Netflix

Life | 10x Wat ik kijk op Netflix

november 18, 2016
Ondanks dat Netflix een onuitputtelijk aanbod heeft, vind ik het soms lastig om te kiezen wat ik ga kijken. Ik vind het dan ook heerlijk om te lezen wat anderen kijken en pik regelmatig tips op, dit lijdt soms tot verrassende ontdekkingen. Omdat ik zelf dus menig uurtje op Netflix doorbreng wilde ik graag met jullie delen waar ik momenteel naar kijk, én welke series, films of documentaires ik anderen zou aanraden. Ook heb in qua films best wel wat guilty pleasures, ik ga dus heel eerlijk mijn onlangs bekeken lijstje langs en deel de, soms wat beschamende, feiten.The Walking Dead

Voor bijna niemand meer onbekend durf ik wel te zeggen. Deze serie rondom zombies sprak me eerst totaal niet aan, inmiddels ben ik bij aflevering 10 van seizoen 6 en ben ik zwaar verslaafd. Extreem spannend, heel erg verrassend en echt een aanrader als je nog niet gekeken hebt.

Breaking Bad

Aan Breaking Bad was ik dus ook grandioos verslaafd, en stiekem een beetje verliefd op Jesse. Inmiddels heb ik even een verslavingspauze ingelast om Walking Dead te kijken maar ik ga zeker weer verder over een tijdje. Kijken jullie ook altijd verschillende dingen door elkaar? Pretty Little Liars is trouwens ook weer begonnen dus ik vermoed dat ik heel snel weer ga switchen.

Nederlandse films op Netflix

Als ik aan mijn blog aan het werken ben, vind ik het fijn om ondertussen wat Nederlands te kijken, zo is een beetje mijn guilty pleasure ontstaan. De meest foute Nederlandse films zijn de afgelopen tijd voorbij gekomen (denk aan Ellis in Glamourland) maar ik heb ook mooie ontdekkingen gedaan. Films gebaseerd op boeken van Carry Slee, zoals bijvoorbeeld Spijt, zijn prachtige, ontroerende films waarbij ik echt een traantje heb weggepinkt.

Blackfish

Deze documentaire over orcas in gevangenschap heeft heel erg veel indruk op mij gemaakt en ik heb ´m meerdere malen bekeken. Ik kan er weinig over zeggen, ga maar gewoon kijken.

De Marathon

Deze Nederlandse film over een groepje niet zo sportieve mannen die een marathon gaat lopen is grappig, ontroerend en wordt gespeeld door uitsluitend topacteurs. Een simpel opgezette film met mooi uitgewerkte verhaallijnen, aanrader!

Bridegroom

Deze heftige documentaire doet verslag over een homoseksueel stel, als een van de twee overlijdt, wordt de ander door de familie volledig ontkend. Heel heftig, confronterend en helaas ook realtistisch.

Misfits

Misfits is een Britse serie en op zijn zachtst gezegd vrij bijzonder. Deze serie gaat over een groep rebelse jongeren die bijzondere krachten krijgen. Dat klinkt een beetje lame maar het is allemaal vrij realistisch uitgewerkt. Vooral seizoen 1 van deze serie vond ik fantastisch, echt het kijken waard.

Mall Cop

Deze film is, net als alle films met Kevin Jamers, hilarisch. De verhaallijn is niet echt boeiend maar Kevin (bekend van The King Of Queens) speelt geweldig. Absoluut mijn favoriete acteur en films met hem in de hoofdrol weten mij altijd op te vrolijken. Ook het net uitgekomen ¨True Memoirs Of An International Assassin¨ is echt een enorme aanrader, erg grappig, spannend en met een verrassend einde.

Palm Trees In The Snow

Deze film vertelt een verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar haar familie tegen een aantal geheimen aanloopt. Het verhaal vond ik mooi, de beelden ook. Echter is de film wat verwarrend uitgewerkt en duurt ´ie, zeker voor je gevoel, erg lang. Toch een aanrader want hij is wel blijven hangen.

Making A Murderer

Deze Netflix documentaire over een wel of niet schuldige moordenaar is erg boeiend. Een man wordt veroordeeld voor moord, blijkt onschuldig te zijn en komt vrij. Niet lang daarna lijkt hij weer verdacht te worden van moord. Deze documentaire speelt een spelletje met je. Ik ben er niet uit of ik Steven Avery nou geloof, het is in ieder geval boeiend om te kijken.

Wat kijk jij graag op Netflix?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.