Voornemens

Life | Mijn voornemens voor 2019

december 28, 2018

Het afgelopen jaar was heel gek voor mij. Ik begon 2018 op de hartafdeling van het ziekenhuis en ook de rest van het jaar was ik veel bij de cardioloog te vinden. Dat 2019 niet veel slechter kan gaan, staat vast. Ik ga er alles aan doen om er, ondanks mijn gezondheid, een fijn jaar van te maken en mijn goede voornemens zijn dan ook voornamelijk daarop gericht. Ik deel graag mijn plannen met jullie en ben benieuwd wat jullie willen in het nieuwe jaar!

Beter eten

De afgelopen maanden kwam ik ruim 10 kilo aan, geen ramp want ik had wat ondergewicht. Die extra kilootjes zijn flink wennen en wat lastig met kleding maar dat komt allemaal wel goed. Ik merk echter wel dat ik niet meer 4 Bounty´s per dag kan wegwerken zonder één gram aan te komen. Nog 10 kilo zwaarder lijkt me niet heel fijn qua fitheid dus ik wil een beetje op gaan letten met eten. Ik blijf nog steeds een vreetzak dus lekkere dingen ga ik niet volledig skippen. Een beetje balans is echter niet weg en 1 Bounty per dag is meer dan voldoende;).

Sporten

Die extra kilo´s zorgen er ook voor dat ik me niet fit voel. Ik voel me minder ziek, zwak en misselijk maar merk wel dat mijn conditie tot het nulpunt gedaald is. Ik wil graag meer gaan bewegen zodat ik me wat fitter en sterker ga voelen. Van Hunkemöller kreeg ik een leuk setje van de nieuwe Doutzen Sport collectie. Ik ben vast niet de enige bij wie nieuwe sportkleding erg motiverend werkt! Ik trek de komende weken mijn hoepel, kettlebell en yogamat weer uit de kast en ga aan de slag!

Minder Netflix

Inmiddels ben ik bijna een jaar gestopt met roken maar heb ik een flinke Netflix-verslaving ontwikkeld. Ik werk thuis als zzp-er en zeer regelmatig ga ik ¨even een afleveringetje kijken¨, dat worden er altijd meer. Ik besteed veel meer tijd aan Netflix dan ik zou willen en mijn voornemen is dan ook om me niet meer door mijn favoriete series te laten afleiden.

Meer structuur

Ik werk thuis maar daar zit weinig structuur in. Ik begin als ik wakker word en stop als ik ga slapen. In het weekend werk ik vaak door en vrije tijd plan ik niet goed in. Het komende jaar wil ik meer structuur aan gaan brengen in mijn werkzaamheden en ook vrije tijd bewust in plannen. Ik hoop daardoor écht vrij te zijn en me beter te kunnen concentreren op de momenten dat ik werk.

Minder schermen

Ik voel me met dit voornemen net 80 maar ik wil minder schermtijd. Ik werk vrijwel de hele dag achter de computer en als ik vrij ben zit ik op mijn telefoon en kijk ik televisie. Vaak heb ik het idee dat ik zó moe word van al die schermen en dat lijkt me niet bevorderlijk voor mijn gezondheid. De komende periode wil ik meer lezen, spelletjes doen of andere dingen die ik leuk vind, zo lang er maar geen scherm bij komt kijken.

2019

Aan bovenstaande dingen wil ik vooral gaan werken. Ik hoop vooral op meer structuur, een fitter gevoel en (als is het maar een klein beetje) verbetering voor mijn hart. Bij mij helpt het altijd wel om na te denken over wat ik anders wil en voornemens te formuleren. Het afronden van mijn studie heb ik expres niet meegenomen in dit overzicht. Mijn gezondheid staat op dit moment voorop en de rest volgt dan hopelijk vanzelf. Op privé gebied wil ik gewoon gezellig veel tijd doorbrengen met mijn vriend. Qua werk wil ik lekker zo doorgaan als het nu gaat, alleen dan wat gestructureerder! Ik spreek overigens expres over voornemens en niet over doelen. Doelen vind ik dingen die je per se wilt behalen, voornemens zijn voor mij meer helpend bij het bereiken van kleine veranderingen.

Heb jij goede voornemens voor het komende jaar?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Deborah

  Je hebt mooie en haalbare doelen voor jezelf opgesteld. Ik sluit mij voor een deel bij je aan en doe gezellig mee.
  Wil nl ook minder tijd doorbrengen met mijn telefoon door enkel maar dom te surfen. (Netfl. begin ik trouwens niet aan want ik ken mijzelf….) Daarvoor in de plaats heb ik nu afspraken gemaakt om lekker veel naar buiten te gaan. Wandelen, stappen zetten!! En mij meer bezighouden met goede doelen en vrijwilligerswerk.

  december 31, 2018 at 3:24 pm Reply
  • Mira Ennen

   Wat een mooie voornemens! Hopelijk ga je je doelen behalen en sowieso een heel fijn 2019 gewenst!

   december 31, 2018 at 3:51 pm Reply
 • MC Kleuver

  Bij mij is het ook meer structuur met mijn nieuwe agenda, maar meer Netflix. Anders kan ik mijn abonnement beter opzeggen, haha.

  december 31, 2018 at 5:24 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hahaha ja te weinig kijken is ook weer zonde!

   december 31, 2018 at 6:18 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.