Google

Life | Waar zochten we in 2018 het meest naar op Google?

januari 7, 2019

Google, we gebruiken het bijna allemaal. Pricewise zocht uit waar we vorig jaar elke maand het meest naar zochten en die uitkomst neem ik graag met jullie door! De zoektermen lopen van januari tot december en er zaten voor mij flink wat ¨oh ja-momenten¨ bij! 

Januari

Afgelopen weekend was de start van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? en ook vorig jaar rond deze periode was dit programma erg populair. Mensen zochten vooral naar links om de uitzendingen terug te kijken én uiteraard naar hints. Ook vroegen we Google naar informatie over Barbie die weer in de aandacht kwam door een ziekenhuisopname. Carnaval was ook een populaire zoekterm. Mensen zochten vooral naar outifts en net als elk jaar waren cowboys, cheerleaders en hippies erg populair. Verder raakten we in de ban van de Luizenmoeder en waren we nieuwsgierig naar de bijzondere 18+ filmpjes van Rapper Sjors.

Februari

We zochten massaal naar de Olympische Winterspelen die plaats vonden in Zuid-Korea. Nederland haalde 20 medailles binnen, schaatsen was de populairste sport en in Friesland zochten mensen het meest naar informatie. Bij februari hoort natuurlijk Valentijnsdag en ook dit jaar zochten we naar quotes, gedichten, cadeaus en bossen bloemen. Nederland was, en ik ook, fan van Temptation Island. We zochten naar uitzendingen en juicy roddels over de kandidaten. Google voorzag ons verder regelmatig van informatie over The Voice of Holland en de Formule 1.

Maart

Op 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Nederland Googelde de StemWijzer om zich voor te bereiden en zocht achteraf naar de uitslagen. Ook de belastingaangifte werd veel gezocht, als je deze voor 1 april doet heb je namelijk een aantal voordelen. We zochten naar informatie over DigiD, uitstel van aangifte en verschillende kortingen. Begin april is het Pasen en daar bereidden we ons in maart al op voor. Nederland zocht naar de openingstijden van supermarkten en tips voor een dagje uit. Ook zochten we op wanneer de klok nou precies vooruit moest en was Temptation Island nog steeds populair.

April

Avicci werd veruit het meest opgezocht toen 20 april het nieuws naar buiten kwam dat de dj overleden was. Koningsdag en Amalia stonden bij hoge uitzondering op de tweede plek. De jonge prinses kwam in het nieuws doordat mensen zich negatief uitlieten over haar uiterlijk. Daar vonden andere mensen weer wat van en zo werd Amalia een ¨hot topic¨ op Google. Voetbalclub PSV wekte ook interesse door de spannende wedstrijd tegen Ajax die op 15 april plaatsvond (PSV won).

Mei

De pollen hingen weer in de lucht want we zochten massaal naar hooikoorts, ik heb er zelf gelukkig geen last van. Harry en Meghan gingen trouwen en daar waren we allemaal zéér nieuwsgierig naar. We zochten naar livestreams, leeftijden en de jurk. In Friesland vonden ze dit spraakmakende huwelijk het minst interessant. Het Eurovisiesongfestival werd voor de 63e keer gehouden en Nederland was benieuwd naar de uitslag. We deden veel onderzoek naar Waylon die uiteindelijk 18e werd. Ook de Ramadan begon in mei en Nederland zocht veel naar informatie. We wilden graag weten wat de eettijden zijn, wat er gegeten wordt en wat de regels rondom Ramadan zijn.

Juni

In juni zochten we veel naar de staking van het openbaar vervoer die op 27 juni van start zou gaan (uiteindelijk viel die best mee geloof ik). Het WK vond plaats en Nederland deed helaas niet mee, wat een ellende. Ondanks dat ons landje niet mee deed zochten we toch veel naar het schema, de standen en livestreams. Ook Pinkpop werd weer gehouden in juni en daar werd vooral veel naar gezocht in Limburg. We zochten naar Pearl Jam, livestreams en tijdschema´s. Helaas zochten de meeste mensen naar informatie rondom het ongeluk met het busje dat deze editie van het festival een vervelende nasmaak gaf. Ook was het deze maand Vaderdag, we zochten zoals elk jaar naar cadeaus en gedichten.

