persoonlijke update

Life | Een persoonlijke update

juni 2, 2020

Vorig jaar herfst gaf ik voor het laatst een update over hoe het ging. Jullie zijn zo lief om regelmatig te checken of alles goed gaat aan deze kant van het scherm dus bij deze een persoonlijke update!

Waar moet ik beginnen?

Ik wist niet goed hoe ik dit artikel moest beginnen. Sommige dagen weet ik gewoon niet zo goed hoe het gaat en het wisselt ook nogal per week. Over het algemeen gaat het niet geweldig maar ook vervelende situaties wennen en dat maakt dat het weer redelijk goed gaat, klinkt dat heel raar? Het gaat dus over all niet top met alles maar het lukt me wel om er het beste van te maken.

Corona

Het nieuwe jaar begon ik optimistisch, ik maakte steeds meer stapjes op het gebied van angst maar de algemene spanning bleef. Halverwege maart veranderde alles ineens door Corona. In het begin was ik heel bang en vroeg ik me af hoe ik die spanning maanden vol kon houden. Ik was bang om ziek te worden, gespannen omdat niemand wist waar we aan toe waren en hoe alles ging lopen. Die spanning duurde gelukkig maar een week of twee en ineens merkte ik dat ik relaxter was dan ooit. Alle sociale druk, het continu moeten zeggen dat ik dingen niet durf en het niet mee kunnen draaien in de maatschappij was ineens weg. Corona zorgde er voor dat ik gevoelsmatig een pauze had van mijn paniekaanvallen. Natuurlijk voelde ik me ook schuldig, mag je je wel positief voelen over iets wat zo veel doden kost? Natuurlijk vind ik de hele crisis vreselijk maar als ik puur naar mijn eigen persoonlijke situatie kijk, voelde ik me beter dan ik me in jaren gevoeld heb. Nu de maatregelen versoepelen en alles steeds meer ¨normaal¨ lijkt te worden, merk ik dat de spanning weer oploopt. Er zijn continu sociale verplichtingen waar ik nee tegen moet zeggen en ik val weer buiten de maatschappij. Even wennen weer dus en soms frustrerend dat alles voor iedereen weer leuk en normaal lijkt te worden, behalve voor mij. Natuurlijk weet ik dat ik niet de enige ter wereld ben die ziek thuis zit maar soms voelt het wel even zo.

Mijn hart en paniekaanvallen

Met mijn hart gaat het naar omstandigheden heel goed. De pijn went en met nieuwe medicatie die ik sinds januari slik, klopt de hele boel een stuk rustiger. Ik vind het nog steeds frustrerend dat ze niks aan die pijn kunnen doen maar zoals ik al aangaf, een mens kan blijkbaar aan alles wennen. Met de paniekaanvallen gaat het redelijk. Het is lastig want thuis functioneer ik super goed en heb ik zelden een aanval. Echter gaat het mis zodra ik drukke dingen moet doen en dat lijkt ook niet echt te verbeteren. Ik focus me dus op blijven oefenen, therapie, zorgen dat ik voldoende ontspan en de mogelijkheden die er wel zijn. Het klinkt misschien raar maar ook niet mee kunnen doen aan het normale leven went vanzelf, hoe lastig dat soms ook is. Dat betekent natuurlijk niet dat ik niet meer werk aan mijn herstel alleen een beetje acceptatie maakt het in het dagelijks leven makkelijker.

Plannen

Ondanks mijn gezondheid en paniekaanvallen, maken we gewoon plannen. Steven is gelukkig heel makkelijk en als iets niet gaat, gaat het niet. We vinden het beide belangrijk om leuke dingen te blijven proberen; anders kom ik helemaal niet meer het huis uit. Morgen gaan we voor het eerst in maanden weer uit eten. Vet eng vind ik het maar ook heel leuk; we gaan uiteraard naar Wagamama, ons lievelingsrestaurant. De rest van juni staan er nog meer etentjes gepland want er moesten wat cadeaubonnen opgemaakt worden. Verder gaan we in juli nog een klein weekje naar Zeeland en in september weer een weekend weg. Genoeg leuks om naar uit te kijken dus! Alles is extra spannend door Corona maar ik blijf de richtlijnen goed in de gaten houden en vind het prettig om daar naar te handelen.

Privé en werk

Privé gaat alles gelukkig goed. Steven werkt sinds half maart volledig thuis en natuurlijk levert dat soms spanning op, maar het is vooral gezellig. Ik ben niet meer de hele week alleen en dat wordt wennen als ´ie over een tijdje weer naar kantoor moet. Ik geniet enorm van de zonnige dagen in de tuin en leef helemaal op van het lekkere weer. Qua werk gaat het ook goed. Ik heb veel inspiratie, alles loopt op rolletjes en ik heb leuke ideeën. Mijn e-book loopt extreem goed, inmiddels zijn er al meer dan 300 exemplaren verkocht en dat had ik niet eens durven hopen voor de rest van het jaar. Niks te klagen dus!

Tot slot

Bij deze dus weer even een persoonlijke update. Er is weinig verandert maar omdat ik veel vragen kreeg, vond ik het fijn om jullie bij te praten. Af en toe krijg ik reacties dat ik de schone schijn ophoud op social media terwijl het eigenlijk niet goed gaat; ik vind dat onzin. Ik heb gewoon geen zin om elke dag te klagen over alles waar ik last van heb. De focus hou ik liever op de leuke dingen in het leven; het is allemaal al lastig genoeg. Dat betekent in mijn ogen niet dat ik alles leuker voordoe, ik wil alleen geen ¨ik-ben-chronisch-ziek-account¨ worden. Prima als je wel zo´n account hebt, maar dat is voor mij niet waar mijn interesse qua delen ligt.

Hoe gaat het met jullie?

*Photo by NordWood Themes on Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Bettie

  Ik begrijp wel goed dat je op de leukere dingen wilt richten op social media. Ik had dan alleen paniekaanvallen maar ik postte daar ook niet dagelijks over. Ik wou liever focussen op de leuke dingen.

  En veel plezier en eet smakelijk alvast

  juni 3, 2020 at 8:51 am Reply
 • Anna

  Fijn om te lezen dat het, ondanks de omstandigheden, goed met je gaat. En super dat je je vooral wil richten op de positieve dingen, dat zorgt ook voor een positievere mindset! Geweldig trouwens dat je e-book zo goed loopt, lekker bezig!

  juni 3, 2020 at 12:28 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.