Antwerpen

Life | Mijn ultieme tips voor Antwerpen

oktober 31, 2018

Gisteren belandde ik vrij onverwacht in mijn favoriete stad: Antwerpen. Omdat ik groot fan ben van deze stad wil ik graag wat leuke tips met jullie delen!

De Vreemdelingenmarkt
De zaterdagmarkt in Antwerpen wordt ook wel de vreemdelingenmarkt genoemd door het exotische aanbod. Er staan talloze eetkraampjes met het een nog lekkerder dan het andere. De fameuze krokettenkraam herken je aan een kleine meute borrelende mensen en is zeer zeker de moeite waard. Ik at hier ooit een kroket met asperges, echt geweldig. Te vinden in het centrum op de Oudevaartplaats.

Wagamama
Inmiddels zit Wagamama ook op verschillende plekken in Nederland maar ik leerde dit restaurant jaren geleden kennen in Antwerpen. Ik was vanaf dag één fan en kom er het liefst zo vaak mogelijk. Aanraders op de kaart vind ik onder andere de steamed bun met aubergine en de homemade lemonade. Te vinden in het centrum op De Keyserlei.

Cocktails at Nine
Deze chique cocktailbar zit een beetje verstopt en is echt een hele ervaring. Het lijkt echt een soort exclusieve club met allemaal mooie nette mensen waar je gezellig aan een tafeltje een cocktail besteld. Heel leuk om te doen als stel, je zit echt even gezellig samen en de sfeer is rustig en fijn. Te vinden bij de kathedraal op de Lijnwaadmarkt.

Tulip Inn
Tulip Inn is een betaalbaar hotel waar je gratis parkeert en met de tram in 10 minuten in de stad staat. Via Booking.com zijn ze eigenlijk altijd het goedkoopst is mijn ervaring.

Momade Cupcakes
Momade heeft, naast een vaste winkel vlakbij de kathedraal, ook een stand in de Stadsfeestzaal. Hele lekkere cupcakes en veel keus qua smaken! Te vinden bij de kathedraal op de Reynderstraat.

Balls & Glory
Bij Balls & Glory eet je een gehaktbal met stamppot, jum! Ze hebben verschillende soorten om uit te kiezen waaronder vegetarische. Te vinden in noord op de Godefriduskaai.

Winkelen
Ik ben zelf niet heel erg van de hele aparte en bijzondere winkels en ga graag naar zaken als &Other Stories met minimalistische kleding van goede kwaliteit. Antwerpen heeft echter heel veel kleine winkeltjes in de zijstraten die zeker de moeite waard zijn om te verkennen!

Geen enorme lijst met tips, maar wel zaken waar ik compleet achter sta en zelfs een beetje fan van ben. Ik het voorjaar staat er zeker weer een tripje op de planning en ik hoop dat het dan mooi weer is zodat we lekker wat nieuwe plekken kunnen gaan ontdekken! Een minder leuk nieuwtje over Antwerpen is dat mijn lievelings macaronwinkel Laduree helaas gesloten is, echt heel erg jammer! Mocht jij nog toffe tips hebben voor een bezoekje aan Antwerpen, laat ze dan vooral achter in de reacties!
Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja Van de Sande

    Het is eeeeeeeeeuwen geleden dat ik in Antwerpen was, dus deze tips zijn goud waard! Wie weet moet ik er eens naar toe, natuurlijk wel een hotelletje erbij!

    november 1, 2018 at 7:49 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.