Life | 10 tips voor een productieve dag

oktober 14, 2015
Sommige mensen lijken zonder moeite uit hun bed te springen en vliegen zo door hun to-do list heen. Nu wil ik geen namen noemen maar ik woon samen met zo’n type. Nou heb ik op zich niks tegen “dat soort types” alleen als je zelf de discipline en het planvermogen van een luiaard hebt steek je mooi beroerd af. Ik ben dramatisch met opstaan, dramatisch met plannen en discipline komt niet voor in mijn woordenboek. Omdat het best wel druk is om school, werk en een blog te combineren móet ik op de dagen die ik vrij ben wel echt even aan de slag. Vandaag deel ik 10 tips om je dag productiever te maken en die mij een beetje helpen:)


1. Snooze 10 minuten, niet meer en niet minder. Die 10 minuten gebruik ik vaak om even Instagram etc. te checken, je wordt dan al wat meer wakker en je gaat er later niet onnodig tijd aan besteden.
2. Ga niet hangen/lummelen/zeuren, hoe moe je ook bent maar loop meteen door naar de douche, je voelt je echt beter na een fijne douche met een lekker ruikend product.
3. Onder de douche kun je mooi nadenken over een leuke outfit, als ik er leuk uit zie dan doe ik altijd meer dan als ik de hele dag in mijn badjas rondhang.
4. Ook al ga je niet naar buiten, je maakt je wel op, hierdoor voel je je fitter met als gevolg dat je meer doet.
5. Als je toonbaar bent voor de buitenwereld (of voor je kat) dan zoek je een leuke printable om een kleine planning voor de dag te maken. Ik vind dat soort lijstjes altijd erg leuk en gebruik zelf vaak deze.
6. Neem een lekker ontbijtje en bedenk alvast wat voor je lekkers je voor de lunch mag. Ook mag je jezelf tussendoor verwennen met een Bounty, of 2.
7. Sleep een flesje water of aanmaak mee gedurende de dag, ook al ben je de hele dag thuis, het flesje blijft bij je want je gaat vandaag voldoende drinken.
8. Zet niet alleen nuttige en stomme dingen op je planning maar plan ook relax tijd in en wissel de mindere taken af met leukere. Als ik bijvoorbeeld veel voor school moet doen dan doe ik dat steeds een uurtje en dan een halfuurtje wat leuks. Klinkt onhandig maar anders werk ik echt voor geen meter door.
9. Maak afspraken met jezelf over telefoongebruik. Zo mag ik ieder half uur even naar mijn telefoon kijken en ligt ‘ie op zn kop zodat ik niet steeds afgeleid word.
10. Plan aan het einde van je mega productieve dag lekker niks en ga bankhangen. Zo’n avondje tv kijken voelt echt veel lekkerder als je ondertussen trots je productiviteit van die dag kunt overdenken.
Een dagje thuis bestaat voor mij meestal uit werken aan school, aan mijn blog en het huishouden, deze 10 dingetjes helpen mij daarbij enorm. Het zijn misschien simpele en stomme dingen maar als je het zelfde discipline probleem hebt herken je die hele dagen in pyama achter de laptop vast wel;)
Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben, deel vooral ook de dingen die voor jou werken! 
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.