corona ervaring

Lifestyle | Mijn Corona ervaring

juli 25, 2022

Toen ruim 2,5 jaar geleden Corona deze kant op kwam; vond ik het doodeng. Je hoorde nare verhalen, het ging in de media nergens anders over en ik werd, als hartpatiënt, continu gewaarschuwd dat ik voorzichtig moest zijn. Over of je bang “moet” zijn en over vaccineren ga ik het in dit artikel niet hebben. Ik kan niet voor een ander bepalen waar hij of zij bang voor is en qua vaccineren heb ik een heel duidelijk standpunt; dat moet iedereen vooral lekker zelf weten. Ruim 2,5 jaar wist ik een besmetting te voorkomen maar onlangs was het toch zo ver; ik was positief getest. In dit artikel deel ik mijn corona ervaring. Puur ter informatie omdat ik het zelf ook fijn vond om te lezen hoe het anderen is vergaan.

Hoe heb ik het zo lang weten te ontwijken?

Geen idee. Om eerlijk te zijn denk ik dat ik het misschien al eens gehad heb maar dat ik dat destijds gewoon niet wist. Ik kom weinig buiten en heb me vrijwel altijd aan de “regels” gehouden maar ben ook, zonder volledige vaccinaties, op drukke plekken geweest, heb gewinkeld en genoten van leuke dingen. Ik heb een goede weerstand en het is denk ik ook wel een kwestie van geluk/toeval.

Wat heb je gemerkt?

Mijn corona begon tijdens een hittegolf. Ik was niet helemaal fit van de warmte, ben wel vaker doodmoe door mijn hart én had een migraine aanval. Ik had een erg slechte nacht gehad maar dacht, voornamelijk door de migraine, niet meteen aan corona. Wel had ik rare pijn in mijn benen maar het was al een paar dagen bijna 40 graden dus dat schreef ik daaraan toe. Toen iemand uit mijn omgeving me erop wees dat zij ook die pijn aan haar benen had toen ze corona had, kwam het ineens in me op dat corona ook een optie was. Doordat ik het zo lang had weten te ontwijken, was het gewoon niet echt in me op gekomen.

Inmiddels voelde ik me die dag, na een slechte nacht, verre van fit maar ziek was ik ook niet echt. Ik was vooral doodmoe en bleef maar zweten. Met moeite kon ik wat te drinken pakken of naar de wc; dat voelde als een marathon. Ik was te moe om te werken maar kon wel lekker Netflixen; niet heel verkeerd dus. In de avond kwam Steven thuis met een test en knalde er binnen een seconde een felroze streepje onderaan; positief dus. Ik heb meteen extra groentesapjes en gembershots uit de vriezer gehaald en ben in de ochtend en avond echinaforce gaan nemen. Klachten als hoesten, verkoudheid of benauwdheid heb ik amper gehad. Na een dag Netflixen was ik nog steeds doodmoe en niet ziek maar besloot ik er nog een dagje rust achteraan te plakken. Ondertussen bleef ik maar eten en drinken; ik had overal zin in. Ook was ik, ondanks dat boven de 40 graden koorts had, echt niet ziek te noemen.

Na twee dagen Netflixen was ik er wel klaar mee. Gelukkig lukte het ook om steeds langer uit bed te zijn. Inmiddels, een ruime week later, ben ik nog wel nog sneller moe dan normaal maar voel ik me verder prima. Ik ben er dus erg goed vanaf gekomen en daar ben ik héél blij mee.

Is Corona een griepje?

Ik vond het wel echt anders dan een griep en vooral de vermoeidheid vond ik heel heftig. Ik denk echter dat het voor iedereen anders is en dat het voor sommige mensen daadwerkelijk heel gevaarlijk kan zijn. Om me heen hoor ik gelukkig, van de meeste jonge mensen, dat ze het vervelend vonden maar niet doodziek werden. Ik blijf nog steeds voorzichtig; zo’n besmetting is ook als je niet ziek bent gewoon erg onhandig qua isolatie. Qua vermoeidheid hoop ik geen nasleep te hebben, dat hoor ik helaas wel heel veel om me heen. Verder hoop ik natuurlijk dat we deze herfst en winter geen lockdown/coronabewijzen ellende meer krijgen.

Disclaimer

Nogmaals; dit is mijn persoonlijke corona ervaring. Deze deel ik voor mensen die het fijn vinden om te lezen hoe het bij anderen is gegaan. Dit zegt niks over het verloop bij een ander, niks over wat ik van het beleid vind en ik ben geen arts die adviezen kan geven. Ik denk echter wel dat het bij elk virus verstandig is om extra goed op je vitamines te letten en goed uit te rusten.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.