Implanon

Life | Twee weken zonder Implanon, zijn de klachten al minder?

oktober 23, 2018

Bijna twee weken geleden ging mijn Implanon er uit, en dat ging niet echt zoals ik het verwacht had.. Het doel was dat het staafje er uit ging, en dat is gelukt! Na twee weken kan ik natuurlijk nog niet heel veel vertellen maar omdat ik alweer bijna 100 vragen kreeg, bij deze toch even een korte update!

Allereerst: ondanks het drama rondom het verwijderen heb ik echt amper last gehad van de ¨wond¨. Ik had een beurse arm verwacht, dit was uiteindelijk maar een klein plekje. Van binnen lijkt het wel flink beurs te zijn want als ik er in knijp doet het pijn maar verder: nergens last van.

Mijn Implanon ging er voornamelijk uit om de volgende redenen:
– non stop ongesteld
– zeer slecht humeur
– heftige buikpijn
– slechte huid

Non stop ongesteld
Na een dag of drie merkte ik dat het ¨bloed¨ wat ik verloor begon te veranderen. In plaats van het kleine beetje oud bloed wat ik al maanden dagelijks verloor, werd ik nu ¨gewoon ongesteld¨. Dit duurde bijna een week en nu ben ik al een aantal dagen niet meer ongesteld. Mensenkinderen wat ontzettend fijn om na maanden ellende nu gewoon ¨bloedvrij¨ te zijn, ik voel me zo veel frisser! Ik wil wel de kanttekening plaatsen dat het bij mij snel lijkt te gaan. Ik kreeg heel veel vragen over het ¨bloeden¨ en hoorde ook veel terug dat vrouwen pas na een aantal weken of soms zelf maanden niet meer ongesteld waren. Het verschilt dus echt enorm per persoon maar als je van het continue bloeden af wilt, zal ´ie er toch uit moeten.

Zeer slecht humeur
Och och och wat heb ik iedereen het leven zuur gemaakt (vooral mijn vriend). Ik was zo boos en opvliegend de afgelopen maanden, ik irriteerde me continu aan alles en was niet echt blij. Qua stemming merkte ik na een kleine week dat ik kalmer was en dat het opvliegende weg was, heel fijn. Ik voel me veel prettiger en het is echt fijn om me niet meer overal over op te winden.

Heftige buikpijn
De extreme buikpijn die ik de afgelopen weken had was de doorslaggevende factor voor het verwijderen van mijn Implanon. Ik heb de eerste week na het verwijderen vrij veel buikpijn gehad, ik was ook echt extreem misselijk, maar nu lijkt het wel klaar te zijn. Ik kan online echt nergens iets vinden over bijwerkingen na het verwijderen alleen buikpijn lijkt me niet heel gek omdat je baarmoederwand zich weer gaat herstellen en omdat ik ongesteld was.

Slechte huid
Qua huid lijkt mijn gezicht wat aan de beterende hand, mijn rug is echter een enorme ramp. Ik hoop dat dit een tijdelijk iets is door de verandering van hormonen en dat het snel bijtrekt.

Al met al heel wat positieve veranderingen dus. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing maar ook zeer zeker niet anti-Implanon. Ik denk dat het een prima middel is maar dat het gewoon bij veel mensen niet goed past. Door alle hectiek rondom het snij-incident heb ik de huisarts niks kunnen vragen over bijwerken, dit zou ik je wel aanraden. Als je wat info hebt is het prettig om sommige klachten te plaatsen en weet je of alles ¨normaal¨ is. Het lijkt er echter op dat bijna niemand die info heeft want ik kon op internet letterlijk niks vinden. Hopelijk hebben mede stoppers dus wat aan mijn info, mocht je zelf informatie hebben over bijwerkingen die je ervoer na het stoppen, laat dat vooral achter in de reacties!

