terugkijken

Life | Terugkijken op 2021

december 28, 2021

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een artikel met dingen die ik in 2021 graag wilde doen. Ik ben met dit soort lijstjes nooit heel veeleisend en wild qua plannen. Ik kan door mijn gezondheid weinig en geniet vooral heel erg van kleine dingen. Mijn lijstje was dan ook fijn maar klein. In dit artikel kijk ik terug en deel ik wat ik wel en niet gedaan heb.

Nieuwe augurken maken

Ik wilde heel graag opnieuw augurken maken. In 2020 kweekte ik voor het eerst mijn eigen augurken en ik werd daar zo ontzettend blij van. Ik ontwikkelde een lichte augurken obsessie en had dan ook als wens voor 2021 om weer lekker veel potjes augurken in te maken.

Die augurken kwamen er! In het voorjaar ging ik weet fanatiek aan de slag met zaadjes en er werd flink geoogst. Door de slechte zomer was het helaas een stuk minder dan het voorgaande jaar maar ik heb er niet minder om genoten en die augurken komen in 2022 zeker terug. Wil je meegenieten van de augurken avonturen? Op mijn Instagram vind je een heuse ‘Augurken-highlight’ voor de echte augurken liefhebbers.

Barbecueën op het strand

In 2020 gingen we voor het eerst barbecuen op het strand bij Solbeach in Scheveningen. Dat vonden we beide zo leuk, dat we het nogmaals wilden doen en dat gebeurde. Op een warme zomerdag streken we opnieuw neer bij Solbeach en genoten we wederom van een lekkere barbecue, zo leuk om te doen! Of we in 2022 weer gaan? Wat mij betreft absoluut!

Nu echt dat macramé wandkleed

Ik heb al bijna twee jaar een patroon en touw voor een macramé wandkleed liggen maar ik ben er nog steeds niet aan begonnen. Ook voor 2021 nam ik me voor het kleed te gaan maken maar ik deed het wederom niet. Ik heb de spullen nog wel bewaard dus dat kleed is nog niet helemaal afgeschreven maar op dit moment zijn er geen concrete plannen.

Vakantie?

Ik schreef vorig jaar dat ik heel graag weer naar Frankrijk op vakantie zou willen maar dat ik twijfelde of het wel zou lukken door corona. Mijn twijfels werden werkelijkheid en de zomer leende zich helaas niet voor een buitenlands tripje. Nu weet ik dat reizen de afgelopen zomer niet onmogelijk was maar ik voel me niet prettig bij reizen terwijl het sterk word afgeraden én vooraf boeken was simpelweg niet mogelijk door de veranderende internationale situaties. Last minute gaan is met ons werk geen optie dus skipten we wederom een jaar. Hopelijk kunnen we het in de zomer van 2022 inhalen!

Tot slot

Een klein lijstje met wensen waarvan de helft vervuld is, op privégebied dan. Ik heb een heel fijn jaar gehad en veel momenten beleefd waarop ik enorm genoot en me heel fijn voelde, ondanks dat het weer een gek jaar was. Ik baalde wel enorm van de zomer, ik ben dol op warmte en zon en dat was dit jaar toch wel fors minder aanwezig dan waarop ik had gehoopt. Op werkgebied was het ook een succesvol jaar. Zakelijk had ik geen concrete doelen maar wilde wel groeien, meer doen van wat ik leuk vind, nog meer mensen helpen en niet meer 24/7 bezig zijn met werk. Ik groeide gigantisch, werkte minder, nam meer vrij en deed ontzettend veel leuke dingen.

Ik heb financieel zeker last gehad van corona maar toch is het me altijd gelukt om nieuwe dingen te bedenken, creatief te zijn en te roeien met de riemen die ik had. Daar ben ik blij om en het geeft me vertrouwen. Elke tegenslag en elke uitdaging brengt weer nieuwe dingen met zich mee waarin ik mijn weg kan vinden. Voor mij was 2021 een heel succesvol jaar waar ik, met alle mogelijkheden die er waren, absoluut het beste van gemaakt heb. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe jaar en heb maar één plan: enorm genieten!

Op naar 2022!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.