Instagram Slider

 • of? badofdouche vrijdagavond metime lush
 • Ook deze jumpsuit is van wwwnakdcom en met de code
 • Snaky businessMet de code Mira15 krijg je de komende 48
 • Jaja hij staat onlineMijn review van de Valentijnscollectie van Lushlush
 • Nieuw artikel online een hele berg favorietenlush kneipp alverde toofaced
 • Fijne woensdag allemaal Ik lig gevloerd op bed dus NetflixVideoland
 • Biertje anyone?bijnaweekend ootdnl nikeairforce primark andotherstories dutchgirls blondie biertje
 • Freezing my ass offwinterishere fakefur costesfashion ootdnl dutchgirls visitgermany blondegirls
 • WINACTIE De Skinfood producten van Weleda zijn grote favorieten hierJij
 • Benieuwd op welk dure merk dit mega budget palette vind
Implanon

Life | Twee weken zonder Implanon, zijn de klachten al minder?

oktober 23, 2018

Bijna twee weken geleden ging mijn Implanon er uit, en dat ging niet echt zoals ik het verwacht had.. Het doel was dat het staafje er uit ging, en dat is gelukt! Na twee weken kan ik natuurlijk nog niet heel veel vertellen maar omdat ik alweer bijna 100 vragen kreeg, bij deze toch even een korte update!

Allereerst: ondanks het drama rondom het verwijderen heb ik echt amper last gehad van de ¨wond¨. Ik had een beurse arm verwacht, dit was uiteindelijk maar een klein plekje. Van binnen lijkt het wel flink beurs te zijn want als ik er in knijp doet het pijn maar verder: nergens last van.

Mijn Implanon ging er voornamelijk uit om de volgende redenen:
– non stop ongesteld
– zeer slecht humeur
– heftige buikpijn
– slechte huid

Non stop ongesteld
Na een dag of drie merkte ik dat het ¨bloed¨ wat ik verloor begon te veranderen. In plaats van het kleine beetje oud bloed wat ik al maanden dagelijks verloor, werd ik nu ¨gewoon ongesteld¨. Dit duurde bijna een week en nu ben ik al een aantal dagen niet meer ongesteld. Mensenkinderen wat ontzettend fijn om na maanden ellende nu gewoon ¨bloedvrij¨ te zijn, ik voel me zo veel frisser! Ik wil wel de kanttekening plaatsen dat het bij mij snel lijkt te gaan. Ik kreeg heel veel vragen over het ¨bloeden¨ en hoorde ook veel terug dat vrouwen pas na een aantal weken of soms zelf maanden niet meer ongesteld waren. Het verschilt dus echt enorm per persoon maar als je van het continue bloeden af wilt, zal ´ie er toch uit moeten.

Zeer slecht humeur
Och och och wat heb ik iedereen het leven zuur gemaakt (vooral mijn vriend). Ik was zo boos en opvliegend de afgelopen maanden, ik irriteerde me continu aan alles en was niet echt blij. Qua stemming merkte ik na een kleine week dat ik kalmer was en dat het opvliegende weg was, heel fijn. Ik voel me veel prettiger en het is echt fijn om me niet meer overal over op te winden.

Heftige buikpijn
De extreme buikpijn die ik de afgelopen weken had was de doorslaggevende factor voor het verwijderen van mijn Implanon. Ik heb de eerste week na het verwijderen vrij veel buikpijn gehad, ik was ook echt extreem misselijk, maar nu lijkt het wel klaar te zijn. Ik kan online echt nergens iets vinden over bijwerkingen na het verwijderen alleen buikpijn lijkt me niet heel gek omdat je baarmoederwand zich weer gaat herstellen en omdat ik ongesteld was.

Slechte huid
Qua huid lijkt mijn gezicht wat aan de beterende hand, mijn rug is echter een enorme ramp. Ik hoop dat dit een tijdelijk iets is door de verandering van hormonen en dat het snel bijtrekt.

Al met al heel wat positieve veranderingen dus. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing maar ook zeer zeker niet anti-Implanon. Ik denk dat het een prima middel is maar dat het gewoon bij veel mensen niet goed past. Door alle hectiek rondom het snij-incident heb ik de huisarts niks kunnen vragen over bijwerken, dit zou ik je wel aanraden. Als je wat info hebt is het prettig om sommige klachten te plaatsen en weet je of alles ¨normaal¨ is. Het lijkt er echter op dat bijna niemand die info heeft want ik kon op internet letterlijk niks vinden. Hopelijk hebben mede stoppers dus wat aan mijn info, mocht je zelf informatie hebben over bijwerkingen die je ervoer na het stoppen, laat dat vooral achter in de reacties!
Welke anticonceptie gebruik jij?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Johanne

  Ik zit sinds twee jaar aan de minipil en ik vind het zo fijn! Geen mood swings meer, niet meer ongesteld (tenzij ik even stop) en gewoon een all over betere ik, haha.

  oktober 23, 2018 at 10:57 am Reply
 • Coco

  Dat gedoe weer met dagelijks je pilletje niet vergeten hoor! had ik geen zin meer in na mijn laatste zwangerschap. Dus nam ik het besluit voor een staafje. En daar heb ik nog geen spijt van! Zit niet in de weg, denk er eigenlijk amper aan. Ik heb wel geen buikpijn, anders zou mijn keuze ook gemaakt zijn net zoals bij jou hoor. Ik heb in een regelmaat mijn regels nog, al wou ik wel dat ze wegbleven, en de ene maand is zwaarder en langer dan de andere…
  Maar eigenlijk ben ik geen klager, een voorstander dus, en raad ik het andere mensen wel aan 🙂
  Kwa dat staafje wegnemen en een nieuwe steken na drie jaar, vond ik helemaal zo geen ramp als ze laten uitblijken hoor. Deed geen pijn bij mij nadien, ligt misschien aan de arts?

  oktober 23, 2018 at 7:09 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah fijn om ook een positief geluid te horen! Ik vind het zo´n fijn middel als het werkt.

   oktober 23, 2018 at 7:44 pm Reply
 • Eefke

  Ik zit nu aan de prikpil…..pfffff….ik raad het niet aan.

  oktober 24, 2018 at 9:04 am Reply
 • alexa

  Ik gebruik de spiraal, er komt binnenkort een artikel over hoe ik hem ervaar. Wellicht het lezen waard?

  oktober 25, 2018 at 8:00 am Reply
 • Leave a Reply