Pil

Life | Na de Implanon weer terug aan de pil, hoe bevalt dat?

januari 31, 2019

De afgelopen twee jaar heb ik jullie meegenomen in mijn zoektocht naar de juiste anticonceptie. Ik stopte na 12 jaar met de pil, gebruikte even niks en ging toen aan de Implanon. Die Implanon is er inmiddels alweer een tijdje uit en na een korte periode niks ben ik toch weer aan de pil begonnen. Omdat ik nog dagelijks vragen krijg over dit onderwerp en het zelf altijd fijn vind om ervaringen van anderen te lezen, praat ik jullie even bij.

Waarom is de Implanon er uit?

De Implanon beviel me in het begin prima, ik had weinig last. Uiteindelijk was ik maanden non-stop ongesteld en had ik heftige buikpijn. Ik heb dit een maand of vier uitgezeten en toen besloten dat´ie er uit moest.

Waarom dan meteen weer door aan de pil?

Na het verwijderen van de Implanon wilde ik mijn lichaam even rust geven en geen anticonceptie gebruiken. Ik werd de eerste maand meteen netjes ongesteld maar was doodziek. Exact de reden waarom ik aan de anticonceptie wilde: ongesteld zijn betekende voor mij twee weken overgeven, buikpijn en migraine. Nu heb ik, net als bijna iedereen, niet het leven waarbij ik twee weken per maand ziek in bed kan gaan liggen. Hierom heb ik besloten na een maand zonder Implanon, toch meteen aan de pil  te gaan. Wellicht was het beter geweest mijn lichaam even te laten herstellen alleen ik was er na al die klachten zó klaar mee.

Hoe bevalt de pil?

Ik gebruik nu sinds november de pil en dat bevalt best prima. Ik heb veel last van migraine maar dat is nog nooit minder geweest; mét of zonder anticonceptie. Ik slik de pil op advies van de huisarts steeds een paar maanden door zodat ik niet continu zo ziek hoef te zijn. Ik ben nu één keer ongesteld geweest in de stopweek en dat was redelijk te doen. Ik was vrij beroerd maar het was beter te handelen omdat ik wist dat dit nu niet meer elke maand hoeft. Eigenlijk ben ik weer terug bij af dus. De hele reden om de gaan switchen van anticonceptie was de bijna dagelijkse migraine en die is helaas niet verdwenen.

En nu?

Voor nu blijf ik gewoon bij de pil en heb ik maar even vrede met mijn klachten. Omdat ik me besef dat het niet normaal is hoe mijn lichaam reageert op hormonen en ongesteld zijn, wil ik hier in de toekomst wel graag naar gaan kijken. Voor nu staat dat even op pauze omdat ik door het gedoe met mijn hart al genoeg in de weer ben met ziekenhuizen en behandelaars.

Ik ben nog steeds fan van het concept van de Implanon en denk dat het voor veel mensen een hele prettige oplossing kan zijn. Van de pil ben ik nog steeds wat minder fan. Ik krijg veel vragen over wat ik mensen aanraadt maar daar kan ik  echt geen antwoord op geven. Kijk wat bij je past en bespreek de opties met je huisarts. Bij iedereen past echt een andere manier van anticonceptie en het ene lichaam is het andere niet. Op deze website vind je duidelijke en uitgebreide informatie over alle soorten anticonceptie, hele chille site!

Hoe bevalt de pil bij jou?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.