Pil

Life | Hoe stoppen met de pil mij bevalt

mei 27, 2017

 

Een maand of twee ben ik nu gestopt met de pil, het lijkt bijna een trend te worden, dat stoppen, toch deed ik het niet voor niks. Al jaren had ik last van migraine, in de stopweek, maar ook in de andere drie weken. Ik slikte zo’n 12 jaar de pil en de migraine werd steeds erger, ik besloot te stoppen met de pil en te kijken wat het mij zou opleveren. Als je niet tegen dingen over ongesteldheid kunt, lees dit artikel dan vooral niet. Ik heb het voornamelijk geschreven omdat ik het zelf fijn vond om online de verschillende ervaringen van mensen te lezen.

Gestopt met de pil

Ik ben dus met de pil gestopt, gewoon zomaar. Na mijn stopweek ben ik gewoon niet meer begonnen en heb ik het nodige in huis gehaald om niet zwanger te worden. Ook heb ik een app gedownload, Maya, in deze app hou je bijna wanneer je ongesteld bent en wanneer je welke klachten hebt. De app laat je weten wanneer je vruchtbaar bent en geeft je inzicht in wanneer je weer ongesteld zou moeten worden volgens de cyclus. Nou vertrouw ik qua vruchtbaarheid niet 100% op een app maar vind ik het wel fijn om de boel een beetje bij te houden, ook qua symptomen en eventueel tussentijds bloedverlies. Ik downloadde de app op mijn Iphone en ik durf niet te zeggen of ´ie ook voor Andoid beschikbaar is. In ieder geval zijn er tal vergelijkbare apps om deze gegevens in bij te houden.

De eerste keer ongesteld

Voor de eerste ongesteldheid na het stoppen was ik een beetje bang. Ik had horrorverhalen gehoord over extreme krampen en gutsende bloedbaden. Gespannen wachtte ik de dag af waarop ik de afgelopen 12 jaar ongesteld was geworden, maar er kwam niks. Nog geen reden tot paniek, bij sommige vrouwen duurt het maanden voor je lichaam alles zelf weer regelt. Een week te laat werd ik dan toch ongesteld, eerlijk gezegd best een opluchting. Ik had her en der een krampje en veel vaker migraine alleen dan minder heftige migraine. De gevreesde bloedbaden bleven uit, het was eigenlijk best normaal allemaal.

Is de migraine weg?

Ik stopte natuurlijk met de pil omdat ik van mijn migraine af wilde. Na twee maanden kan ik nog niet zeggen dat het veel minder is. Het is er vaker maar het is wel wat milder. Nu heb ik mezelf ook afhankelijk gemaakt van medicijnen, daar moet ik ook wat mee. Ook is mijn lichaam nog aan het wennen, dat kan wel een half jaar duren.

Tot slot

Verder heb ik het idee dat ik wat fitter en wat blijer ben alleen mijn huid.. Ik weet niet of het toeval is, maar ik kom om in de puisten. Natuurlijk zijn mijn hormonen aan het veranderen dus wellicht moet ik mijn huidverzorging wat aanpassen. Ik hoop in ieder geval niet dat deze onzuiverheden blijvend zijn. Ik voel me er nu goed bij het is wel afwachten hoe het verder gaat met de migraine. Het voelt sowieso geval goed om na 12 jaar te stoppen met die zooi in mijn lichaam. Over een tijdje weer een update!

Hebben jullie ervaring met stoppen met de pil?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.