Favorieten

Life | Een week met de Implanon, wat heb ik gemerkt?

juni 1, 2018

Na één week vertellen over mijn ervaring met de Implanon, is natuurlijk niet echt betrouwbaar. Wel is het zo dat ik in de eerste week een aantal dingen opmerkte, waarvan ik via Google niet zo snel kon terugvinden of ze ¨normaal¨ waren. Ik besloot daarom toch even een update te schrijven voor andere ladies die ook gaan Googlen voor wat geruststelling of informatie. Mocht je niet tegen ongesteldheidsdetails kunnen; niet lezen.

Griepverschijnselen

De dag na het zetten van mijn Implanon werd ik grieperig, misschien toeval, misschien niet. In ieder geval is dit een normale klacht en niks waar je je zorgen om hoeft te maken. Ik voelde me zelf een beetje algeheel ziek/zwak/misselijk en had pijne benen en armen.

Implanon verschuift

Hier schrok ik zelf heel erg van, ik heb zelfs de huisarts gebeld om te vragen of het oke was. Toen ik ´s avonds het verband van mijn arm haalde, zat de Implanon een stukje hoger en veel schuiner dan ´ie oorspronkelijk geplaatst was. Ik ging meteen Googlen en kwam allerlei horror verhalen tegen over staafjes die kwijt waren geraakt in lichamen. Lees deze verhalen alsjeblieft niet; de Implanon is al lang op de markt en de laatste jaren komt verdwijnen bijna niet meer voor omdat het materiaal wat stroever is. Het is dus zo dat de Implanon de eerste dagen prima een stukje kan verschuiven, je lichaam moet ´m nog vast zetten en dat is niet in een uurtje gebeurd. Als je het prettig vind kun je je arm even markeren met een stift, zo kun je makkelijk in de gaten houden of je Implanon nog verplaatst.

Mocht je Implanon verplaatsen, dan werkt ´ie wel nog gewoon en hoef je je in principe geen zorgen te maken (hij is biologisch afbreekbaar), het is zelfs zo dat een Implanon die door midden gebroken is; gewoon nog werkt.

Ongesteld

Ik werd afgelopen week gewoon zoals gepland ongesteld en daar is eigenlijk weinig over te zeggen; je hele hormoonhuishouding is natuurlijk niet binnen een week weer helemaal goed. Ik merk wel dat het wat ouder bloed is, wat ik verlies en dat biedt me stiekem een beetje hoop dat mijn menstruatie hierna helemaal weg blijft.

Bijwerkingen Googlen

Mocht je zelf een Implanon hebben laten zetten en bijwerkingen ervaren, dan wil je waarschijnlijk niet voor elk pijntje de dokter bellen en is de kans groot dat je het internet op gaat. Handig, want je kunt ervaringen van anderen lezen, maar ook gevaarlijk. Let vooral goed op de datum van de ervaringen die je leest; de afgelopen jaren is er zo veel veranderd en het is zonde om je bang te laten maken door een horror verhaal van 10 jaar geleden.

Dit zijn een beetje de voornaamste dingen die ik heb ervaren; buiten wat kleine hormonale klachten die gewoon in de bijsluiter staan. Ik wil echt benadrukken dat dit mijn ervaring is en dat ik geen medisch expert ben, bij klachten of twijfel raad ik je dan ook aan om contact op te nemen met je huisarts. Mocht je het vorige artikel over mijn keuze voor de Implanon en mijn ervaring met het zetten gemist hebben; die kun je hier terug lezen.
Mocht je nog vragen hebben, stel ze vooral <3

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Janneke

    Hormonale anticonceptie verhoogt het cortisol in je lichaam, wat je weerstand vermindert. Zorgen maken is misschien niet handig maar bewust hiervan worden kan wel slim zijn.

    januari 29, 2019 at 11:08 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.