podcast tips

Blog | 4 leuke true crime podcasts

juni 24, 2020

Sinds een paar weken ben ik helemaal into het luisteren van podcasts. Met het lekkere weer van de afgelopen dagen nestel ik me met borduurwerk in de tuin en kan ik zo een hele dag naar, voornamelijk, true crime podcasts luisteren. In dit artikel deel ik 4 true crime podcasts die ik tof vind!

Podcasts

Voor wie het niet kent; een podcast is eigenlijk gewoon een audio-uitzending op bijvoorbeeld Spotify of via Apple. Je kunt een podcast altijd beluisteren en bent niet afhankelijk van uitzendingstijden zoals bijvoorbeeld op televisie (al is dat nu ook niet meer echt zo). Een podcast kan over alles gaan maar wat je vaak ziet is dat er rondom één thema of onderwerp een serie wordt gemaakt. Ik luister zelf podcasts via Spotify, voor dit abonnement betaal ik €9,99 per maand.

Daders

In Daders worden diverse daders van ernstige delicten geïnterviewd. Ze vertellen over hun achtergrond, over hun delict en over hoe het nu met ze gaat. Ik vond dit denk ik wel de beste uit dit rijtje; heel mooi gemaakt en een fijne interviewer. Je leert het verhaal achter de misdadigers kennen en ontdekt dat ze in veel gevallen een stuk menselijker zijn dan je in eerste instantie zou denken. Zo is er bijvoorbeeld een vrouw die de verkrachter van haar dochter vermoord. Deze vrouw is zelf in haar jeugd meerdere malen verkracht en de situatie met haar dochter was de druppel die de emmer deed overlopen. Natuurlijk is moord niet goed te praten maar ik kan wel begrip voor haar situatie opbrengen en snap dat je uit wanhoop, trauma en frustratie tot zo´n daad kunt overgaan. Absolute aanrader dus want elke aflevering en elk persoonlijk verhaal raakte me op een andere manier.

TBS

In TBS loopt de maker een tijdje rond in een TBS kliniek en praat hij met de patiënten. In elke aflevering staat een bepaald onderwerp centraal, bijvoorbeeld verlof, werken maar ook corona. De patiënten zijn open en je krijgt een kant van het TBS-systeem te zien die je normaal niet snel ziet (of hoort in dit geval). De verhalen zijn boeiend, soms schrijnend en er wordt ook eerlijk en open over de mindere kanten van het systeem gesproken.

De Kasteelmoord

Deze podcast heb ik gister vol fascinatie zitten luisteren. De podcast heeft verschillende delen en is volledig gewijd aan de bekende Belgische Kasteelmoord. Het begint bij het begin en de journalist pluist het verhaal langzaam stukje bij beetje uit en volgt ondertussen de rechtszaak. Interessant verhaal en wederom heel prettig gemaakt; alle podcasts tot nu toe zijn van NPO Radio 1!

De Willem Podcast

Aan deze podcast ben ik gister begonnen en ik kan er nog niet veel over zeggen maar vond ´m toch in dit rijtje passen. In deze podcast wordt het verhaal en het proces rondom Willen Holleeder gevolgd. Een verhaal dat me altijd enorm geboeid heeft en ik ben benieuwd of er nog nieuwe informatie in naar voren komt. Als ik´m afgeluisterd heb, zal ik dit stukje aanvullen.

Tot slot

Alle podcasts zijn te vinden door simpelweg de naam in te tikken in je podcast app! Andere soorten podcasts luister ik ook wel maar true crime verhalen of interviews boeien me gewoon ontzettend. Ik ben dan echt gefascineerd aan het luisteren, in plaats van dat het als achtergrond geluid aanstaat. Ik vind het prettig om niet de drukke prikkels van een tv-beeld te hebben, maar wel naar een mooi of interessant verhaal te kunnen luisteren.

Heb jij nog leuke true crime tips?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Mariska

    Thanks! Ik vind dit soort dingen dus heel interessant dus heb ze gelijk opgezocht in Spotify! 🙂

    juli 4, 2020 at 1:08 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.