Juli

Deze warme maand stond een beetje in het teken van sport. Naast zwembaden, stranden en de weersvoorspelling zochten we ook naar de Tour de France en Wimbledon. Ook wilden we graag betaalbare ventilatoren en airco´s, zouden we dit jaar weer zo´n warme zomer krijgen?

Augustus

Maarten van der Weijden deed een poging tot het zwemmen van de Elfstedentocht. Na 163 kilometer (van de 200) moest hij zijn tocht ten bate van het KWF helaas staken. Voornamelijk de Friezen zochten veel naar onze grote zwemmer, die met zijn actie overigens ruim 4 miljoen euro ophaalde. Het eredivisievoetbalseizoen begon weer en er werd gezocht naar alle teams, het meeste naar PSV. Verder wilden we van Google graag uitslagen weten, samenvattingen zien en uitzendingen terugkijken. In september ging de Champions League van start, de voorrondes hiervoor waren in augustus, veel te Googelen dus voor voetbalfans.

September

We gaan nog even door op voetbalgebied, Het spel FIFA 19 kwam namelijk uit in september. Mensen zochten naar informatie over het spel én de releasedatum. In Oss gebeurde er helaas wat vreselijks deze maand; het Stint-ongeluk. Bij dit ongeluk kwamen vier jonge kinderen om en raakte een meisje en de begeleidster gewond. Het drama hield heel Nederland in zijn greep en er werd uitgebreid gezocht naar de gebeurtenis en meer informatie over de Stint. Verder zochten we naar warme kleding zoals jacks, truien en laarzen én hadden we interesse in Glennis Grace die mee deed aan America´s Got Talent (en 2e werd).

Oktober

Bij oktober hoort natuurlijk Halloween, wat steeds populairder lijkt te worden in Nederland. We zochten naar traktaties, kleurplaten en pompoenen maar ook naar de oorsprong van het feest. In Limburg en Noord-Brabant hadden we de meeste interesse in deze griezelige gebeurtenis. De klok moest weer achteruit maar dat was niet de enige reden dat we veel zochten naar zomer- en wintertijd. In de politiek werd gesproken over het afschaffen van de wintertijd en daar wilden we meer over weten. Verder zochten we al best fanatiek naar kerst, onder andere met de vraag ¨wanneer is het kerst?¨.

November

Het Sinterklaasjournaal was populair op Google, evenals Sinterklaas zelf en de landelijke intochten. We zochten ook veel naar rijmwoorden en minder naar Zwarte Piet dan ik had verwacht. Op 23 november was het Black Friday en we zochten vooral naar de kortingsacties van diverse webshops. Ook begonnen we ons rustig aan te oriënteren op de verschillende zorgverzekeringen. We zochten vooral naar de goedkoopste verzekering, vergeleken aanbieders en wilden meer weten over het eigen risico.

December

In december (wat lijkt dat al lang geleden) zochten we naar de Top 2000 en wilden we weten waar we een kerstboom konden kopen. Ook zochten we naar kerstmis, PostNL, kerstgerechten én de PLUS-reclame. Naar die laatste zocht ik ook, prachtig vond ik ´m.

Wat zocht ik?

Leuk om zo terug te kijken op het jaar, er gebeurt zo veel en je vergeet alles zó snel. Ik heb zelf erg weinig gezocht naar nieuwsgerelateerde dingen of actuele zaken. Ik Google vooral random feitjes die door mijn hoofd vliegen of de openingstijden van winkels. Ook zoek ik informatie over SEO en dingen gerelateerd aan belasting als ondernemer.

Waar Google jij het meeste naar?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja Van de Sande

    Ik was een heleboel uit 2018 al weer vergeten! Hahahaha…

    januari 7, 2019 at 6:57 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.