PS. Ik vind het superleuk als je me volgt op Instagram. Daar deel ik mijn leven als ondernemer en allerlei tips om ook online te ondernemen en te groeien op Instagram.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

14 Comments

 • Johanne

  Ik zit sinds twee jaar aan de minipil en ik vind het zo fijn! Geen mood swings meer, niet meer ongesteld (tenzij ik even stop) en gewoon een all over betere ik, haha.

  oktober 23, 2018 at 10:57 am Reply
 • Coco

  Dat gedoe weer met dagelijks je pilletje niet vergeten hoor! had ik geen zin meer in na mijn laatste zwangerschap. Dus nam ik het besluit voor een staafje. En daar heb ik nog geen spijt van! Zit niet in de weg, denk er eigenlijk amper aan. Ik heb wel geen buikpijn, anders zou mijn keuze ook gemaakt zijn net zoals bij jou hoor. Ik heb in een regelmaat mijn regels nog, al wou ik wel dat ze wegbleven, en de ene maand is zwaarder en langer dan de andere…
  Maar eigenlijk ben ik geen klager, een voorstander dus, en raad ik het andere mensen wel aan 🙂
  Kwa dat staafje wegnemen en een nieuwe steken na drie jaar, vond ik helemaal zo geen ramp als ze laten uitblijken hoor. Deed geen pijn bij mij nadien, ligt misschien aan de arts?

  oktober 23, 2018 at 7:09 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah fijn om ook een positief geluid te horen! Ik vind het zo´n fijn middel als het werkt.

   oktober 23, 2018 at 7:44 pm Reply
 • Eefke

  Ik zit nu aan de prikpil…..pfffff….ik raad het niet aan.

  oktober 24, 2018 at 9:04 am Reply
  • MariaMaria

   Hoi.. ik heb 2 x het staafje gehad.. de eerste keer super fijne ervaring..nergens last van dus keuze voor de 2de was zo gemaakt..maar toen begon de ellende.. andere arts had hem geplaast en non stop bloeden stolsels buikkrampen zweetbuien etc.. na 4 weken eruit gehaald en ben nu 1 week verder maar nog steeds een bloedbad :p ligt dus echt aan de persoon zelf en na mijn mening welke arts hem zet.. hopen het bloeden snel stopt. Vanochtend voor de zekerheid een echo gehad maar alles was in orde dus ligt hoogwaarschijnlijk aan het staafje.. ik stap maar weer terug na de pil zolang.. 🙂

   augustus 28, 2019 at 9:01 am Reply
  • Tanya

   Ik heb hem nu 1.5 week eruit en ik heb precies hetzelfde als jij. Misselijk en buikpijn. Maar de huisarts geeft aan dat dat niet van de hormonen kan komen. Nou dus echt wel.

   juni 4, 2022 at 7:16 pm Reply
 • alexa

  Ik gebruik de spiraal, er komt binnenkort een artikel over hoe ik hem ervaar. Wellicht het lezen waard?

  oktober 25, 2018 at 8:00 am Reply
  • B

   Ik heb hem 1 jaar gehad. Ik had elke maand min 10 tot 15 dagen bloedingen, flinke schrans buien (had ik daarvoor een enkele keer) dus ook aangekomen, terwijl ik normaal een lief persoon ben had ik nu ook hele boze buien.. soms herkende ik mezelf niet meer.
   Afgelopen oktober had ik 20 dagen bloedingen. Heb dan ook vorige week mijn staafje laten verwijderen. Na het verwijderen kwam na een paar dagen mijn ongesteld weer. Dit keer heviger, buikpijn en ook met veel bloedstolsels.
   Nu mijn staafje eruit is voel ik me ook erg onrustig… zelf vind ik dat heel naar.. was benieuwd of meer mensen daar last van hebben en wat daar tegen te doen.. 🙂

   november 3, 2021 at 9:00 am Reply
 • Janneke

  Hormonale anticonceptie onderdrukt je eisprong, ontregelt je hypofyse, werkt verhogend op het cortisol en zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen, onder andere zink. Niet vreemd als je dan op de kortere of langere termijn klachten krijgt. Een prima middel lijkt me sowieso niet aan de orde. Dat je niet meteen klachten krijgt wil nog niet zeggen dat er niks ontregeld raakt. Een koperspiraal werkt verhogend op het koperniveau in je lichaam en verlagend op het zinkniveau, wat indirect ook ontregelend werkt op je hormonen.
  De ontregelingen verdwijnen ook niet zomaar als je ermee stopt. Vandaar ook veel vruchtbaarheidsbehandelingen bij vrouwen. Zou te voorkomen zijn als je je hormonen via natuurlijke weg weer weet bij te sturen.
  Zelf een pessarium. Je moet er even wat handigheid in krijgen en hem op de juiste manier gebruiken, zoals met zaaddodend middel maar vind het prima. Of eigenlijk vond want sta al een poos droog en nu in de overgang. Hoeft ook niet op moment suprême tevoorschijn gehaald te worden, zoals met een condoom want je kan hem al wat eerder inbrengen.

