het dagelijks leven krijgen ze soms wel wat te weinig aandacht (vinden ze vooral zelf want ze willen dat 24/7). Nu knuffelen we elke dag maar loop ik ook regelmatig door de woonkamer zonder aandacht aan mijn wollige bolletjes op de vensterbank te besteden of wijs ik ze af omdat ik probeer te werken. De laatste maanden ga ik een aantal keer per dag bewust even bij beide katten langs en geef ik ze een kriebeltje; wat extra liefde kan nooit kwaad. Geef je huisdier dus eens een extra aai; vinden ze (meestal) fijn.

Doe een escape spel

Ik heb al eerder verteld dat we hier thuis groot fan zijn van escape spellen en dan met name de Exit-reeks. Die spellen zijn in principe bedoelt voor meerdere spelers maar ook heel erg leuk om eens alleen te doen. Ik heb laats een hele avond heerlijk in mijn eentje zitten spelen en kan het je echt aanraden! Ook leuk: Halma, Qwix, The Escape en Het Vergeten Eiland.

Maak gebruik van FaceTime!

FaceTime kan een beetje onwennig zijn met mensen waar je het nooit eerder mee deed maar het is zo leuk! Ik heb idee dat we sinds de pandemie massaal veel meer beeldbellen. Neem eens het initiatief om iemand op deze manier te bellen en je zult zien dat het al snel gemakkelijk voelt en dat je gezellig bij kunt praten. Met de wat oudere familieleden misschien een beetje lastig maar geduldig uitleggen en volhouden, werkt vaak wel. Kijk eens of je samen digitaal kunt lunchen of stel een kerstborrel voor! Op dit moment mogen we natuurlijk wel gewoon bezoek ontvangen maar ik hoor in mijn omgeving toch nog veel mensen die dat niet doen i.v.m. kwetsbare familieleden en dan is beeldbellen toch een hele fijne uitkomst.

Zorg voor frisse lucht

In deze tijd en zeker in de donkere maanden zijn we (ik zeker) vaak geneigd om volledig binnen te blijven. Even naar buiten is echter heel erg goed voor je. Ik probeer elke dag even een rondje te lopen, al is het maar 5 minuten. Elke dag heb ik er geen zin in en elke dag vind ik het heerlijk als ik eenmaal geweest ben; gewoon doen dus, al is het maar tot het einde van de straat en terug. Ik heb het geluk dat ik vrijwel dagelijks bestellingen mag wegbrengen voor mijn webshop. Zo “moet” ik wel even naar buiten want ik wil natuurlijk graag dat mijn klanten hun bestelling snel ontvangen.

Maak een spa van je douche

Neem eens uitgebreid de tijd om te douchen en verwen jezelf. Scheer je benen (als je dat prettig vindt), scrub jezelf, neem een lekker masker en geniet van het warme water. Smeer je na afloop uitgebreid in en kruip in een schoon bed; ultiem genieten. Het klinkt simpel maar even extra tijd aan jezelf besteden kan je zo enorm goed doen.

Zet je kledingkast op Vinted

Als je toch lekker bezig bent in huis, kun je net zo goed je kledingkast onder handen nemen. Zoek je kast eens uit en zet dingen die je niet meer draagt op Vinted! Ik noemde het eerder in dit artikel ook al en ik ben hier groot van. Natuurlijk moet je niet je favoriete jurken gaan wegdoen maar je mag best een beetje streng zijn. Als je al 3 jaar denkt dat je die jurk ooit nog wel aan gaat hebben; ga je het toch niet meer doen. Opruimen dus en lekker ruimte maken voor iets nieuws wat je wel met plezier draagt. Als je je via deze link aanmeld voor Vinted en iets upload of verkoopt, krijg ik shoptegoed!

Organiseer een digitale bingo

Kijk of je ergens een bingomolen kunt scoren (of zoek een digitale) en organiseer een digitale bingo voor je vrienden! Wij hebben dit tijdens de eerste lockdown regelmatig gedaan en dat waren altijd zulke leuke avonden. Er gebeurt gewoon erg weinig en zo’n digitaal samenzijn maakt de boel toch een stuk leuker.

Tot slot

Maak het beste van dit verplichte thuisblijven en probeer te focussen op wat nog wel kan. We kunnen helaas niks veranderen aan de huidige situatie en moeten het afwachten zo aangenaam mogelijk maken, succes! Ik hoop vooral voor de ondernemers dat ze snel weer open mogen en voor de mensen voor wie het een enorme impact heeft dat ze snel weer kunnen doen wat ze zo missen. Nogmaals; ik heb makkelijk praten en er verandert hier weinig maar ik merk zelfs dat bij mij de rek er een beetje uit is dus bij deze heel veel liefs naar degenen die er eigenlijk een jaar geleden al klaar mee waren.

Heb jij moeite met het thuisblijven of vind je het eigenlijk wel lekker?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.