vakantie als ondernemer

Life | Ik heb vakantie!

september 27, 2021

Ik heb vakantie! Ondanks dat ik mijn werk met ontzettend veel plezier doe en het ook enorm moeilijk vind om het los te laten, heb ik de komende twee weken vakantie! Op twee uurtjes werk per dag hoef ik lekker helemaal niks meer te doen en heb ik nul verplichtingen. In dit artikel deel ik wat meer over mijn vakantieplannen!

Weinig vakantie als ondernemer

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik zo weinig vakantie neem, ik werk toch voor mezelf? Voor jezelf werken, betekent helaas niet dat je altijd zomaar vakantie kunt nemen, bij mij heeft dat verschillende redenen.

  • Je krijgt niet zoals bij een normale baan doorbetaald als je vakantie hebt, het moet dus financieel wel kunnen. Deze vraag krijg ik trouwens vrij vaak maar nee, je krijgt dus niet vanuit de overheid betaald als je vakantie hebt (was wel lekker geweest).
  • Ik werk al flinke werkweken en vakantie nemen betekent eerst vooruit werken, dat kan simpelweg niet altijd, tenzij ik nachten door ga werken maar dat wil ik niet.
  • Ik heb opdrachtgevers waar ik rekening mee moet houden.
  • Sommige taken moet ik overdragen, dat kost tijd en geld.
  • Sommige dingen kunnen niet zomaar een week of langer stoppen en zijn ook niet over te dragen, volledig 100% vrij zijn, kan dus nooit. Als je bijvoorbeeld jaren een Instagram account hebt opgebouwd, kun je die niet twee weken volledig negeren en alleen ingeplande dingen doen, dat is zonde van je harde werk.

Ik heb dus geen baas die mijn vakantie goed moet keuren maar wel allerlei factoren die er voor zorgen dat ik, net als veel andere ondernemers niet zomaar even vrij kan nemen. Dat vind ik soms heel erg vervelend, zeker het nooit 100% vrij kunnen zijn, maar het hoort er nou eenmaal bij en de voordelen van het ondernemen wegen voor mij veel zwaarder. Wel wil ik volgend jaar beter worden in vakantie nemen. Ik nam de afgelopen jaren amper vrij omdat het zo veel gedoe opleverde maar een mens heeft gewoon vakantie nodig. Een goed voornemen dus; me niet laten tegenhouden door de beren op de weg maar gewoon rustig en ruim op tijd beginnen met voorbereiden.

Maar nu toch

Vakantie nemen is dus soms lastig maar zeker niet onmogelijk. Twee maanden geleden besloot ik dat ik vakantie wilde en ben ik begonnen met vooruitwerken, doorplannen en overdragen. Dat is grotendeels gelukt en op wat kleine dingen na, ben ik dus sinds vanmorgen lekker vrij! Mijn vakantie begon met een controle bij de cardioloog; ik ben weer goedgekeurd, en morgen breng ik een bezoekje aan de tandarts. Twee noodzakelijke dingen die ik altijd uitstel maar nu toch maar in had gepland.

Wat ga je doen?

Ik ga lekker in huis aan de slag, heel veel ontspannen, borduren, Netflixen en uitrusten. De afgelopen maanden waren werktechnisch erg heftig en ik merk vooral aan mijn lichaam dat het tijd is voor rust. Donderdag heb ik een branding shoot voor mijn nieuwe website en Social Media en daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik vind het enorm spannend maar ook ontzettend leuk. We gaan ook nog een stedentripje maken naar Antwerpen om lekker te eten en winkelen maar daarover zal ik achteraf wat meer delen! We hadden absoluut behoefte aan zon en langer weg maar dat was dit jaar helaas niet mogelijk. Ik kan nog niet vliegen met mijn gezondheid en Steven heeft door een baanwisseling maar kort vrij. We hadden technisch gezien op en neer kunnen racen naar Spanje maar het hele ontspannen vakantie idee was dan wel weg. We maken er gewoon thuis en in Antwerpen wat fijns van en dat strand komt volgend jaar wel weer!

Go with the flow

De vakantie staat dus vooral in het teken van lekker doen waar ik zin in heb. Ik heb wel dingen die ik graag wil doen maar als het er niet van komt, is het ook prima. Het is heerlijk om even niks te moeten. Op dit moment ben ik deze middag nog wat werkdingen aan het afronden maar allemaal op m’n dooie gemakje, ik voel me in elk geval al best vakantie-achtig. Nog een kleine disclaimer: ik schrijf in dit artikel over mijn persoonlijke werksituatie, deze situatie is uiteraard niet van toepassing op alle ondernemers, ieder persoon, ieder bedrijf en elke situatie is anders.

Tot over twee weekjes! Er zullen hier gewoon artikelen verschijnen maar op niet dringende mailtjes en berichten, reageer ik na mijn vakantie pas weer.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.