Kerst

Life | 8 redenen waarom kerst soms best wel stom is

december 24, 2018
Vanavond is het kerstavond. Terwijl half Nederland jubelend rond de kerstboom huppelt, voel ik me soms meer grumpy cat. Er zijn zeker momenten dat ik kerst enorm kan waarderen maar ik vind het ook wel veel gedoe. Ik dit artikel vertel ik je wat ik allemaal k*t vind aan kerst.

 • Na een aantal maanden hard werken of studiestress heb je eindelijk even vrij. Vervolgens moet je heel Nederland door om familie te bezoeken ¨want dat hoort¨. Hoezo vakantie?
 • Van een kerstdiner voorbereiden is nog nooit iemand vrolijk geworden. Je kan je familie niet wéér afschepen met een kom erwtensoep en een worstenbroodje dus er moet gekookt worden. Oom Frans is tegenwoordig veganist, Lydia kan niet tegen lactose en Janet die lust niks. Leuk zo´n diner.
 • Met kerst pers ik me altijd met frisse tegenzin in een strakke glitterjurk (die 8 kilo geleden eigenlijk al te klein was). In het begin van de avond is dit nog vol te houden door zo min mogelijk te ademen. Aan het einde van het 6 gangen durende kerstdiner voel ik me een rollade en neem ik me voor om volgens jaar voor een ¨loose fit¨ te gaan.
 • Kerstliedjes. De eerste keer dat je ze hoort denk je ¨ah gezellig¨. Na 72 keer ¨All I Want For Christmas¨ is de lol er wel een beetje van af.
 • Iedereen doet romantisch en blij terwijl ik bloedchagrijnig ben van de kou, de korte dagen en als het even tegen zit ook nog sneeuw.
 • Een kerstboom is best mooi en stiekem vind ik het echt wel gezellig. Het optuigen eindigt alleen elk jaar in een familieruzie waarbij altijd de duurste kerstballen sneuvelen. Ondanks grondig stofzuigen pluk ik vaak halverwege juli nog naalden onder de bank vandaan en neem ik me voor de zoveelste keer voor om geen echte kerstboom meer in huis te halen.
 • Kerstcadeau´s is ook al zo´n ellende. Met Sinterklaas heeft iedereen alles al gekregen dus wat nieuws bedenken is echt niet meer te doen.
 • Een witte kerst klinkt leuk, het ziet er ook leuk uit in films maar in het echt wil je dit niet. Het is twee minuten mooi en daarna is het in Nederland vaak een vieze, bruine natte drab. Doe mij maar kerst op het strand.

Uiteraard is dit lijstje te lezen met een korreltje zout, kerst is best oké. Ik ga morgen lekker brunchen bij mijn schoonouders en daarna gaan we een paar dagen naar Brussel!

Hebben jullie leuke plannen voor kerst?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Evelien

  Oh God ja, dat moeten met Kerst! Het ‘moet’ gezellig zijn, je ‘moet’ cadeautjes hebben en je ‘moet’ groots uitpakken qua diner. Vreselijk! Ik leef vanaf 1 december altijd erg naar Kerst toe, maar uiteindelijk valt Kerst zelf zo tegen. Alles is dicht die dag en de dagen zijn zo raar, ik raak er altijd van in de war. En pfff, die kerstspullen opruimen is echt een hel, ja. Gelukkig hebben wij nu een kleine kerstboom, die kan ik gewoon zo kant-en-klaar op zolder gooien :’) En kerstliedjes, oh my god, ik was ze na een week al ZO ZAT. Ik werd er gewoon boos van! Heerlijk artikel, zó waar en zo leuk geschreven!

  januari 3, 2019 at 9:25 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.