badkamer

Blog | Onze droombadkamer

november 8, 2021

Zoals je wellicht via Instagram of hier hebt meegekregen, zijn we druk in huis bezig met opknappen en zijn er ook verbouwplannen. Eén van de ruimtes die we heel graag willen verbouwen, is de badkamer. Onze badkamer is nu niet meer dan een douche met gordijn en een wasbak met een kastje. Niet omdat we zo minimalistisch zijn maar omdat de ruimte zo klein is als ongeveer twee douchecabines. Ik vind het geweldig om te fantaseren over onze droombadkamer die er hopelijk, na de huidige verbouwingen, ook echt gaat komen.

De ideale badkamer

Ik heb het hier al eerder genoemd maar toen we dit huis kochten, was er 60 jaar niks gebeurt en moest letterlijk alles gestript worden. De badkamer is bijna even klein als de wc beneden en was extreem basic; alleen een douche met gordijn en een wasbak. Nu hebben we dat zo leuk mogelijk gemaakt met een gezellig douchegordijn, een badmat en een piepklein bamboe kastje maar de opties in deze ruimte zijn wel beperkt. Ik fantaseer (en plan!) dan ook graag over de ideale complete badkamer en kan niet wachten om aan de slag te gaan met de badkamer ontwerpen.

Een andere ruimte

Omdat onze badkamer een piepklein hokje is, zullen we de ruimte moeten vergroten als we meer willen doen dan we nu kunnen. Hiervoor hebben we twee opties:

  • We trekken de badkamer door en leveren een stukje van de ‘extra kamer’ in. Deze vrij grote kamer wordt nu gevuld met de kledingkast, de strijkplank en het wasrek dus daar kunnen we prima wat van missen.
  • We voegen mijn kantoor en de slaapkamer samen en maken een badkamer aan de slaapkamer vast (met een mooi vrijstaand bad).

Beide opties zijn qua ruimtes relatief makkelijk te realiseren in ons huis, echter moeten wel de leiding verlegd worden maar ‘we’ll cross that bridge when we come to it’.

Een bad

We maken nu met veel plezier gebruik van onze Tubble maar een echt bad is toch wel een wens. In de nieuwe badkamer komt dan ook 100% zeker (naast een douche) een bad die we niet zelf op hoeven te pompen en weer op moeten ruimen. De Tubble is de relatief kleine moeite absoluut waard maar als ik dan toch ga verbouwen, heeft een “echt” bad wel de voorkeur.

De tegels

Ons hele huis is vrij neutraal qua kleuren en ook in de badkamer voer ik dat graag door. Ik zou graag gaan voor natuurlijk ogende tegels in een beige-achtige tint. Wat meer rustieke tegels met reliëf vind ik ook prachtig maar dat spreekt me qua schoonmaken weer niet zo aan.

Een extra toilet

Op dit moment hebben we alleen een wc beneden en mijn wens is toch wel een extra exemplaar op de bovenverdieping. Ik hoef gelukkig in de nacht zelden naar de wc maar als ik met mijn PDS een slechte dag heb, voel ik me erg ongemakkelijk om beneden naar de wc te gaan als er bezoek is. Het geeft net dat extra stukje comfort en zou voor mij een enorme toevoeging zijn aan het huis. Als we dan toch bezig gaan met de badkamer, voeg ik daar graag een extra toilet aan toe.

Wat zit er sowieso in jouw droombadkamer?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.