Roemenië

Life | Mijn Vrijwilligerswerk in Roemenië + Jij kunt mij helpen:)

mei 20, 2016
Ik ben natuurlijk vorige zomer naar Roemenië geweest en in de maanden daarna nog twee keer. Ook deze zomer staat er weer vrijwilligerswerk op het programma en omdat ik daar toch best wel veel vragen over krijg wilde ik jullie wat meer vertellen. Ik vertel je wat meer over het project én wat ik allemaal doe om geld in te zamelen, en daar kunnen jullie op een hele leuke manier bij helpen!

Het project in Roemenië

Ik organiseer met 5 andere vrijwilligers namens Stichting Wees een Lach twee weken vakantie voor ongeveer 35 kinderen uit een tehuis in Boekarest, Roemenië. Deze kinderen zitten om diverse redenen in het tehuis maar hebben allemaal gemeen dat ze geen ouders meer hebben die voldoende voor hen kunnen zorgen. Het tehuis is gevestigd in Boekarest en is een veilige haven voor de kinderen. Er is voldoende eten en drinken, warme slaapplekken en de kinderen gaan naar school. Wij nemen de kinderen twee weken mee naar een accommodatie in Romos. Hier gaan we spelen, zwemmen, sporten, knutselen en gewoon een leuke tijd beleven.

Geld inzamelen

Ik en de andere vrijwilligers betalen zelf ons vervoer, verblijf, eten en wat extra’s. Helaas ligt het niet binnen onze financiën om ook voor alle kinderen de kosten te betalen. De kosten zijn zo’n €150 per kind, dat x35 en ongeveer 5 begeleiders vanuit het tehuis zelf. De laatste maanden ben ik druk bezig om geld in te zamelen maar dat loopt helaas nog niet heel hard. Er is nog een paar duizend euro nodig en mochten we dat niet op halen, kunnen we simpelweg niet gaan. Dat is wat mij betreft geen optie dus ik ga hard door met acties bedenken.

Help mij!

Eén van de leukste acties vind ik zelf de samenwerking met de geweldige webshop Gekkiggeit. Zij verkopen toffe tegeltjes, planken en banners en doneren voor elk verkocht item in mei 15% aan ons project. De producten passen in elk interieur en zijn ook ideaal als cadeautje. Ik wil jullie bij deze dus allemaal oproepen om een aankoop te doen bij Gekkiggeit en mij en mijn project daarmee te steunen! Als je liever direct wat geld wilt doneren dan kan dat natuurlijk ook, elke euro is welkom. Je kunt dan je bijdrage over maken naar NL61RABO0103226648 ten name van Stichting Wees een Lach. Vermeld dan in de opmerkingen even “Mira Roemenië”.

Laat me vooral weten als je wat bestelt hebt zodat ik je kan stalken met mijn oneindige dankbaarheid!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.