rust in je hoofd

Lifestyle | 10 tips voor meer rust in je hoofd

april 13, 2022

Door Annemiek – Voel je je onrustig en razen de gedachten door je hoofd? Dit zijn tien tips om meer rust te krijgen.

1. Ga een blokje om

Naar buiten gaan in de frisse lucht helpt om je gedachten tot rust te brengen. Dat werkt vooral goed als je je concentreert op de manier waarop je je voeten neerzet en als je al je zintuigen openzet. Voel de wind door je haar en hoor de vogels fluiten. Als je je op deze zintuiglijke waarnemingen concentreert, heb je helemaal geen tijd meer om na te denken.

2. Lucht je hart

Als je hoofd vol zit, kan het fijn zijn om je hart te luchten. Als je je gedachten en gevoelens kwijt bent, kan dat enorm bevrijdend werken. Vind je het moeilijk om je te uiten, dan kan een steen als lapis lazuli helpen. Je kunt deze steen als hanger, ring of wikkelarmband dragen.

3. Speel met je hond

Een huisdier om mee te spelen is een geweldige manier om te ontstressen.

4. Zet muziek op

Je hoeft niet eens ontspannende muziek op te zetten om tot rust te komen. Zolang je maar van de muziek geniet en het je een ontspannen gevoel geeft, werkt het.

5. Ga opruimen

Opruimen is ook een prima manier om rust in je hoofd te krijgen. Terwijl jij meer ruimte creëert in huis, is het net of ook in je hoofd meer ruimte ontstaat.

6. Kijk een lachfilm

Je hebt vast wel eens gemerkt hoe verlichtend lachen werkt. Lachen verdrijft alle spanning en onrust direct. Zoek dus een lachfilm op en laat je meeslepen door alle vrolijkheid.

7. Ga na of je nu een probleem hebt

Onrust in je hoofd ontstaat vaak doordat je je zorgen maakt over de toekomst of piekert over het verleden. De oplossing is om je te richten op het huidige moment. Vraag jezelf af: heb ik nu een probleem? Is het antwoord ‘nee’, dan geeft dat enorm veel rust. Als je in het heden leeft, heb je geen last van zorgen over de toekomst en pieker je niet langer over alles wat je anders had kunnen doen.

8. Geef jezelf een massage

Een massage is een heerlijke manier om lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Niet alleen de warmte en de aanraking geven rust. Als je verkrampte spieren weer soepel zijn, lukt het ook beter om rondcirkelende gedachten los te laten.

9. Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Als je de focus legt op alle dingen in je leven waar je dankbaar voor bent, geeft dat innerlijke rust. Dit kun je doen door iedere dag drie dingen in een dankbaarheidsdagboek op te schrijven.

10. Doe ademhalingsoefeningen

Als je je concentreert op je ademhaling, gaat de aandacht van je hoofd naar je lijf. Haal vijf keer lang en diep adem en concentreer je daarbij op je buik die uitzet en intrekt. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om stress en spanning te verdrijven en innerlijke rust te ervaren.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.