wegdoen

Life | 100 dingen wegdoen in één weekend, is dat haalbaar?

november 23, 2020

Nu ik dit type, is het vrijdag en heb ik me voorgenomen om 100 dingen weg te gaan doen dit weekend. In dit artikel neem ik jullie mee als een soort dagboekje. Ik zal gedurende het weekend het artikel bijwerken en uiteindelijk delen of het gelukt is. Let´s go: 100 dingen wegdoen in één weekend!

Vrijdag 13 november 2020

Spullen weg doen

Al twee keer eerder deed ik een ¨Wegdoechallenge¨, gewoon omdat ik het leuk vind en het fijn vind om alleen maar spullen te hebben die ik gebruik of waar ik blij van word. Zo min mogelijk spullen wegdoen is niet mijn doel, het is wel mijn doel om mijn huis vrij te maken van dingen die niet gebruikt of niet gewaardeerd worden. Ik denk dat iedereen wel een kast of lade vol troep, een berg single sokken, ongedragen kleding of te lang bewaarde papieren heeft. In dit ¨wegdoeweekend¨ wil ik mijn hele huis door gaan en uiteindelijk 100 dingen weg doen, hierbij wil ik dezelfde regels aanhouden als bij de eerdere challenges. Zo telt afval bijvoorbeeld niet mee en is het niet de bedoeling dat je alles verplaatst in plaats van het echt weg te doen.

Weg is ook echt weg

Weg doen betekent niet dat je de spullen klaar legt om ooit naar de kringloop te brengen, ze moeten echt meteen weg. Gooi dingen weg die niet te doneren of te verkopen zijn en verzamel alles wat wel naar iemand anders kan. Ik zette te verkopen dingen meteen op Instagram/Vinted en maakte een bak voor de kringloop. Als je ook Vinted gaat gebruiken, vind ik het leuk als je dat via mijn link doet; ik krijg dan een fijne bonus! Nu hoef je zondagavond niet meteen naar de kringloop te racen maar spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je alles in dezelfde week nog weg gaat brengen, zo voorkom je dat je het vergeet en het alsnog niet weg gaat. Met dingen die je verkoopt, kan het wat langer duren, ik gaf mezelf hier een week de tijd voor. Was het dan niet verkocht? Dan ging het alsnog naar de kringloop.

Mijn voornemen voor aankomend weekend

Het is nu vrijdagochtend en in mijn hoofd ben ik al een beetje bezig met wat ik allemaal kan weg doen, morgen mag ik pas echt beginnen. Ik heb morgen helemaal niks te doen en zondag alleen één afspraak, hieromheen heb ik dus voldoende tijd om lekker aan de slag te gaan. Op Instagram heb ik mijn voornemen gedeeld en mensen opgeroepen om mee te doen, zo hoop ik dat we elkaar een beetje kunnen supporten en inspireren! Ga je na het lezen van dit artikel ook aan de slag met 100 dingen in één weekend? Als je de hashtag #100dingen gebruikt, zie ik je posts/stories voorbij komen! Heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan even mijn eerste en tweede artikel over deze challenge, die staan bomvol tips. Nu is het tijd om weer te gaan werken maar ik zal dit artikel vanaf morgen aanvullen met updates!

Zaterdag 14 november

Ik heb er zin in!

Het is ochtend en het liefst zou ik meteen beginnen met de challenge, in mijn hoofd heb ik al helemaal bedacht wat ik allemaal kan gaan uitzoeken. Echter moet ik eerst even werken dus moet het opruimen nog wachten, tijdens het werken leg ik stiekem wel al wat spulletjes opzij om straks weg te doen.

Ik ga beginnen

Na werk mag ik dan eindelijk beginnen en merk ik direct dat ik het nu ineens heel lastig vind. Waar moet ik beginnen en is 100 niet veel te veel? Ik pak de stiekem weggelegde dingen er bij en constateer dat dat allemaal beautyproducten zijn dus besluit de rest van mijn beautyspullen ook langs te lopen. Nu heb ik twee weken geleden een enorme doos naar de kledingbank gebracht dus veel is er niet over maar ik kan toch ongeveer 6 stuks verzamelen die ik niet wil bewaren. Ik vind nog wat kleine oninteressante spulletjes om weg te doen en heb zo de eerste 10 dingen te pakken.

En door naar 20

Ik zit er niet lekker in en merk dat ik het nog steeds niet weet; ik besluit maar naar mijn kledingkast te gaan. Als ik zo op de 20 zit, ga ik lekker lunchen en heb ik de rest van de dag voor de overige 80 spullen. Uit mijn kledingkast haal ik met redelijk veel gemak 10 dingen die niet meer gedragen worden. Ook die kast was onlangs al uitgezocht maar door nogmaals heel streng te kijken wat ik wel en niet draag, kan ik toch nog wat wegdoen. Ik zet alles op mijn stories en besluit het voor een paar euro te verkopen, ondanks dat sommige dingen nieuw zijn; ik wil er vooral snel vanaf.

De flow

Na de lunch zie ik een heel oud sieradendoosje staan in een kast en besluit ik die uit te zoeken. Ik kom sieraden tegen van ruim 10 jaar geleden, kan bijna 20 stuks wegdoen en merk dat ik ineens in die flow zit waar ik naar op zoek was! Hierna doe ik nog een rondje kledingkast en was en zit dan toch zonder veel moeite aan de 50 stuks; ik ben op de helft!

Ze zolder

Ondanks de flow en het feit dat ik al op de helft ben, weet ik even niet zo goed hoe ik nu verder moet; 50 stuks is echt heel veel. Ik besluit naar zolder te gaan en te kijken wat ik daar nog kan wegdoen. Ik stuit al snel op een paar dozen met boeken en dvd´s. Het gros van de boeken mag weg en de dvd´s besluit ik allemaal weg te doen; ik heb niet het idee dat we die ooit nog gaan kijken. Ik vind nog een set skeelers die ik 1x gebruikt heb én onze oude televisie die staat te verstoffen. Al met al is de zolder een groot succes; ik zit op 86 dingen en hoef dus nog maar 14 dingen te vinden om die 100 te halen!

De laatste loodjes

Nog 15 dingen en ik heb geen idee waar ik nog moet beginnen en ook niet zo veel zin meer. Ik wil de challenge echter graag vandaag afronden omdat ik nog maar heel weinig moet en het me tof lijkt als het gewoon in één dag lukt.  Ik ga het hele huis door en haal overal en nergens wat losse spulletjes vandaan; er zit weinig interessants bij maar het zijn er wel 14 dus ik heb de 100 gered! Ik heb 100 spullen weggedaan in één dag en dat is veel minder dan ik vooraf dacht; ik heb twee grote boodschappentassen vol en dan nog de tv en skeelers.

Tot slot

Op wat kleine momentjes na, ging het dus redelijk makkelijk. Die 100 spullen lijken er heel veel maar dat valt echt wel mee. Als je in elke kast en kamer even goed kijkt, zit je er zo aan en dan ben ik niet eens iemand die veel dingen bewaart. Ik ben geen verzamelaar en doe dingen die niet gebruikt worden doorgaans meteen weg. Een challenge is het zeker en ik denk dat je er het beste ook een heel weekend voor kan uittrekken, zeker als je het wat lastiger vindt om te beslissen of iets weg kan of niet. Ik vond ´m leuk om te doen én ga dit zeker nog eens doen in een leeg weekend! Nog één laatste tip; pak het per 10 spullen aan, dat voelt wat beter behapbaar dan die 100 dingen wegdoen.

Is deze challenge iets voor jou, zou jij 100 dingen kunnen wegdoen?

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.