herfst

Lifestyle | Mijn herfst essentials

september 12, 2019

Herfst, ik ben er geen fan van. Echter woon ik niet in een land met 12 maanden per jaar zomer dus probeer ik altijd maar het beste van deze (stiekem best gezellige) maanden te maken. In dit artikel deel ik mijn herfst essentials met je!

Pompoen, pompoen en nog meer pompoen

Pompoen is onlosmakelijk verbonden met de herfst. Ik ben dol op Pumpin Spice Latte, pompoensoep, gegrilde pompoen en baksels met pompoen.

Geurkaarsen

Ook in de zomer steek ik regelmatig een geurkaars aan, toch komen ze in de herfst wat beter tot hun recht. Ik hou van kruidige geurtjes met kaneel en kan echt genieten van zo´n flikkerend kaarsje in de hoek van mijn kantoor.

Herfstschoenen

De herfst leent zich niet echt voor de eeuwige stoffen sneakers waar ik altijd op loop. Die zijn een beetje aan de koude kant en kunnen ook niet goed tegen water. Peek & Cloppenburg heeft veel merken herfstschoenen voor het nieuwe seizoen – mijn persoonlijke favorieten Timberland maken daar geen uitzondering van.

Een verslavende serie

In de herfst is toch niks fijner dan volledig verslaafd raken aan een serie terwijl het buiten regent? Mijn nieuwste ontdekking is The Spy (Netflix). Prachtige, indrukwekkende en spannende miniserie die ik iedereen aanraad!

Feestdagen voorpret

Als de herfst begint, begin ik stiekem ook al aan Sinterklaas en Kerst te denken. Ik maak plannen voor de kerstboom, eet zo veel kruidnoten dat ik er tegen december geen zin in heb en verheug me op een aantal vrije dagen.

Dekentjes

De herfst is ook het seizoen waarin ik de kachel nog niet te hoog wil zetten (want wisselende temperaturen) met als gevolg dat ik non stop een dekentje mee sleep door het huis. Ben ik trouwens ook de enige die vaak een badjas over haar kleding aan doet in huis in plaats van de kachel hoger te zetten?

Nu ik deze lijst maak, besef ik me dat de herfst eigenlijk best gezellig is (zolang je niet in de regen naar buiten hoeft). Deze maanden staan voornamelijk in het teken van gezelligheid, comfort en ontspanning. En aan de andere kant, als de feestdagen eenmaal voorbij zijn, zitten we zo weer in de lente!

Hou jij van de herfst?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Jeanelle

  Ik vind de herfst wel een gezellig jaargetijde, kaarsjes etc. Alleen al tijd die wind en regen…dat is wat minder.

  september 12, 2019 at 2:10 pm Reply
 • bychristiana

  Ja, maar dat is echt iets van de laatste jaren. ‘Vroeger’ was ik een enorme zon lief hebber en werd ik altijd somber in de herfst. Nu hou ik juist meer van voorjaar en herfst, een beetje de overgangsperiodes, dat het nog niet zo heel warm of heel koud is;-)

  september 13, 2019 at 9:08 am Reply
  • Mira Ennen

   Grappig wel hoe dat verandert he! Ik heb ook t idee dat je hoe “ouder” hoe minder goed tegen de zon kunt. Ik trek het nu alleen als ik niks doe haha

   september 13, 2019 at 10:34 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.