Life | 10 tips voor het perfecte Valentijnsdiner..

februari 9, 2017
Volgende week is het zo ver, Valentijnsdag. Nou hoort een etentje met je geliefde natuurlijk een klein beetje bij deze romantische dag. Ik ging op pré Valentijnsdiner en maakte naar aanleiding daarvan een lijstje met typische momenten tijdens zo’n diner.

De outfit
We beginnen bij het begin; een prille liefde, misschien wel een eerste date. Het diner is dan extra spannend en begint met outfitstress. Wat doe je aan? Je wilt je geliefde natuurlijk wel verrassen maar ook niet in je halve galajurk aan komen kakken als hij of zij in een spijkerbroek komt. Mijn tip: ga voor een zwarte broek en een mooie blouse, niet té netjes maar wel mooi.
Het cadeau
Cadeaus kan ook een ding zijn. Als het je eerste date is, zou ik iets kleins kopen wat niet te overdreven is. Als je date jou dan niks geeft, laat je het gewoon in je tas zitten en doe je alsof er niks aan de hand is. Als jij dan ineens een enorm cadeau krijgt, zegt je gewoon dat je hem of haar als verrassing ergens mee naar toe wilt nemen, je kunt dan mooi nog even broeden op het uitje.
Wat drink je?
Eenmaal in het restaurant begint de eerste moeilijke keuze. Ga je aan de drank met het risico dat je te loslippig wordt of ga je voor een ijsthee? Mijn tip: Neem gewoon lekker waar je zelf zin in hebt maar bezat je op een eerste date vooral niet.
Wat eet je?
De tweede keuze: het eten. Als je al eeuwen samen bent kunt je prima voor spareribs of iets anders oncharmants gaan. Als je nog indruk wilt maken zou ik voor iets veiligs gaan, zonder knoflook en zonder het risico op stukken eten tussen je tanden.
Ongemakkelijke stiltes
Tijdens het diner wordt het hopelijk niet te ongemakkelijk. Je kunt elkaar romantisch in de ogen staren maar daar is de lol op een gegeven moment ook wel vanaf. Je wilt ergens over praten. Bij een eerste date kun je gewoon een vragenvuur openen. Als je al weet hoe de cavia van je geliefde heet maar elkaar nog niet lang kent, heb je kans op ongemakkelijke stiltes. Maak je niet te druk, deze fase hebben we allemaal gehad.
Crisis
Eten blijft een dingetje, je kunt je bestelde gerecht niet lekker vinden. Nou wil ik je aanraden om sowieso voor iets veiligs te gaan. Mocht je je eten echt niet lekker vinden dan wil je natuurlijk niet miepen en moet je het weg zien te werken. Doe dit rustig, zonder nadenken en zonder te veel te kauwen, you will survive. 
Knoflookcrisis
Mocht er toch knoflook in je eten zitten dan heb je misschien een klein probleem. Spoel alles goed weg met drinken en eet wat brood om de smaak te neutraliseren. Als je echt denkt dat de geur niet weg te werken is, kun je er beter een grapje van maken en je date een hapje aanbieden.
Het toilet
Er komt een moment dat je naar het toilet moet, in mijn geval meerdere momenten. Als je daar op je net iets te hoge hakken weg loopt, gaat je geliefde je nastaren. Loop rechtop, kijk goed of er geen drempeltjes zijn waardoor je midden in het restaurant op je muil gaat. Check bij het verlaten van het toilet of je blouse niet half in je broek zit en of er geen toiletpapier aan je hak kleeft.
De rekening
De rekening, tja. Je wilt natuurlijk niet gierig over komen, maar je date mag je best laten betalen, dat is niet raar maar het blijft toch een momentje. Laat hem (of haar) rustig zijn gang gaan als hij daar initiatief toe neemt en bedankt voor het etentje. Als je per se zelf wilt betalen, bied dat dan aan, of bied aan de rekening te splitten. Vooral als je met een man uit eten gaat; zeur niet door als hij wilt betalen, laat maar gewoon, mannen zijn hier nou eenmaal typisch in.
Het afscheid
Het afscheid. Als je al eeuwen samen bent ga je waarschijnlijk lekker samen naar huis. Bij een prille date kan dit, again, een stressmomentje opleveren. Geef je elkaar een kus, drie kussen, gaat de eerste zoen gebeuren of ga je misschien wel mee naar huis? Doe gewoon lekker alsof je totaal niet nerveus bent en neem zelf initiatief voor het afscheid van jou keuze. Dit geld voor alle nerveuze keuzemomenten trouwens, als je maar net doen alsof je totally in control bent, gaat het stukken makkelijker.
Dit artikel heb ik gemaakt in samenwerking met Groupon. Ik heb van hen een heerlijk etentje aangeboden gekregen waar ik inspiratie op kon doen voor dit artikel. Groupon heeft heel veel verschillende etentjes, voor een leuke prijs, genoeg keus door heel Nederland. Ik wil jullie bij deze allemaal al vast een hele fijne Valentijnsdag wensen, en laat vooral jou dinertips achter in de reacties.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.