Slaapkamer

Life | 10 tips bij het inrichten van je slaapkamer

december 17, 2018

Qua interieur ligt de focus hier heel erg op de woonkamer, niet gek aangezien we daar het meeste zijn. Met de slaapkamer maakten we vorig jaar een goede start, maar het is nog niet helemaal naar wens. De slaapkamer is wat mij betreft echt een lastige ruimte qua inrichting. Ik wil het niet te druk, ook niet te saai en we hebben best een aanwezig bed. Hier vind je in ieder geval diverse stijlen en metamorfoses waar ik me enorm door heb laten inspireren. In dit artikel deel ik 10 tips voor de inrichting van je slaapkamer!

Bekijk de ruimte kritisch

Begin bij het begin en kijk kritisch naar je slaapkamer. Is de verf op de muren nog fris en ben je tevreden over de indeling? Als je toch aan de slag gaat, kun je het maar beter meteen goed doen.

Ontstaat er rommel?

Is er een plekje in jouw slaapkamer waar altijd rommel ontstaat? Bekijk je rommelige plekje eens goed en bedenk wat zou werken. Moet je spullen gaan opbergen in een andere ruimte of is een kastje of opbergplek voldoende? Bij mij was die plek bijvoorbeeld mijn kaptafel, die stond altijd vol met zooi. Ik heb dit opgelost door een ladebak met veel verschillende vakjes te kopen en een mandje op de kaptafel te plaatsen.

Schuine wand?

Heb je een schuine wand in je slaapkamer, zet daar dan je bed. Andere voorwerpen zoals bijvoorbeeld een kast of kaptafel zijn veel lastiger onder een schuine wand te plaatsen. Als je er niks plaatst krijg je waarschijnlijk een wat saai en leeg gevoel en op deze manier benut je je ruimte optimaal.

De kledingstoel

Schaf de stoel waarop je gedragen kleding legt meteen af. Bij de meeste mensen ligt hier binnen een week de halve inhoud van de kledingkast. Door DE stoel af te schaffen ga je strenger voor jezelf zijn en je kleding opruimen. Hang het terug in de kast of eventueel op de overloop als je het de volgende dag weer wilt dragen.

Accessoires

Gun je slaapkamer meer dan alleen een bed en twee nachtkastjes en ga lekker aan de slag met accessoires. Zet een gezellige plant neer, hang wat leuks aan de muur en koop mooie decoraties. Hier vind je een aantal prachtige posters die ook goed op thema te sorteren zijn.

Beddengoed

Bij veel mensen zie ik beddengoed wat duidelijk 20 jaar oud, verbleekt of echt ¨op¨ is. Zo enorm zonde van de uitstraling van je slaapkamer. Zorg voor fris en mooi beddengoed, dit hoeft echt niet duur te zijn en het doet al héél veel voor de ruimte.

Nachtkastjes

Schaf staande nachtkastjes af en ga voor plankjes of iets anders wat los staat van de grond. Hoe groter je nachtkastje hoe meer troep je er op gaat verzamelen en aan een klein plankje hebben de meeste mensen echt wel genoeg. Een klein plankje staat rustiger én verzamelt minder stof dan iets wat op de grond staat, zeker als je tapijt hebt.

De vloer

Wij hebben tapijt dus op dit moment zijn de mogelijkheden bij ons beperkt. Als je geen tapijt hebt dan doet een vloerkleed echt wonderen voor je slaapkamer. Leg bijvoorbeeld een groot kleed onder je bed of een gezellig schapenvachtje bij het voeteneinde.

Geur

Geur is voor mij absoluut onderdeel van het interieur. Een ruimte die niet fris ruikt is nooit prettig, hoe mooi de inrichting ook is. Ik ben niet iemand die in de winter de hele dag de ramen open gooit om ¨lekker¨ te luchten. Wij zijn gelukkig geen enorme zweters maar we liggen ook niet de hele week brandschoon in bed. Ik heb standaard geurstokjes van Kneipp boven het bed staan, deze blijf je heel goed ruiken waardoor het altijd lekker fris is. Voor ik ga slapen spray ik nog wat interieurparfum van Rituals op mijn kussen zodat ik echt in een lekkere maar subtiele geur in slaap kan vallen.

Doe inspiratie op

Bedenk niet alles zelf maar kijk lekker rond. Wat spreekt je aan bij andermans slaapkamer en wat juist niet? Bekijk verschillende platformen en websites, bijvoorbeeld hier, het internet staat vol met inspiratie!

Ik hoop in de kerstvakantie lekker aan de slag te gaan met de slaapkamer. Ik heb ´m gister heel grondig schoongemaakt en overbodige spullen verwijderd. De basis is er en ik wil denk ik vooral aan de slag met accessoires en op zoek naar een mooie plant. In de toekomst zou ik ook nog graag het tapijt willen vervangen voor hout of laminaat, maar dat is iets voor volgend jaar.

Ben jij tevreden met je slaapkamer?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Die slaapkamer van het plaatje is onze woonkamer met een bed. Wij zijn helaas niet gezegend met een zolder en dus moet ik wasgoed op mijn slaapkamer stallen. Dus ja, het is er altijd rommelig! Voor foto’s ruim ik de zooi wel op!

  december 18, 2018 at 6:01 pm Reply
  • Mira Ennen

   Zo herkenbaar! Hier is de droger stuk dus alle grote dingen hangen over alle deuren hihi

   december 19, 2018 at 11:26 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.