Life | 8 redenen waarom kerst best wel stom is

december 21, 2016
Nog een paar dagen en het is alweer kerst. Terwijl half Nederland jubelend rond de kerstboom huppelt, voel ik me meer grumpy cat. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van kerst, vandaag vertel ik je waarom.

1. Na een aantal zware schoolmaanden heb je dan eindelijk vakantie, moet je de halve familie af voor kerst, oud & nieuw en ander feestgedruis. Niet heel erg vakantie dus.
2. Zo´n kerstdiner is ook een heel gedoe, je kan niet weer met kalkoen en gegratineerde spruiten aan komen kakken. Iedereen is tegenwoordig ook vegan en allergisch enzo, dus zomaar een kerstmaaltje in elkaar draaien is er niet meer bij.
3. Leuk zo´n mooie, strakke glitterjurk. In het begin van de avond kan ik mezelf nog wel in een 36 persen, na een kerstdiner van 6 gangen heb ik meer behoefte aan een maatje 50.
4. Kerstliedjes. Deze hoef ik niet uit te leggen toch?
5. Dat romantische, blije gebeuren vanaf halverwege december. Heel vermoeiend.
6. Een kerstboom is natuurlijk best prachtig maar als je halverwege juli nog de dennennaalden onder de bank vandaan moet vegen, is het wel een beetje klaar.
7. Cadeaus kopen is natuurlijk ook een grote ellende. Met Sinterklaas heeft iedereen allemaal al geurtjes gehad dus wat je onder de kerstboom moet leggen is echt een hele opgave.

8. Een witte kerst is natuurlijk prachtig, zo´n twee minuten. Hier in Nederland verandert dat witte laagje al snel in een vieze, bruine, natte drab.

Natuurlijk moeten jullie dit lijstje met een korreltje zout nemen en vind ik kerst echt niet afschuwelijk. Laat me vooral weten wat jij nou geweldig of minder geweldig vind aan kerst!
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Janneke

  Sowieso niemand om het mee te vieren en dat voel je met kerst extra maar hoeft voor mij ook niet zo. Dat opgeklopte gedoe dat je ineens bij elkaar moet kruipen. Wel een bakkie thee gedronken in de stad. Zo had ik tweede kerstdag ergens gezeten en realiseerde ik me naderhand dat ik die eigenaar toch erg leuk vind en eigenlijk merkte ik al eerder aan hem dat ie me leuk vind. Denk dat het wel wat wordt met hem.

  januari 29, 2019 at 11:16 pm Reply
  • Mira Ennen

   Wat leuk voor je, hopelijk komt er wat moois uit!

   januari 30, 2019 at 8:29 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.