Herfstvakantie

Life | 10 dingen die je kunt doen in de herfstvakantie

oktober 7, 2018
De blaadjes beginnen nu rustig aan van de bomen te vallen en het is officieel herfst. Ik vind het ere allemaal heel gezellig uit zien, maar naar buiten in de kou en regen is niet echt mijn ding. Voor de scholieren en studenten onder ons: de herfstvakantie komt er weer aan! Het ideale moment om wat leuks te gaan doen, in huis dingen aan te pakken of gewoon lekker te chillen. Ik deel vandaag 10 dingen om te doen in de herfstvakantie!

Opruimen
Ik ben vast niet de enige die zich vanaf april al voorneemt om de keukenkastjes uit te ruimen, mijn kleding uit te zoeken en de zolder te stofzuigen. Als het buiten guur en koud is, is het het ideale moment om lekker met een geurkaarsje en gezellig muziekje aan de slag te gaan. Oke ¨lekker aan de slag gaan¨ komt waarschijnlijk niet in je op tijdens het opruimen, maar als je die lang uitgestelde klus eenmaal af hebt, voelt dat zo fijn!
Bingewatchen
Ik zag dat er een nieuw seizoen van Making A Murderer en The Good Place op Netflix komen te staan volgende week, love it! Op Videoland spotte ik trouwens al een breed scala aan kerstfilms dus als je de sfeer er echt vroeg in wilt gooien weet je wat je te doen staat.
Laat naar bed en uitslapen
In het dagelijks leven, of je nou studeert of werkt, is de kans groot dat je vaak op tijd naar bed gaat omdat je rekening houdt met de volgende ochtend. In vind die onbezorgde avonden in de vakantie altijd zó fijn, lekker te laat naar bed gaan en nog een extra hoofdstuk lezen of aflevering kijken. Wakker worden uit jezelf in plaats van van een piepende wekker en je nog fijn even omdraaien in bed.
Bezoek een nieuwe stad
Net als veel anderen ben ik altijd geneigd om voor winkelen of een dagje weg naar dezelfde steden te gaan. Kies eens een stad uit in Nederland (of België) die je nog niet kent en ga daar lekker heen!
Marie Kondo
Ondanks dat de hele Marie Kondo hype wel een beetje over is, ben ik nog steeds fan. Twee keer per jaar zoek ik al mijn kleding uit volgens de Japanse methode en begin ik met een lekkere frisse kast met alleen items waar ik blij van word. Wederom een klusje waar je tegenop kijkt maar wat zo de moeite waard is!
United Wardrobe
Als het goed is heb je na bovenstaande activiteit best wel wat kleding apart liggen die je niet meer gaat dragen. Maak van dit moment gebruik om meteen ook alles op United Wardrobe te zetten. Zo geef je je kleding een tweede leven en verdien je nog wat bij. Ik raad je echt aan om dit meteen te doen na het uitzoeken, mijn berg ligt namelijk al een halfjaar in een hoek te wachten om te fotograferen..
Weekendje weg
Niks leuker dan een gezellig warm vakantiehuisje in een herfstige omgeving. Even niet de dagelijkse beslommering van de katten eten geven, stofzuigen en die eeuwig uitgestelde klussen. Lekker lezen, chillen of gewoon niks doen. Vakantiepark aanbiedingen voor de herfstvakantie vind je onder andere bij Parkvakanties. In de herfstvakantie kunnen prijzen nogal verschillen, het kan dus zeker de moeite zijn om even goed rond te kijken naar acties een aanbiedingen.
Koop een puzzel bij de kringloop
Oke, bij deze geef ik mijn guilty pleasure toe. Ik kocht onlangs een legpuzzel met 1000 stukjes bij de kringloop en ik vind het zó leuk. Ik heb echt warme herinneringen aan de middagen dat we dit met oma deden en ik word er heel ontspannen van. Uiteraard verkopen ze ook bij de speelgoedwinkel puzzels alleen daar kosten ze 4 keer zo veel.
Ga naar de IJhallen
Bij de IJhallen in Amsterdam kun je voor spotprijsjes leuke tweedehands kleding kopen. De markt vind vanaf de herfst grotendeels binnen plaats dus je hoeft niet bang te zijn om nat te regenen. Echt een mega aanrader als je wat nieuwe items wilt voor weinig geld en het leuk vind om een beetje te snuffelen.
Plan een beautydagje
Een dagje waarin je begint met een uitgebreid bad en lekker bezig gaat met je nagels, maskertjes en je haar is zo fijn. Ook als je geen beautyfan bent is het gewoon lekker om even voor jezelf te zorgen en dingen te doen waar je van ontspant. Als je niet van nagellak en gezichtsmaskers houdt kun je ook gewoon fijn een geurkaars aansteken en een boek gaan lezen, zolang je maar wat me-time neemt.Ik heb op het moment dat ik dit artikel schrijf lekker vakantie (ik hoor dus eigenlijk niet te typen maar ik kan het niet laten) en moet daar eigenlijk best wel aan wennen. Ik vind het lastig om niet met werk bezig te zijn en probeer mezelf te vermaken thuis. Ik zit nu in de derde dag en het gaat gelukkig al wat beter, en anders neem ik mooi mijn eigen tips nog even door;)
Heb jij nog leuke vakantietips?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.