Implanon

Life | Een half jaar met de implanon, hoe bevalt dat?

september 22, 2018

Bijna een half jaar geleden liet ik een Implanon (anticonceptiestaafje) zetten en deelde ik mijn ervaring omtrent het zetten én hoe het na een week ging. Ik was toen best wel positief en alles ging redelijk zoals verwacht. Inmiddels is er flink wat veranderd en ben ik wat minder positief. Ik vertel je in dit artikel graag over mijn ervaring na een half jaar. Mocht je niet tegen details over ongesteldheid kunnen, kies dan vooral een ander artikel om te lezen.

Alles verliep volgens plan

In de eerste week beviel de Implanon nog prima, er gebeurde niks heel geks en alles verliep volgens plan.  Ik ervaarde zeker wat bijwerkingen en veranderingen, maar niks waar ik heel erg door afgeschrikt werd. Ik werd nog één keer volgens planning ongesteld, voelde me redelijk fit en had vertrouwen in de komende maanden. Voor wie totaal onbekend is met de Implanon; het is hierbij vaak gebruikelijk dat je helemaal niet meer ongesteld word. Een paar dagen voor mijn vakantie begon ik toch een klein beetje bloed te verliezen en kreeg ik uiteraard wat stress; ik wilde liever niet op vakantie ongesteld zijn. Het bleef gelukkig bij wat kleine drupjes en de vierde dag van vakantie was dit ook alweer voorbij. Bijna twee maanden was ik vervolgens niet ongesteld en had ik, op wat kleine buikkrampjes na, nergens last van. Ik was erg tevreden over de Implanon en vooral heel erg blij dat ik van het ongesteld en ziek zijn af was.

Non stop ongesteld

Eind juli verloor ik weer een klein beetje bloed, ik maakte me niet druk en wachtte het rustig af. Een paar dagen werd één week, één week werd twee weken en eind augustus verloor ik nog steeds dagelijks (oud) bloed en wat slijmvlies. Ik belde de dokter om te vragen of dit kwaad kon, die vertelde me dat het niet uitmaakt zolang ik nergens last van heb. Af en toe voelde ik me wat slap en had ik een beetje kramp maar verder viel het reuze mee. Inmiddels naderen we het einde van september en ben ik nog steeds dagelijks ¨ongesteld¨, ook merk ik dat ik qua stemming snel geïrriteerd ben en last heb van hormonen. Ik heb niet het idee dat het bloeden nog gaat stoppen en denk dat ik de Implanon er uit wil laten halen. Ik twijfel nog, want ik ben wel van die twee doodzieke weken per maand af, maar dit is ook niet echt een fijne optie.

Wat nu?

Ik heb ergens nog hoop dat het bloeden gaat stoppen en denk dat ik ´m nog in hou tot eind dit jaar. Mijn plannen daarna? Eerst maar even kijken hoe helemaal niks bevalt. Als ik weer steeds zo ziek word, vrees ik dat ik toch terug moet naar de pil. Ik hoop jullie met mijn ervaring een beetje te helpen. Ik ben nog steeds een voorstander van de Implanon omdat het bij heel veel mensen echt perfect werkt. Bij mij helaas niet zoals gehoopt maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Op internet is naar mijn mening erg weinig recente informatie te vinden, vandaar dat ik deze vrij gedetailleerde artikelen schrijf. Je vindt online veel horror verhalen van bijna 10 jaar geleden. Geen fijne informatie als je twijfelt of dit de juiste anticonceptie voor je is. Ga vooral af op de informatie die je huisarts je geeft en realiseer je dat elk lichaam anders is.

Heb jij ervaring met de Implanon?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Kirsty

  Wat balen dat dit toch niet zo goed bij je werkt tot nu toe! Elke keer bloed verliezen lijkt mij ook helemaal niet fijn. Ik heb zelf nog steeds de pil, omdat ik verder nog geen goed alternatief heb kunnen ontdekken en dit in ieder geval goed bij mij werkt. Je hoort veel verhalen over mensen die last hebben van bijwerkingen van de pil, maar daar heb ik eigenlijk geen last van.

  september 22, 2018 at 8:03 am Reply
 • Lipstickencupcakes

  Ik heb ook een implanon gehad. Ik kwam 10 kilo aan in een jaar, mijn huid en haren werden super vet en ik bloedde heeo onregelmatig.

  oktober 1, 2018 at 6:36 am Reply
  • Mira Ennen

   Ook niet echt een succes dus. Hoe ging het bij jou qua huid/haar/kilo´s toen je stopte? Ik ben flink wat aangekomen wat ik op zich niet erg vind, het lijkt alleen vocht te zijn waardoor het zo oncomfortabel voelt. Herkenbaar?

   oktober 1, 2018 at 7:52 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.