positiviteit

Life | Toe aan wat positiviteit?

januari 18, 2021

Het is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar maar zo voelt het voor mij niet. Ik hou niet van de winter, ik hou niet van kou en ik hou niet van dit weer maar toch ben ik vrolijk vandaag. Ik ben lekker wakker geworden en hoop jullie in dit artikel wat positiviteit mee te geven voor als jouw dag niet zo goed begon.

Positiviteit

De afgelopen maanden ben ik me bewuster bezig gaan houden met positief denken. Ik voelde me vaak neerslachtig, zag overal het slechte van in en voelde me niet fijn. Heel bewust ben ik mijn gedachten richting wat positievers gaan sturen. Simpele dingen als gewoon een glimlach forceren of lijstjes maken met positieve dingen, al zijn ze maar klein, hielpen bij mij enorm. Na een paar weken merkte ik al dat mijn manier van denken veranderde en dat ik me beter voelde. Nu ben ik ook een realist en is het leven echt niet altijd alleen maar leuk. De nare dingen zijn echter wel makkelijker en hebben minder de overhand, als je gedachten in de basis positief zijn. Ik krijg soms de vraag hoe ik het trek elke dag met mijn gezondheid en de vele dingen die ik niet kan en ik ben er heilig van overtuigd dat een positieve instelling me daar enorm bij helpt. Ik kijk (bijna) altijd naar wat nog wel allemaal kan en naar wat ik wel heb; en dat helpt!

Positieve inspiratie

In november begon ik met elke dag een voornemen opschrijven, iets positiefs dat ik die dag wilde doen. Kleine dingen zoals een paar keer diep in en uit ademen, een lekker drankje maken of een leuk liedje een extra keer luisteren. Die kleine dingen hielpen me enorm en gaven steun bij de dingen waar ik die dag tegenaan liep. Vanaf december ben ik die ¨positiviteits-dingetjes¨ (hoe noem je zoiets?) gaan delen op mijn Instagram. Elke ochtend verschijnt er een ¨Goedemorgen-story¨ met daarin het voornemen of de tip van de dag. Ik hoop hiermee een glimlach op je gezicht te toveren en je te  helpen bij een meer positieve mindset. Ze zijn gebundeld in de ¨Goedemorgen-highlight¨ om je zo te inspireren en hopelijk een beetje te helpen op momenten dat je de positiviteit even niet in jezelf kan vinden.

Hoe maak je ze?

Elke dag krijg ik de vraag welke app het is die je zo´n positieve melding geeft maar het is geen app. Ik heb het ontwerp van de ¨melding¨ van Canva en bedenk de tekst elke dag zelf en vul dat aan met een afbeelding. Als je je via deze link aanmeldt bij Canva, krijgen we beide één credit voor een gratis pro element! Ik heb uiteraard (dat ondernemersbloed van mij) gekeken of ik een app kon laten maken van mijn idee maar dat kostte een paar duizend euro en zonder advertenties (wat ik niet wil) zit daar niet echt een verdienmodel achter. Voor nu is dat dus even op de lange baan geschoven maar wie weet, ooit.. De stories mag je screenshotten als achtergrond en, onder vermelding, delen.

Ben je dan altijd blij?

Nee, natuurlijk niet. Ik ben net als ieder anders mens ook regelmatig boos, verdrietig of gefrustreerd. Ik vind het alleen fijn om in elk geval te proberen een positieve start aan de dag te geven want een goed begin, is het halve werk!

Ben jij toe aan wat positiviteit? Check mijn Instagram!

Share:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Daantjeslifenl

    Wat leuk! Ik maak zelf gebruik van de betaalde versie van Canva echt ideaal je kan er zoveel kanten mee op

    januari 20, 2021 at 11:20 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.