  januari 29, 2019 at 10:55 pm Reply
 • Ulrich

  Heb sinds 1 jaar een implanon en vorig jaar was ik 19 weken lang ongesteld en is nooit helemaal weg geweest. Soms even 1 tot 3 weken niet maar dan was ik het weer 4 weken lang. Ben erg benieuwd welke pil die licht is dan word voorgeschreven zit er aan te denken om hem te laten verwijderen. Ik merk dat me lichaam niet mijn lichaam is. Snappen jullie dat? Uit zijn doen. Maar met pil was ik mega onregelmatig en zonder ook iemand andere tips?

  mei 21, 2020 at 1:14 pm Reply
  • Suzan

   2 maanden geleden mijn 2e implanon na ruim een jaar eruit laten halen.
   Met de eerste was ik helemaal tevreden en eigenlijk nergens last van. Met de 2e op het laatst wat minder omdat ik om de week ineens steeds 5 dagen ongesteld was heel vervelend helemaal omdat ik met de eerste helemaal geen bloedingen had. Ik was niet aangekomen toen ik de Implanon kreeg, maar juist nu die eruit is kom ik meer aan. Heel vreemd terwijl ik helemaal niet meer eet dan daarvoor.
   Ik heb bijna alle anticonceptie middelen wel gehad en probleem is dat ik niet tegen Oestogeen kan, omdat ik daar onwijs veel Moodswings van krijg. Nu is het wel even fijn om niets te gebruiken, maar zal uiteindelijk wel weer iets van anticonceptie willen. Heeft iemand tips?
   De Mirena en koperspiraal heb ik ook al gehad en werkte dus ook niet.

   juli 7, 2020 at 10:01 pm Reply
 • Jelka

  Ik heb 2x implanon gehad, nergens last van gehad, nog steeds een regelmatige cyclus, altijd maar hooguit 2/3 dagen ongesteld. Toevallig vanmiddag eruit laten halen, (ging niet mega soepel maar viel ook niet tegen) en na een paar uur kreeg ik juist last van wat dingen, duizelig, idee van verminderd zicht en misselijk. Hoop dat dat snel wegtrekt

  juni 18, 2020 at 5:41 pm Reply
 • Amand

  In februari 2020 heb ik mijn implanon laten verwijderen. Dit was inmiddels mijn 3e implanon. Ik heb deze 1,5 jaar in mijn arm gehad, maar omdat wij een kinderwens hebben en ik last had van bijwerkingen (zoals veel moe, moodswings, onregelmatige/langdurige menstruatie en weinig tot geen libido, heb ik gesloten om hem te verwijderen. Ik ben een half jaar lang niet ongesteld geworden en heb dus ook meerdere zwangerschapstesten gedaan. Helaas allemaal negatief. Op moment van schrijven is het bijna oktober 2020. Ik ben voor het eerst weer ongesteld geworden eind augustus 2020 (sinds verwijdering van de implanon). Deze menstruatie duurt nu dus al een maand lang en is daarbij ook best wel hevig (veel bloedverlies, zelfs met klonters). Mijn hormoonhuishouding is dus op dit moment helemaal van slag, maar ik ben blij dat ik zie dat mijn lichaam zich weer begint te herstellen en probeert te reprogrammeren na het stoppen van anticonceptie.

  september 24, 2020 at 10:35 pm Reply
 • Lotte

  Heeft iemand die een implanon heeft laten zetten (en evt. later ook laten verwijderen) ook last gehad van extreme vermoeidheid? het is echt alsof er een wolk in mijn hoofd leeft en ik gewoon maar de helft mee krijg. Ik heb mijn implanon 1 week geleden laten verwijderen, maar ik ben benieuwd hoe lang dat aanhoudt (ervan uitgaande dat het met de implanon te maken heeft).

  maart 2, 2021 at 2:36 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.