thuis blijven

Life | Thuis blijven? Zo geniet je er van!

december 14, 2020

Afgaand op de persconferentie van vorige week, gaat het thuis blijven nog wel even duren. In dit artikel deel ik wat tips met je die je deze thuisblijftijd zo goed mogelijk door gaan laten komen. Want als het dan toch moet, dan kunnen we er maar beter het beste van maken, toch?

Thuis blijven

In Nederland hebben we geen echte lockdown en mogen we gewoon naar buiten. Echter denk ik dat het gros van de Nederlanders veel meer binnen zit dan voorheen. Door mijn gezondheid en paniekaanvallen zit ik al 3 jaar veel meer binnen dan de gemiddelde mens dus ik had al even geoefend voor deze gekke situatie en ben inmiddels een expert in thuis blijven geworden. Ik werk thuis en vermaak me doorgaans prima. Natuurlijk vind ik mijn situatie niet leuk maar ik ik heb er wel het beste van gemaakt en ben daardoor bijna elke dag gelukkig. Als je normaal wel een heel druk of sociaal leven hebt buiten de deur, kan ik me voorstellen dat dit hele thuisblijfgedoe erg ingrijpend is voor je. Wellicht verveel je je of misschien voel je je eenzaam; niet fijn. Ik hoop je in dit artikel wat handvatten te geven waarmee het thuis blijven een klein beetje leuker wordt!

Ontdek een nieuwe hobby voor binnen

Nu we meer thuis zitten dan voorheen, heb je wellicht tijd om een leuke nieuwe hobby te starten. Is er iets wat je altijd al wilde doen of leren maar waar je nooit de tijd voor nam? Ik ben zelf enorm fan van borduren maar struin ook graag Pinterest af voor toffe creatieve projecten. Gun jezelf nu eindelijk eens de tijd om er echt aan te beginnen en voordat je het weet ga je er zo in op, dat je helemaal vergeet dat je je zo verveelde.

Besteed extra aandacht aan het huishouden

Nou is het huishouden niet per se iets waar ik heel gelukkig van word maar een schoon huis wel. Besteed nu je meer thuis bent wat extra aandacht aan het huishouden of ga lekker een kast of lade uitzoeken. De minimalisme challenge bijvoorbeeld houdt je zeker even bezig en daarna kun je lekker in je opgeruimde huis gaan zitten.

Trakteer jezelf op een lekker huispak

Heb je wel lekkere comfortabele kleding die ook een beetje mooi is? Zo niet, trakteer jezelf dan op wat moois! Koop een lekker joggingpak of een onesie en geniet van het feit dat je kan werken en leven in chill kleding.

Verbeter de band met je huisdier

Ik ben dol op mijn huisdieren maar in de drukte van het dagelijks leven krijgen ze soms wel wat te weinig aandacht (vinden ze vooral zelf want ze willen 24/7 geaaid worden). Dit komt deels omdat ze op een of andere manier altijd bij me willen als ik net aan het werk ben of ga slapen maar ook omdat ik ze zelf niet continu op zoek. Nu knuffelen we elke dag maar loop ik ook regelmatig door de woonkamer zonder aandacht aan mijn wollige bolletjes op de vensterbank te besteden. De laatste maanden ga ik een aantal keer per dag bewust even bij beide katten langs en geef ik ze een kriebeltje, wat extra liefde kan nooit kwaad. Geef je huisdier dus eens een extra aai; vinden ze (meestal) fijn.

Doe een escape spel

Ik heb al eerder verteld dat we hier thuis groot fan zijn van escape spellen en dan met name de Exit-reeks. Die spellen zijn in principe bedoelt voor meerdere spelers maar ook heel erg leuk om eens alleen te doen. Ik heb laats een hele avond heerlijk in mijn eentje zitten spelen en kan het je echt aanraden!

Maak gebruik van FaceTime!

FaceTime kan een beetje onwennig zijn met mensen waar je het nooit eerder mee deed maar het is zo leuk! Neem eens het initiatief om iemand op deze manier te bellen en je zult zien dat het al snel gemakkelijk voelt en dat je gezellig bij kunt praten. Met de wat oudere familieleden misschien een beetje lastig maar geduldig uitleggen en volhouden, werkt vaak wel. Kijk eens of je samen digitaal kunt lunchen of stel een kerstborrel voor!

Zorg voor frisse lucht

In deze tijd en zeker in de donkere maanden zijn we vaak geneigd om volledig binnen te blijven. Even naar buiten is echter heel erg goed voor je. Ik probeer elke dag even een rondje te lopen, al is het maar 5 minuten. Elke dag heb ik er geen zin in en elke dag vind ik het heerlijk als ik eenmaal geweest ben; gewoon doen dus, al is het maar tot het einde van de straat en terug.

Maak een spa van je douche

Neem eens uitgebreid de tijd om te douchen en verwen jezelf. Scheer je benen (als je dat prettig vindt), scrub jezelf, neem een lekker masker en geniet van het warme water. Smeer je na afloop uitgebreid in en kruip in een schoon bed; ultiem genieten.

Zet je kledingkast op Vinted

Als je toch lekker bezig bent in huis, kun je net zo goed je kledingkast onder handen nemen. Zoek je kast eens uit en zet dingen die je niet meer draagt op Vinted! Als je je via deze link aanmeld voor Vinted en iets upload of verkoopt, krijg ik shoptegoed!

Organiseer een digitale bingo

Kijk of je ergens een bingomolen kunt scoren (of zoek een digitale) en organiseer een digitale bingo voor je vrienden! Wij hebben volgende week alweer de 5e bingo en het is elke keer weer zo leuk. Heerlijk om even wat gezelligs te doen!

Tot slot

Maak er het beste van! We kunnen helaas niks veranderen aan de huidige situatie en moeten het afwachten zo aangenaam mogelijk maken, succes!

Heb jij moeite met het thuis blijven of vind je het eigenlijk wel lekker?

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.