mini masterpieces borduren

Lifestyle | Mini Masterpieces borduren

augustus 3, 2022

In de Facebookgroep van Iris Borduurt, zag ik onlangs de Mini Masterpieces voorbij komen. Ik had het al eerder gezien op Instagram maar toen was het me niet helemaal duidelijk wat het precies was; nu wel. Een rondje Google leerde me dat ik de patronen super makkelijk op Etsy kon kopen en al snel zat ik met een patroon voor me en een bergje garen naast me klaar voor mijn nieuwe project; Mini Masterpieces borduren.

Waarom borduren?

Een aantal jaar ontdekte ik borduren en was ik al vrij snel fan. Ik heb, naast mijn werk, nooit echt hobby’s gehad en vond in het borduren enorm veel ontspanning. Ik heb periodes waarin ik dagelijks borduur maar laat mijn werk ook wel eens een paar weken liggen. Toch kom ik altijd weer terug bij borduren; heerlijk voor de televisie na werk én leuk om mooie dingen te maken.

Mini Masterpieces

Mini Masterpieces is een serie van The Stitch Patterns op Etsy. De patronen worden per schilderijtje los verkocht maar veel voordeliger is om een bundel te kopen. Zo kocht ik het e-book met 60 patroontjes voor €13,95. Let op; je koopt alleen de digitale patronen en moet zelf nog voor je materialen zorgen. In het e-book vind je echter duidelijk advies over de stof en per kunstwerk een lijstje met DMC nummers; kan niet misgaan.

De linkjes hierboven zijn affiliate links. Door die te gebruiken betaal je niks extra’s maar krijg ik een klein gedeelte van het aankoopbedrag; dankjewel!

mini masterpieces borduren

De zonnebloemen

Mijn eerste werkje moest natuurlijk die met de zonnebloemen zijn. Het is voor buitenstaanders een beetje een saai verhaal dus ik zal je de details besparen maar zonnebloemen zijn een belangrijke bloem binnen mijn familie en mijn oma was dol op dit schilderij. Ik vind ‘m persoonlijk niet echt mooi maar krijg er wel een heel warm gevoel van. Ik bestelde bij Iris Borduurt stof en de kleurtjes die ik nog niet had en ging lekker aan de slag. Het werkje is héél klein, een centimeter of 5 hoog maar ik ben er toch een aantal uur zoet mee geweest. Qua tellen vond ik het een makkelijk patroon; ik ben begonnen met het geel onderaan en heb daarna het blauw gedaan. Op die manier kreeg ik al een soort vakjes voor de overige kleuren en maakte ik niet zo snel telfouten. Het resultaat vind ik héél schattig, zo mini. Wat ik er mee ga doen, weet ik nog niet. Ik vond het vooral ontzettend leuk om te maken.

Tot slot

Wat mij betreft zijn de patronen voor iedereen geschikt, wel verschilt het per kunstwerk hoe ingewikkeld het is. Ze zijn makkelijk en heel snel af en daardoor ideaal als “side project”. Ik kijk er al naar uit om aan de volgende te beginnen! Ook zin in Mini Masterpieces borduren? Check hier het e-book.

Op de hoogte blijven van mijn borduur avonturen? Volg me dan op Instagram @miraennen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.