dadels

Blog | Wat zijn de gezondheidsvoordelen van dadels?

juli 7, 2021

Advertorial – Wist je dat de dadel één van de meest zoete fruitsoorten is? Ideaal dus om je salade of cake wat zoeter mee te maken, helemaal omdat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn! Wat die gezondheidsvoordelen precies zijn? Dat lees je hier.

Dadels zijn goed voor de hersenen

Doordat dadels veel vitamine B6 bevatten, zijn ze heel goed voor de hersenen. Vitamine B6 zorgt er namelijk voor dat de hersenfunctie verbetert, wat betekent dat je beter informatie op kunt slaan. Reden genoeg om vandaag nog dadels in te slaan! Je kunt dadels kopen bij de supermarkt of op de markt.

Dadels verbeteren je weerstand

Dadels zitten vol met vezels die ervoor zorgen dat je spijsvertering gezond blijft en je een goede weerstand behoudt. Dat komt doordat ze de slechte bacteriën uit de darmen halen en de goede bacteriën voeden. Het eten van meer vezels zorgt ook voor een betere stoelgang.

Dadels kunnen je bloeddruk verlagen

Wist je dat dadels ook je bloeddruk kunnen verlagen? Dat komt doordat er veel magnesium en kalium in zit, twee mineralen die helpen bij het verlagen van je bloeddruk. Daarnaast heeft magnesium nog meer gezondheidsvoordelen: het zorgt voor een betere stofwisseling en helpt je ontspannen. Eet daarom dadels om je voorraad magnesium in stand te houden.

Dadels verlagen het triglyceridengehalte

Triglyceriden zijn vetten die in de bloedbaan zitten. Dadels helpen met het verminderen van deze vetsoort, wat ervoor zorgt dat de kans op een hartaanval of beroerte wordt verkleind.

Dadels zorgen voor een goede zwangerschap

Ben je zwanger? Eet dan vooral dadels. Dadels kunnen er namelijk voor zorgen dat de zwangerschap en de bevalling positief en gezond verlopen.

Dadels zijn goed voor de botten

Naast dat dadels veel kalium bevatten, zit er ook veel calcium en fosfor in. Al deze vitamines zorgen ervoor dat je botten en tanden gezond blijven. Eet of drink je geen zuivel? Dan zijn dadels ideaal om je voorraad calcium op peil te houden.

Dadels kunnen de kans op een ontsteking verlagen

Dat dadels veel magnesium bevatten heeft nog een ander voordeel, namelijk dat het de kans op onder andere hart- en vaatziekten en alzheimer verlaagt. Dat komt doordat magnesium een ontstekingsremmende werking heeft.

Tot slot: dadels verlagen het gehalte slechte cholesterol

Vezels binden zich aan de slechte cholesterol delen in het lichaam en zorgen er zo voor dat deze het lichaam verlaten. Doordat dadels veel vezels bevatten, kan het eten ervan je cholesterol verlagen.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.