Life | Wat ik dacht dat ik bereikt zou hebben op mijn 25e..

januari 13, 2016
Over 2 maanden word ik alweer 25. Ontzettend jong natuurlijk maar toch ook een leeftijd waar je vroeger een beetje tegenop keek. Grappig dat 25 toen zo enorm oud en volwassen leek en dat ik me nu echt niet zo voel Als 15 jarige had ik een bepaald beeld van mijn leven over 10 jaar, niet altijd even realistisch. Vandaag laat ik je weten welke van die verwachtingen ik waargemaakt heb.


Diploma
Ik begin maar meteen meteen met het meest confronterende van allemaal; ik had verwacht dat ik op mijn 25e mijn HBO-diploma zou hebben. Ik dacht dat ik gewoon braaf de HAVO zou afmaken en daarna zou gaan studeren, dat liep allemaal een beetje anders. Ondanks dat ik niet altijd de meest slimme keuzes heb gemaakt had ik alles wat ik door het niet afmaken van school heb meegemaakt nooit willen missen. No worries, inmiddels studeer ik alweer 2 jaar braaf en dat gaat prima, over een paar jaar verwacht ik dan ook gewoon een diploma te hebben.
Een eigen huis
Ik had geloof ik niet verwacht dat ik een huis zou kopen maar wel dat ik niet meer thuis zou wonen. Inmiddels woon ik alweer heel wat jaartjes op mijzelf en nu alweer 3 jaar samen. Dat laatste had ik dan weer niet verwacht, ik dacht dat ik dat pas tegen mijn 30e zou gaan doen.
Veel reizen
Ik was altijd al reislustig en hoopte voor mijn 25e alle continenten gezien te hebben. Dat laatste is niet gelukt maar ik heb heel veel mooie reizen mogen maken. Ik heb zelf een paar keer een langere periode in het buitenland gewoond, ik had nooit verwacht dat ik dat zou durven maar het ging me allemaal vrij makkelijk af.
Volwassen zijn
Eerlijk is eerlijk; ik had gedacht dat ik inmiddels een stuk meer volwassen zou zijn. Ik weet ook niet precies wat ik onder volwassen versta maar ik vind mezelf nog heel erg jong en 10 jaar geleden leek 25 zo oud. Ik ben nog steeds een chaoot met het huishouden en eet chips als avondeten, zou dat ooit gaan veranderen?
Grappig om hier over na te denken. Ik denk dat ik nooit had kunnen voorspellen wat ik allemaal meegemaakt heb, en dan vooral de mooie dingen. Niemand kan dat voorspellen maar ik heb toch best bijzondere dingen gedaan en heel veel mooie momenten gehad, ik hoop dat ik dat over 10 jaar weer kan zeggen!
Welke verwachtingen heb jij wel en niet waargemaakt?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.