passie

Life | Je passie vinden? Zo doe je dat!

januari 30, 2020

Je passie vinden, moet dat? Nee, maar het is wel fijn. Soms kun je van je passie je werk maken of anders gewoon een hele fijne hobby. Ik hoor vaak dat mensen niet goed weten wat ze nou écht heel leuk vinden, de vragen in dit artikel kunnen daarbij helpen.

Wat vond je leuk om te doen toen je een kind was en nog niks hoefde?

Natuurlijk ben je inmiddels geen kind meer en de kans is klein dat met Barbies spelen nog steeds je grootste hobby is. Echter kun je wel wat afleiden uit de dingen die je als kind leuk vond om te doen. Misschien was je altijd al heel creatief of werd je superblij van het lezen van een nieuw boek.

Wat zou je willen doen als geld of opleiding totaal geen issue was?

Bijna iedereen moet werken voor zijn geld en er is niet altijd de vrijheid om te doen wat je echt geweldig vindt. Wat voor werk of acitiviteit zou je graag willen doen als het niet uitmaakte wat je er mee verdiende of welke vooropleiding je had? In onze dromen laten we ons, onbewust, vaak tegenhouden door praktische zaken als de huur en een diploma. Laat alles wat praktisch is eens varen en bedenk wat je zou doen als alles zou kunnen.

En wat zou je doen als je nergens bang voor was?

Ook angsten zijn (vaak) een slechte raadgever en kunnen ons flink tegenhouden. Misschien ben je bang om te falen, bang om bekritiseerd te worden of bang voor het onbekende? Filter al die angsten eens weg en denk je in dat je alles durft en kunt, wat zou je dan gaan doen?

Als je sowieso succesvol zou worden, wat zou je dan willen doen?

Als je morgen aan je nieuwe baan of activiteit bent wordt het sowieso een mega succes. Niks mislukt en het gaat precies zoals jij wilt, wat zou je dan kiezen om te doen? Een van de angsten waar we ons vaak door laten tegen houden is de angst om te falen. Laat die angst je niet belemmeren en bedenk in de realiteit wat het ergste is wat er zou kunnen gebeuren.

Over welke onderwerpen praat je graag?

Er is vast wel een onderwerp waar jij niet over uitgepraat raakt, grote kans dat dat onderwerp heel veel zegt over jouw passie. Nu raak ik regelmatig niet uitgepraat over mijn kat maar weet ik niet helemaal of ik dat mee moet tellen.

Waar fantaseer jij over?

Als jij ´s avonds in bed ligt te fantaseren dat je chef-kok bent en een mega succesvol restaurant runt maar de volgende dag weer naar kantoor gaat, dan is het misschien een idee om daar iets mee te doen. Schrijf eens op waar je (stiekem) over fantaseert of over (weg)droomt en of dat matcht met de andere vragen die je in dit artikel hebt beantwoord.

Wie zie jij als een voorbeeld?

Wie is jouw grote voorbeeld? Is dat iemand die heel rijk is, een bepaald beroep uitoefent of misschien wel een bepaalde gedachtegang heeft? Bedenk waarom diegene jouw voorbeeld is en welke aspecten je zo aanspreken.

Tijdens welke activiteit vergeet jij de tijd volledig?

Je kent het wel, je bent met iets bezig en voordat je het weet is er een uur verstreken. Als je de tijd vergeet omdat je zo in iets opgaat, heeft dat vast iets te maken met jouw passie dus denk daar eens over na. Zo kon ik vroeger al uren schrijven en lijkt dat op een automatische piloot te gaan, dat werd later een blog en inmiddels een baan.

Tot slot

De kans is groot dat je in je antwoorden op bovenstaande vragen een rode draad kunt ontdekken, dan ben je al een heel eind voor het ontdekken van jouw passie. Misschien ben je wel net zoals ik en vind je heel veel verschillende dingen leuk en kom je er later achter dat ondernemen jouw passie is!

Heb jij jouw passie al gevonden?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.