groente

Blog | Zo eet je makkelijk meer groente op een dag

juli 29, 2021
Advertorial – Je kent het advies vast wel: twee stuks fruit en minstens 250 gram groente per dag. Klinkt makkelijk, maar toch halen veel mensen dit niet. Maar jij voortaan wel met onderstaande tips!

Vul je bord altijd voor minstens de helft met groenten

Ga voor een recept groente en vul je bord bij de lunch of het avondeten altijd voor minstens de helft met groenten. Vul dit verder aan met de rest. Zo weet je zeker dat je goed zit. Vergeet geen verschillende soorten groenten met elkaar te combineren, want hoe meer smaken en hoe meer kleur, hoe beter!

Eet groenten bij iedere maaltijd

Probeer bij iedere maaltijd een schaaltje groenten op tafel te zetten met bijvoorbeeld tomaatjes of komkommer, of zorg dat je ieder gerecht aanvult met wat groenten. Wist je dat het zelfs bij je ontbijt makkelijk is om wat extra groenten te eten? Denk bijvoorbeeld aan lekkere groentepannenkoeken, een groentesmoothie of roerei met tomaatjes.

Snacken? Ga voor groenten

Zin om te snacken? Ga dan niet voor snoep, koek of chocola maar kies voor groenten! Snacktomaatjes bijvoorbeeld, of komkommer, wortel, paprika of radijs. Dip in hummus of guacamole en krijg zo een dubbele portie groenten binnen.

Maak een groentesmoothie

Met groene smoothies kun je heel makkelijk aan je minimale groente-inname per dag komen. Maak bijvoorbeeld een smoothie met spinazie of avocado. Kom je zo over je ochtenddip heen!

Een goed begin is het halve werk

Vind je het doordeweeks lastig om aan je groente-inname te komen, omdat je weinig tijd hebt om gezond te koken? Bereid van het weekend dan alvast wat maaltijden voor, zodat je ze de dagen erna alleen nog maar hoeft op te warmen. Scheelt tijd, en zo krijg je toch voldoende groenten binnen!

Experimenteer!

Wanneer je de klassiekers zat wordt, experimenteer dan met andere varianten! Kies in plaats van spaghetti bijvoorbeeld voor courgetti, maak een lasagne van groenten of ga voor rijst gemaakt van bloemkool of broccoli.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.