Life | PLOG Antwerpen + Eettips!

maart 14, 2016
Dit weekend ging ik ineens als verrassing naar Antwerpen! Ik was zaterdag jarig en mijn cadeau van Steven was een weekendje naar mijn favoriete stad! Ik heb van zaterdag bijgehouden wat we hebben gedaan, achteraf gezien blijkt dat eigenlijk alleen maar eten te zijn haha. Ik heb ook weer wat nieuwe dingetjes ontdekt dus ik deel heel graag mijn favoriete food-plekjes in Antwerpen:)

Onderweg! Vanuit hier ben je er in 1,5 uur dus dat is ideaal. We hebben overigens ook een beetje gewinkeld maar de helft van de foto’s was mislukt. Anyway is eten toch mijn favoriete bezigheid en daar zijn gelukkig genoeg mogelijkheden voor in Antwerpen!

 We sliepen in een inmiddels vertrouwd hotel. Voor ongeveer €60 euro heb je een tweepersoonskamer met bad, douche en fijne kussens. Het Tulip Inn heeft gratis parkeerplekken, WIFI en je bent binnen een kwartiertje in het centrum met de tram. 

Na aankomst gingen we direct door naar het centrum en trakteerde ik op macarons bij Ladurée. Ze hadden nu tijdelijk deze hartvormige macaron in het assortiment, de smaak ben ik uiteraard vergeten maar hij was lekker!
Tijdens het winkelen viel mijn oog ineens op dit hemelse kraampje; cupcakes van Momade! Ze waren stuk voor stuk prachtig en het was lastig kiezen. Later ontdekten we dat ze ook een vaste winkel hebben in de Ryndersstraat, vlak bij de kathedraal. Tijdens het typen van dit artikel ontdekte ik dat ze ook bezorgen in Nederland. Dat ga ik uiteraard even uitzoeken en wie weet binnenkort een uitgebreide review!
Ik ging nu in ieder geval voor deze cupcake met pistache en bosvruchten. Mensenkinderen, deze was echt geweldig! Ik ben sowieso al dol op cupcakes met vruchten maar dit is absoluut de lekkerste ooit. Voor 2 cupcakes waren we trouwens nog geen €6 kwijt, prima betaalbaar dus!
Nog steeds nagenietend van onze cupcake-ontdekking wandelden we een beetje rond en winkelden we wat. We hebben zo veel geluk met het weer gehad, het was zonnig, droog  en redelijk warm.
‘s Avonds gingen we eten bij Balls & Glory (bus 17 of 36 vanaf de Rooseveltplaats, halte Felixpakhuis). In dit restaurant kun je kiezen uit 3 verschillende gehaktballen met salade of stamppot, je betaalt hiervoor nog geen €15 en fruitwater is gratis. Ik ging voor de variant met spinazie; heel erg lekker alleen helaas niet goed gaar.
Eenmaal terug in het hotel gingen we nog even lekker in bad met Intergalactic van Lush en daarna het heerlijke hotelbed in. Ik was best wel gesloopt na zo’n dag lopen en heb aan één ruk doorgeslapen tot de volgende ochtend.
Ik ontbeet even stiekem met een macaron en daarna togen we naar het hotelontbijt. Een verse wafel met yoghurt en perzik, een croissantje met jam en een cappuccino later kon de dag beginnen!

 Ik heb ECHT een hele fijne verjaardag gehad en ben nog een beetje aan het nagenieten! Ik ben heel benieuwd naar jullie tips in Antwerpen, laat deze dus vooral achter in de comments:)

– Doe je al mee aan mijn verjaardagswinactie?
– Meer Antwerpen-tips van mij lezen?
Deze blogger geeft altijd fijne tips voor Antwerpen!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.