ik ben er weer

Lifestyle | Ik ben er weer!

juli 11, 2022

Na een vakantie van 3 weken ben ik weer terug. Ik ben blij om weer aan het werk te zijn maar de vakantie verliep totaal anders dan verwacht en om eerlijk te zijn; heb ik niet echt een vakantie gevoel en ben ik vooral heel erg toe aan warmte en zon. In dit artikel praat ik je even bij rondom mijn vakantie én mijn plannen voor de komende periode.

Een andere vakantie dan verwacht

Vol zomerkleding, zonnebrand en goede hoop, reden we 3 weken geleden naar Biscarosse-Plage in Frankrijk. Onze ideale vakantie bestaat uit hele dagen chillen op het strand, we houden enorm van de zon en komen echt tot rust van hele dagen niks doen in de warmte. De voorspellingen waren kort voor vertrek niet geweldig; geen volle zomerse dagen maar toch wel redelijk wat zon en temperaturen net boven de 20 graden. De realiteit bleek echter een beetje anders. Het was grotendeels regenachtig en koud en de uren dat we bij het zwembad konden liggen (het strand was uitgesloten door de kou), zijn op één hand te tellen. In de nachten daalde de temperatuur bijna richting nul en ook overdag was het verkleumen met dikke truien over elkaar heen.

Natuurlijk hebben we genoten van elkaar, van het niet hoeven werken en van het lekkere eten. Maar het echte volledig ontspannen vakantie gevoel ontbrak nogal. Natuurlijk zijn we blij dat we überhaupt op vakantie kunnen maar je geeft je geld uiteraard liever uit aan een vakantie waar je ook daadwerkelijk van tot rust komt.

Waarom ga je dan niet lekker lezen in de tent of wandelen?
Waarom vlieg je dan niet naar een zonzeker gebied?
Waarom ga je dan niet nog een keer op vakantie?

Bovenstaande vragen kreeg ik heel vaak toen ik op Instagram eerlijk deelde dat de vakantie wat tegenviel. Ik deel eerlijk wat we meemaken als dat leuk is, maar ook als het tegenvalt. Niet om advies te krijgen of om medelijden op te wekken; gewoon om te laten zien hoe het is. Vakanties zijn meestal heel erg leuk maar we zijn niet het eerste gezin dat volledig wegregent in een vrijwel zonzeker gebied. Zuur, want daar werk je dan het hele jaar voor maar zo is het nou eenmaal. Wij vinden een dagje lekker lezen in de tent prima en een korte wandeling maken ook best leuk. Echter zijn we geen mensen die het leuk vinden om twee weken binnen te zitten (en verkleumen) en ook geen actieve vakantie vierders die graag dagenlang wandelen. Vliegen en heel ver rijden is met mijn hart helaas geen optie, we zijn daardoor afhankelijk van bestemmingen die makkelijk met de auto bereikbaar zijn. Biscarosse is doorgaans een heel zonnig gebied, het is er vrijwel altijd lekker en de slechte periode die wij hadden, was de natste en koudste in zo’n 30 jaar. Ter illustratie; temperaturen boven de 20 graden waren al prima geweest; het was gewoon echt heel erg koud. We hebben dus simpelweg heel veel pech gehad. Nog een keer op vakantie is helaas geen optie. Steven werkt voor een baas en is daardoor afhankelijk van vakantiedagen, daarnaast is het door de benzineprijzen zeer kostbaar om op en neer te rijden naar Frankrijk. Even op en neer voor 2-3 dagen zon; doe je dus niet zo snel. We hebben ons er dus maar gewoon bij neer gelegd dat het geen geweldige vakantie was en doen volgend jaar gewoon weer een poging.

Weer aan het werk

Sinds vanmorgen ben ik weer aan het werk en dat bevalt goed. Ik heb mijn werk, op Instagram na, volledig los kunnen laten in de vakantie en had daardoor echt zin om weer te beginnen. In die vrije dagen heb ik veel nagedacht en aangevoeld wat ik nou precies wil. Ik vind mijn werk leuk maar merk al een aantal maanden dat ik heel moe ben en toe ben aan verandering. Die vermoeidheid is niet gek; mijn werk begon ooit als hobby en ik vind het ontzettend leuk. Daardoor werk ik vaak te veel en te lang en je hoofd heeft nou eenmaal vrije tijd nodig. Ik probeer streng te zijn op mijn uren maar dat lukt niet altijd omdat er zo veel leuks te doen is.

In de komende periode wil ik nog strenger zijn; omdat ik weet dat het beter voor me is en omdat het qua uren en werkzaamheden ook makkelijk kan. Daarnaast wil ik voor de lange termijn werken aan nog meer vrijheid. Hoe en wat dat precies inhoudt, zal ik later nog delen maar ik ga me in elk geval focussen op nog meer passief inkomen. Ook merk ik dat ik heel erg de behoefte voel om iets te maken. Ik wil weg van het computerscherm en iets creëren. Een tijdje geleden begon ik als hobby met het verwerken van persbloemen in lijstjes en onderzetters. Als snel kreeg ik heel veel vragen van mensen die het graag wilden kopen. Ik moest even nadenken want ik wil ook gewoon hobby’s hebben en niet alles meteen omzetten in een verdienmodel. Daarnaast zal elke maker en kleine ondernemer bevestigen dat handgemaakte producten gewoon lastig zijn. Mensen kopen tegenwoordig voor een euro decoratie bij de Action en vinden handgemaakte producten al snel te duur. Echter kosten materialen veel geld, heb je overige kosten, belasting en kost iets maken veel tijd. Een handgemaakt product aanbieden voor een Action prijs; is simpelweg niet mogelijk als je nog winst wilt maken. En die winst wil ik maken als ik besluit dat het geen hobby is maar werk wordt. Ik ga dus de komende periode kijken wat en hoe er iets mogelijk is met mijn liefde voor bloemen. Ik ga onderzoeken hoe ik winst kan maken en hoe ik kan produceren zonder het plezier te verliezen. De behoefte aan iets maken is er in elk geval zeker en wie weet wordt dat dit. Op mijn Instagram stories deel ik regelmatig wat ik maak en waar ik mee bezig ben, volg me dus vooral als je meer wilt zien.

Genieten

De zomer is mijn favoriete seizoen en ik kijk er dan ook enorm naar uit om lekker van de zon te gaan genieten. Op warme dagen stop ik vaak wat eerder met werken en ga ik lekker in een zomers setje de tuin in. Er staan leuke etentjes op het programma en kleine feestjes. Daarnaast beginnen we deze week met een forse verbouwing van ons huis. We kochten ons huis ooit van de woningbouw en er zit nog een standaard keuken in. Basic en prima te gebruiken maar niet onze smaak. We gaan verbouwen naar een open keuken en hebben een keuken volledig naar onze eigen smaak en wensen uitgezocht. Heel leuk en spannend en ik kan nog steeds niet helemaal geloven hoe anders het huis straks wordt. Aankomende week beginnen ze met slopen en bouwen, daarna moet het een paar weken drogen en wordt eind augustus de nieuwe keuken geplaatst; helemaal leuk. De aanvragen voor zomerse shoots druppelen ook weer binnen aan aankomend weekend staat de eerste op te planning. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.