momenten

Life | Momenten om even tot rust te komen

november 19, 2020

We hebben ze allemaal nodig; momenten om even tot rust te komen. Nu is het soms lastig om dit soort momenten in te bouwen in een druk leven maar gelukkig zijn er ook genoeg momenten die er toch al zijn en die we net zo goed om kunnen dopen tot rustmoment. In dit artikel zet ik ze voor je op een rijtje, in de hoop je te inspireren tot meer ontspanning!

Het wc-moment

Het gros van de mensheid brengt een aantal momenten per dag op het toilet door en vaak doen we dat vluchtiger dan goed voor ons is. Als je er dan toch zit; probeer er een momentje van te maken. Concentreer je op je ademhaling, geniet van het feit dat er even niks gebeurt om je heen en je bent zonder dat je het merkt toch een klein beetje opgeladen. Een mooi toilet kan zeker bijdragen aan het ontspan gehalte van je bezoek, onze wc is dan ook zeker iets wat op mijn ¨te verbouwen¨ verlanglijstje staat want hij is nu oersaai en vooral erg ouderwets.

Het in-de-rij-bij-de-kassa-moment

Je bent in de supermarkt en moet even wachten in de rij voor de kassa. In plaats van je te ergeren aan de langzame medewerker of je telefoon er bij te pakken, kun je ook even ontspannen. Focus je op je voeten die stevig op de grond staan en adem rustig in en uit zonder je al te veel op je omgeving te concentreren. Voordat je het weet ben je aan de beurt én lekker ontspannen!

Het wachten-op-de-waterkoker-moment

Als je koffie of thee zet, moet je doorgaans eventjes wachten tot het water op temperatuur is. Mooi, want dat geeft ons even tijd om te ontspannen. Hang even lekker tegen het aanrecht aan, schud je schouders los en draai wat heen en weer met je nek. In een halve minuut heb jij lekker je spieren ontspannen én is je water op temperatuur.

Het tanden-poets-moment

Tandenpoetsen doen we vrijwel allemaal meerdere keren per dag. Focussen op je ademhaling is wat lastiger met je mond vol schuim maar je kunt er alsnog een momentje van maken. Probeer niet te wild te poetsen maar blijf rustig en beheerst in je bewegingen. Probeer nergens anders aan te denken dan aan de borstel die langs je tanden gaat en zorg dat je stevig op je voeten staat; even je hoofd leeg maken!

Tot slot

Ieder leven is anders en iedereen heeft andere dagelijkse bezigheden. Uiteraard hebben we langere periodes van ontspanning en rust nodig maar ook in de kleine momenten valt er vaak winst te behalen. Kijk van welke vaste gebeurtenissen jij een ontspan moment kunt maken. Door een aantal keer per dag even bewust te ontspannen en je te focussen op een rustige ademhaling vanuit je buik, ben je over het algemeen minder gespannen en dat is altijd fijn! Ik ben van nature vrij gespannen en ik merk dat het structureel beter gaat als ik meerdere keren per dag bewust bezig ben met ontspanning; aanrader dus.

Op welke momenten kan jij tot rust komen?

Share:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Johanna

    Als ik een dag alleen thuis ben. Geen partner in homeoffice, poes die slaapt en gewoon met een kopje koffie van de beginnende nog lege dag genieten!

    november 19, 2020 at 9:44 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.