Life | Hersenspinsels #5 Corona, foto´s, chaos en positiviteit.

oktober 14, 2020

Welkom bij weer een nieuw ¨Hersenspinsels artikel¨. Deze artikelen ontstaan doorgaans als ik al minuten lang achter mijn laptop zit en niet weet wat ik moet schrijven. Vaak ga ik dan maar typen wat er in mijn hoofd zit. Zo heb ik een beetje meer rust en zijn jullie weer bijgepraat.

Nieuwe maatregelen

Gisteren zijn de nieuwe maatregelen aangekondigd en dat vind ik vooral voor de horeca erg heftig. Ik snap het besluit maar ergens ga je toch denken ¨kan dit niet op een andere manier, zonder dat er zo veel ondernemers alles kwijt raken?¨. Ik ben blij dat ik niet in de politiek zit, het lijkt me erg lastig om nu beslissingen te moeten maken, het kan nooit voor iedereen goed zijn en er vallen altijd klappen. Voor mij persoonlijk verandert er helemaal niks, ik werkte al thuis, kom weinig buiten en heb amper sociale contacten. Qua werk merk ik wel dat ik iets minder klanten heb maar een ernstig verschil is het tot nu toe gelukkig niet geweest.

Laksheid

Nog steeds vind ik het frustrerend hoe laks mensen zijn en hoe erg ze hun eigen belang en plezier boven een ernstig probleem stellen. Ik snap dat oprecht niet, vorige week overleed een jonge vriendin aan Corona en overal zie ik nog steeds mensen die denken dat de wereld om hunzelf draait, hoe kun je zo zijn? Ik snap de kritiek op de regering en ik vind dat je vragen mag stellen en je af mag vragen of alles wel klopt. Wel denk ik dat het eind ver zoek is als we allemaal onze eigen theorieën en regels gaan bedenken en vind ik dat je gewoon naar de regering moet luisteren. Ik ben het ook niet altijd met ze eens maar wat moeten we dan? Allemaal zelf bedenken wat er mag/moet/kan/gaande is? Inmiddels lijkt het me vrij duidelijk dat dat niet werkt. Dan ga je maar in je eigen huis complot theorieën bedenken en je lekker verzetten tegen de regering. Ik vind het overigens prima als mensen vinden dat ik daardoor een hersenloos volgzaam schaap ben, ik volg liever mensen die er voor geleerd hebben dan zelf te gaan fantaseren over dingen waar ik totaal geen verstand van heb. Ik ben geen politicus, geen viroloog en heb nul medische kennis, ik voel me dus prima bij het opvolgen van mensen die dat wel hebben. Iedereen mag hier zijn mening over hebben uiteraard maar dit is mijn blog dus hier deel ik die van mij.

Fotografie

Nu ik mijn hart even heb gelucht over Corona, zijn er gelukkig ook nog leuke dingen te vertellen. Doordat het wat beter gaat qua angst (wat beter, helaas nog niet goed), durf ik wat meer naar buiten om foto´s te maken en dat werpt zijn vruchten af. Vorige week mocht ik foto´s maken van mijn zwangere zusje en na het delen van die shoot, stroomden de aanvragen binnen. Nu maakte ik al regelmatig productfoto´s voor bedrijven maar mensen fotograferen vind ik toch nog steeds het leukste. Alle shoots doen gaat qua gezondheid niet lukken maar ik ga zeker weer een aantal keer op pad de komende maanden! Fijn dat dit gewoon op afstand te doen is en daardoor vooralsnog gewoon door kan gaan.

Chaos

Qua werk loop ik ook een beetje vast momenteel door de overvloed aan ideeën. Ik heb al vaker verteld dat het in mijn hoofd maar door blijft gaan en dat het daardoor lastig is om gestructureerd te werken. Ook ben ik doodmoe omdat het nooit lijkt te stoppen, het zou zo fijn zijn als je gedachten een uit-knop hadden. Ik ben qua planning heel goed bezig en heb me weer aangemeld voor therapie. De chaos is dusdanig erg dat ik denk dat het ook invloed heeft op de paniekaanvallen en ik wil niet terug naar hoe het drie jaar geleden was; toen durfde ik niet eens naar de supermarkt. Die chaos vind ik ook weer fijn; want het is heerlijk om altijd leuke ideeën te hebben en enthousiast te zijn alleen het stroomt momenteel een beetje over. Qua werk probeer ik alles zo basic mogelijk te houden en ik probeer alle nieuwe plannen te parkeren voor zover dat mogelijk is. Ik ga er niet actief mee aan de slag maar heb helaas geen invloed op mijn hoofd die dat wel doet. Met meer rust, meer structuur en straks therapie, hoop ik dat ik in alle rust maar wel met alle creativiteit aan mijn nieuwe projecten kan gaan werken.

Positiviteit

De laatste maanden ben ik heel bewust bezig met positiever zijn en dat voelt fijn. Positiever zijn betekent voor mij niet dat ik alle negatieve dingen ontken en negeer, die horen nou eenmaal bij het leven. Positiever zijn betekent voor mij dat ik bewust probeer om me vrolijker te voelen, me positiever uit en bedenk dat er van elke situatie wel weer wat te maken valt. Natuurlijk ben ik wel eens chagrijnig, boos of verdrietig, daar geef ik dan even aan toe maar ik probeer er niet te lang in te blijven hangen; er is altijd wel iets te bedenken dat wel leuk is. Voor mij werkt het bewust hiermee bezig zijn enorm, ik voel me vrolijker en dat vind ik fijn. En natuurlijk vind ik mijn situatie vreselijk en wil ik gewoon alles kunnen zoals anderen alleen met continu balen en me rot voelen, los ik die situatie niet op en voel ik me alleen maar slechter.

De komende tijd

Zoals ik al aangaf, verandert er binnen mijn persoonlijke situatie eigenlijk niks door de nieuwe maatregelen. Steven werkt al sinds maart thuis en dat zal voorlopig ook nog zo blijven. We hebben verder ook niet echt plannen op één etentje eind november na. Ik hoop van harte voor de horeca dat ze dan weer open mogen maar heel veel vertrouwen heb ik daar niet in. Ik ga me gewoon lekker focussen op mijn werk, op rust in mijn hoofd en lekker veel foto´s maken. Over ongeveer een maand worden de kerstbomen weer verkocht (denk ik?) en dan zijn die koude donkere maanden ineens toch best gezellig!

Hoe gaat het met jullie?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Anne

  Wilde gewoon laten weten dat ik dit fijne blogjes van je vind!

  oktober 15, 2020 at 9:15 am Reply
  • Mira Ennen

   Lief, dankjewel!

   oktober 15, 2020 at 11:42 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.