Life | Diary Tenerife

augustus 23, 2016
Gisterennacht ben ik terug gekomen van een leuke vakantie op Tenerife. Ik zal jullie niet vervelen met een 24/7 verslag en 600 foto’s maar wilde toch even wat laten zien en een beetje vertellen wat we gedaan hebben. Voor wie het niet weet: Tenerife is een van de Canarische eilanden en telt gemiddeld 3 regendagen per jaar, klinkt als de perfecte vakantiebestemming toch?

We verbleven in Laguna Park 2 in Costa Adeje. Het hotel is prima, heeft een groot zwembad maar stikt wel van de Engelsen. Ik stoor me daar niet heel erg aan maar als je niet tegen vreetschuren en dronken all-inclusive gasten kunt dan is het geen aanrader. Wat ons aan het einde van de vakantie een beetje tegen ging staan is het feit dat het hotel boven op een berg ligt, dat lopen is op een gegeven moment wel genoeg. Echter is het hotel stukken goedkoper dan de hotels beneden en kost een taxi nog geen €5.
Redelijk aan het begin van onze trip gingen we mee met een boottocht. We hadden weinig zin in een boot met 100 dronken Engelsen dus boekten we een kleine privéjacht met 8 andere mensen. Ondanks dat we van de beloofde dolfijnen, mini walvissen en schildpadden alleen de walvissen zagen was het een fijn en ontspannen dagje.
Mocht je ook naar Tenerife gaan: de kans om dolfijnen te zien is aanzienlijn groot, de kans op pilot whales, grienden, is nog groter. Laat je echter niet verleiden door het zwemmen met schilpadden, in de zogenoemde “Turtle Bay” leven momenteel 3 schildpadden. Een wat kleinere boot met minder mensen vind ik wel een mega aanrader, je betaalt vaak nog geen €10 meer en de rust en privacy is het absoluut waard.
We gingen ook een dagje (zonder camera) naar Siam Park, een van de betere waterparken ter wereld. Dit waterpark kostte zo’n 52 miljoen euro om te bouwen en is volledig gemaakt in Thaise stijl. Het is er druk maar als je vroeg bent vermijdt je in het begin in ieder geval de ergste rijen. Wij vonden het beide geweldig, de waterbanen zijn spannend, origineel soms doodeng maar vooral heel erg leuk. Het enorme golfslagbad met zoet water is ook een enorme toevoeging aan het park, zeker niet alleen geschikt voor mensen met kinderen en absoluut het bezoeken waard.
Naast Siam Park vind je Siam Mall, een modern winkelcentrum met voornamelijk grote ketens. Geen geweldige mall maar wel leuk om na Siam Park even mee te pakken.
Een bijzonder tripje was onze toch door het nationaal park met vulkaan El Teide. We huurden een auto om de hoofdstad Santa Cruz te bekijken en reden onderweg door het park heen. Ik had eerlijk gezegd een dorre, saaie bende verwacht maar het was prachtig. Heel veel afwisselende landschappen en weinig mensen, best even een verademing en heel fijn om doorheen te rijden.

 De vulkaan zorgde voor alle verschillende landschappen en bijzonder gevormde bergen. Zo wisselde de omgeving snel van mooi begroeid naar zandvlakte, maanlandschap en weer terug naar frisse groene bomen.

Santa Cruz zelf was eigenlijk oersaai. Het centrum is alles behalve bruisend, niet echt mooi en vrij klein. We hadden het allemaal vrij snel gezien en hebben ons daarna prima vermaakt in de shopping malls, mét Sephora;).
Een bezoekje waar ik heel lang over na heb gedacht en nog steeds met een beetje dubbel gevoel gedaan heb is het beroemde Loro Parque. In deze dierentuin kun je onder andere orca’s en dolfijnen op zien treden. Nou heb ik sowieso al dubbele gevoelens bij dierentuinen maar na het zien van de documentaire Blackfish al helemaal bij het houden van orca’s in gevangenschap. Ik zal jullie hier niet vervelen met mijn mening, kijk vooral de documentaire en lees wat achtergrondinformatie. Na het bezoeken van mijn park is mijn mening niet verandert, ik ben nog steeds geen voorstander en eerlijk gezegd vond ik de show met de orca’s nou niet echt fantastisch.
Het hoogtepunt van het park, of eigenlijk het enige écht leuke, vond ik de “Tree Tops”. In deze reusachtige volière kon je hoog in de bomen rondlopen over bruggen en de vogeltjes van dichtbij bekijken. De route was mooi opgezet en zat vol prachtig gekleurde vogels die op een gezonde manier schuw waren maar niet doodsbang wegvlogen als je een millimeter bewoog.
De dolfijnen waren, ondanks mijn gemengde gevoelens, erg leuk om te zien. De show zat goed in elkaar en de beestjes zagen er fit en gezond uit. Ik zou Loro Parque verre van aanraden om verschillende redenen die vooral met mijn persoonlijke mening te maken hebben. Naast het feit dat veel mensen voor de shows komen is het park niet echt heel leuk, de vogels zitten veelal in kooien en voor de rest van de dieren is het zo extreem druk dat je niks ziet. Het park en de verblijven zien er verder prima en verzorgd uit maar ik zou je geld eerder aan een ander uitje uitgeven.
Naast onze uitjes hebben we vooral gezond, gezwommen, ijsjes gegeten en heel veel gerelaxt. Het weer was perfect, heet maar prima te doen met een parasol en wat noodgedwongen ijsjes. Tenerife vond ik mooi, Costa Adeje is toeristisch redelijk sfeerloos maar absoluut niet stom. De restaurants vond ik wel tegenvallen, veel vette meuk en een vers visje vinden was best lastig. Gelukkig ben ik een makkelijke eter en als het eten tegen viel dan was dat zo weer opgelost met een extra groot toetje;) Wat mij betreft een aanrader! Mochten jullie ook geweest zijn, laat vooral je tips achter, als je nog gaat; stel dan vooral je vragen in de comments!
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.