Life | Een maand niks kopen..

februari 1, 2017
Ja jongens, de gekte is toegeslagen, ik ga in februari niks kopen. Een, voor mij, pittige challenge, die ondanks dat ik het lastig vind, denk ik wel haalbaar is. Natuurlijk moet ik wel gewoon eten en heb ik nog wat andere doelen voor mezelf gesteld, ik vertel jullie graag meer.

De reden dat ik aan deze challenge begin is dat ik ten eerste veel te veel geld uit geef en ten tweede mijn tijd totaal niet efficiënt besteed. Ik heb mijn financiën eens op een rijtje gezet en zou elke maand een flinke smak geld (waar je van op vakantie kunt) over moeten houden. Echter hou ik dit niet over en geef ik veel te veel uit aan kleine prullen en eten onderweg. Qua kleding doe ik het best netjes, al heb ik wel uitschieters.

Eten
Niks kopen houdt voor mij in, geen onnodige dingen, ik mag dus gewoon eten kopen. Wel moet ik gewoon normaal boodschappen doen en geen broodjes onderweg halen. Ook is het afgelopen met 6 zakken chips per week, ik mag elke week één extraatje zoals snoep, koek of chips meenemen. Ook uit eten mag niet, back to basics zeg maar. 
Qua drinken ga ik eigenlijk gewoon door zoals ik al deed. Ik drink vrijwel alleen thee, water en aanmaak. Soms neem ik een glas cola als ik buikpijn heb maar dit is ook te verhelpen met gember, stukken gezonder en goedkoper.
Roken
Tja, een gevoelig punt dit, ik weet dat het slecht/vies/ongezond/duur is. Ik rook de laatste tijd vrij veel, veel te veel zelfs. Als ik twee dagen met een pakje doe is het lang, ik mag in februari 4 pakjes sigaretten kopen, daar moet ik het mee doen.
Verzorging
Qua shampoo en zo heb ik gelukkig voldoende op voorraad, ook zal ik niet zonder tandpasta komen te zitten. Ik denk dus dat ik hierop geen uitzonderingen zal hoeven maken, behalve dingen als paracetamol of tampons.
Overige doelen
Om februari een actieve en nuttige maand te maken wil ik naast niks uitgeven twee keer per week gaan sporten en 4 keer per week ´s avonds aan school zitten.
Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan, ik ga er vanuit dat ik dit gewoon moet kunnen en ik hou jullie op de hoogte!
Waar zou jij op willen besparen?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.